"Vi må ta vare på alle i Nordre Follo, også barn som ikke har så ressurssterke foreldre," skriver Venstres ordførerkandidat i Nordre Follo, Camilla Hille, i sitt debattinnlegg.

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

"Vi må ta vare på alle i Nordre Follo, også barn som ikke har så ressurssterke foreldre," skriver Venstres ordførerkandidat i Nordre Follo, Camilla Hille, i sitt debattinnlegg.

Vil ha gratis SFO til de som trenger det mest

"Hva om det var ditt barn som måtte gå rett hjem etter skolen, fordi du ikke har råd til å betale for SFO?" skriver Venstres ordførerkandidat i Nordre Follo, Camilla Hille, i sitt debattinnlegg.

Akkurat slik er det barn som har det i vår kommune. Heldigvis har regjeringen, takket være Venstres krav i forhandlinger, innført gratis kjernetid i barnehagen for alle barn som uheldigvis har mindre privilegerte foreldre enn de fleste. De barna som har fått gratis barnehage må få være med vennene sine videre også. Ingen er tjent med utenforskap. Ikke barnet, ikke foreldrene, ikke samfunnet.

Dyrere å la være

Jeg har mottatt en del kritikk for mitt ønske om å inkludere alle barn, ved at noen barn trenger å få flere tilbud gratis. De er redd for kostnadene, for mer skatt, for mindre i egen lommebok. Jeg er også redd for flere kostnader og nettopp derfor mener jeg vi må ha gratis SFO til de som trenger det mest i tillegg til gratis barnehage som gis i dag. Det kan ikke være slik at barnet fra den dagen det begynner på skolen ikke får leke med vennene sine, fordi alle barna er på SFO bare ikke dette barnet, som tusler hjem.

Utenforskap er dyrt

Samfunnet har store kostnader med utenforskap. Det å få høre til i et felleskap er grunnleggende viktig hos alle mennesker. Depresjoner, angst og ensomhet, koster samfunnet milliarder hvert eneste år. Helsedirektoratet regner på samfunnskostnadene til en rekke sykdommer hver eneste år. Psykiske lidelser koster alene samfunnet svimlende 290 milliarder kroner i året. Tenk hvor mye vi kunne forebygget for den summen! Tenk hvor mye vi kunne inkludert alle, med bare litt av disse pengene?

Jeg mener at spørsmålet ikke er om vi har råd. Svaret er at vi ikke har råd til å la det være.

Derfor vil jeg og Venstre alltid kjempe for at budsjettene skal brukes på forebygging og tidlig innsats. Både helsestasjoner og skolehelsetjenesten må få et løft, kvaliteten i barnehagene må være gode. Det samme gjelder innholdet i både skolen og SFO. Det er i barnets første år det viktigste grunnlaget legges. Jeg vil gjøre min del av jobben for at alle barn vokser opp med en følelse av å høre med i et felleskap. Vi må ta vare på alle i Nordre Follo, også barn som ikke har så ressurssterke foreldre.

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen