SMILER BRETT: Hans Martin Enger, i BUA Oppegård, og Helene Olafsen er fornøyde med å kunne dele ut et signert snøbrett fra XXL Ski, til et heldig BUA medlem.
Sport
SMILER BRETT: Hans Martin Enger, i BUA Oppegård, og Helene Olafsen er fornøyde med å kunne dele ut et signert snøbrett fra XXL Ski, til et heldig BUA medlem. (Bilde: Veronica Grude Docker)

– Deilig å få hodet opp fra kneet

Det har vært en hektisk tid siden Helene Olafsen gav seg som profesjonell snowboarder. Selv om det var tungt rett etterpå, er Olafsen sikker på at avgjørelsen var riktig.

Det har gått i ett siden Olafsen la opp. Nå gleder hun seg til å leke, studere, og finne nye prosjekter.

– Jeg tror jeg lider av et syndrom, jeg tar på meg altfor mye, men det er spennende og morsomme prosjekter, smiler Olafsen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

LEKEN OG TULLETE: – Jeg leker enda mer nå enn jeg har gjort før, sier Olafsen.
LEKEN OG TULLETE: – Jeg leker enda mer nå enn jeg har gjort før, sier Olafsen. Foto: Veronica Grude Docker

 Hverdagsdrømmer

Hun vil ikke si så mye om hvilke ting hun har på gang i snowboardmiljøet, men forteller gjerne om lærerstudiet, BUA-engasjementet og hverdagsdrømmer.

– Jeg har aldri drømt om noe annet enn å bli veldig god i idrett, og det er klart det er en utfordring når man må slutte med det man alltid har drømt om. Jeg har ingen andre store drømmer, mest hverdags-drømmer, sier Olafsen,

Hun mener også at det er viktig å finne mening i hverdagen.

– Jeg er opptatt av å ha en hverdag man ikke trenger å ta ferie fra. Jeg vil ikke bli en «weekend-chaser» som lever for en fest i helgen, eller hva det nå måtte være, sier Olafsen ettertenksomt.

Tilfeldigheter

Det var tilfeldigheter som avgjorde at Olafsen begynte på lærerstudiet, hun har vært innom mange studier.

– Jeg har brukt elimineringsmetoden. Jeg trives godt på lærerstudiet og tror det er et yrke jeg kan trives med også.

Hun synes det er gøy å jobbe med mennesker. Det synes å være et riktig valg, for Olafsen utstråler en varme og omtenksomhet som virker helt naturlig for henne.

– Jeg bryr meg om andre mennesker, samtidig har jeg drevet med individuell idrett og brydd meg mest om meg selv, så kanskje det er det som gjør at det er litt godt å gjøre ting for andre, sier Olafsen.

Voksenting

Olafsen føler seg mer leken enn på lenge, selv om hun, som hun selv kaller det, også gjør mange voksenting.

BOARD-MEDLEM: Olafsfen sitter i styret i BUA, og fikk, tidligere i høst, medlemskap i BUA i hjemkommunen.
BOARD-MEDLEM: Olafsfen sitter i styret i BUA, og fikk, tidligere i høst, medlemskap i BUA i hjemkommunen. Foto: Veronica Grude Docker

– Jeg er jo selvstendig, men jeg trives veldig med å være litt leken og tullete. Det kommer kanskje litt når man blir voksen nok til å tørre det. Som barn var jeg veldig opptatt av å bli voksen fort, jeg var litt veslevoksen.

Å sitte i styret i BUA er en av «voksentingene» Olafsen holder på med, og det synes hun er en viktig oppgave.

– Jeg vil at alle skal få muligheten til å komme seg opp av sofaen og ut i naturen.

– Deilig å ta et valg

Hun tror sorgen over å ha gitt slipp på snowboardkarrieren alltid vil være der, men føler seg lettet over at avgjørelsen er tatt, og den umiddelbare tristheten har forsvunnet.

– Jeg har kjent på en lettelse. Det var deilig å ta et valg, å slippe og tenke på om jeg klarer det, om jeg kommer tilbake. Når man ikke klarer det blir hver dag et slags nederlag, og det var litt deilig å få fri fra det. Få hodet litt opp fra kneet igjen, sier Olafsen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SMILER BRETT: Helene Olafsen er lettet over å ha tatt et endelig valg med å avslutte snowboardkarrierren.
SMILER BRETT: Helene Olafsen er lettet over å ha tatt et endelig valg med å avslutte snowboardkarrierren. Foto: Veronica Grude Docker

 

Nå fokuserer hun på nye prosjekter, studier, leking og kjæresten. Kjæresten Johan traff hun på Bali i 2012, og hun er svært fornøyd med å funnet mannen i sitt liv.

– Han får meg til å le hver dag. Også er han veldig smart, han utfordrer meg. Men han vinner alle diskusjoner, dessverre, det er fryktelig irriterende, ler den sjarmerende og lekne, lærerstudenten fra Oppegård.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen