VELTET: Det burde være mulig for et så stort og mektig firma å sørge for å holde det ryddig rundt seg, skriver Janne Gry Lunde i dette innlegget.
Debatt
VELTET: Det burde være mulig for et så stort og mektig firma å sørge for å holde det ryddig rundt seg, skriver Janne Gry Lunde i dette innlegget. (Foto: Privat)

Utbygger tar seg store friheter

JM Norge og deres entreprenører gjør akkurat som de vil - og får lov til det uten konsekvenser

Ja - vi må  akseptere utbygging.

Ja - selvsagt vil det medføre støy og ulemper

Ja - da er det flott at utbygger på informasjonsmøte sier de skal ta så mye hensyn som mulig.

MEN NEI - det var dessverre bare noe de sa - og ikke noe vi ser i praksis.

Å begynne arbeidet før kl.7 - jada de sluttet med det - da noen sa fra

Å skru av lyskasterne om natten slik at vi som bor her ikke har flomlys i stua - jada - de sluttet med det da vi sa fra for etter noen ganger

Å sende melding ved spesielt støyende arbeider - jada - men det kommer varsel for noen måneder av gangen - så det skaper forhåpninger om at det snart skal slutte (og slik at vi ikke klager?)

Å knuse stein på området «av miljømessige hensyn»  - med kommunens velsignelse.... Støy er også forurensning. Bare sjekk alt fagstoffet om dette.

Å sikre området - men samtidig  la trær falle over sperringene og da også over merket tursti som for flere har vært det naturlige valget på vei til toget med praktisk tunnel under Tverrveien i enden.

Slaget om støyen er tapt og en sommer med lukkede vinduer og dører har vi hatt. MEN det burde da i hvert fall være mulig å sørge for at turstien langs lille Kolbotnvann er åpen? Viljen er der - MEN det ser ikke ut til at lysten og evnen er på plass. Det burde være mulig for et så stort og mektig firma å sørge for å holde det ryddig rundt seg.

Som beboer i nærområdet er man maktesløs. Telefoner, mailer osv til utbygger og kommune har vist seg resultatløst. Hva mener DU om dette? For neste gang er det kanskje din tur til å få dette utenfor stuevinduet ditt, på turstiene du gjerne skulle brukt osv.

Og JM Norge - se å få sikkerheten på plass og få ryddet den merkede stien slik at vi kan bruke den igjen!

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen