DREAMTEAM: Mange, gode sponsorer er med på laget, men det er plass til fler. F.v. Fahim A. Nael, Jarle Drogseth, Geir Sparengen, Magnus Haugen, Ulla J. Gundersen, Jan Willem Kooy, Knut Slatleim, Torgeir Veflen. Foran f.v. Christer Løken, Trond Knutsen.
Sport
DREAMTEAM: Mange, gode sponsorer er med på laget, men det er plass til fler. F.v. Fahim A. Nael, Jarle Drogseth, Geir Sparengen, Magnus Haugen, Ulla J. Gundersen, Jan Willem Kooy, Knut Slatleim, Torgeir Veflen. Foran f.v. Christer Løken, Trond Knutsen. (Bilde: Veronica Grude Docker)

– Det handler om samfunnsengasjement

Sponsorene for KIL fotball er enige om at det er viktig å engasjere seg i lokalsamfunnet.

Hvorfor velger noen å legge pengene sine i en lokal sportsklubb? Jo, fordi det gir mer tilbake enn det koster. Kanskje ikke alltid i kroner og øre, men å være med på å bygge opp lokalsamfunnet kan være verdt mer enn bare penger. 

– Vi heier på de som gjør en frivillig innsats, og ønsker spesielt  å støtte opp om barn og ungdom, sier Jan Willem Kooy, partner og daglig leder i Revisorgruppen. 

Hovedsponsor for KIL herrer, Fahim A. Nael, eier av Driving Trafikkskole, er enig, og sier de ønsker å være en støttespiller i lokalsamfunnet. 

– Kolbotn idrettslag er et av landets største klubber. Vi ønsker å være en økonomisk støtte som gjør at de kan utføre arrangementer. At sponsorpengene kan bidra til, for eksempel reising, trening, kamper og cuper, sier Nael. 

Todelt gevinst

Alle sponsorene er enige om at det er viktig å støtte opp om lokalsamfunnet, men at det også er en fin måte å bli sett på.

–  Det er lønnsomt for oss også. Vi er helt konkrete på det, vi ser at det er viktig for folk med et sterkt idrettslag. Mange flytter hit på grunn av et godt idrettslag og vår "goodwill" her blir også lagt merke til når vi skal kjøpe tomter, sier Ulla J. Gundersen i Bolig & Eiendomsutvikling. 

SAMFUNNSENGASJERTE: Fahim A. Nael, eier av Driving, Trond Knutsen i Boligbyggelaget USBL og Ulla J. Gundersen, i Bolig & Eiendomsutvikling, er engasjerte sponsorer.
SAMFUNNSENGASJERTE: Fahim A. Nael, eier av Driving, Trond Knutsen i Boligbyggelaget USBL og Ulla J. Gundersen, i Bolig & Eiendomsutvikling, er engasjerte sponsorer. Foto: Veronica Grude Docker

 Hun legger til at man som sponsor må regne med at man ikke alltid får tilbake alt man har investert. 

–Det koster mye å drive et idrettslag og det er hyggelig at vi kan bety noe i lokalsamfunnet. Man må akseptere at man ikke får alt tilbake som man har investert inn, sier Gundersen.

– Det er en todelt gevinst å være sponsor. Man får synliggjort navnet sitt og også bidratt i samfunnet,  legger Christer Løken, daglig leder i  Lysglimt Elektro til. 

Plass til flere

Knut Slatleim, sportslig koordinator for herrefotballen i KIL, og styremedlem Torgeir Veflen, er ikke i tvil om at sponsorpengene kommer godt med.

– Sponsorene bidrar masse. De hjelper oss å bygge opp det sportslige, med bygging av anlegg, og å bygge en sunn og sterk økonomi, så vi kan få en bedre klubb, sier Slatleim.

Ps. Saken fortsetter under bildet

DREAMTEAM: Mange, gode sponsorer er med på laget, men det er plass til fler. F.v. Fahim A. Nael, Jarle Drogseth, Geir Sparengen, Magnus Haugen, Ulla J. Gundersen, Jan Willem Kooy, Knut Slatleim, Torgeir Veflen. Foran f.v. Christer Løken, Trond Knutsen.
DREAMTEAM: Mange, gode sponsorer er med på laget, men det er plass til fler. F.v. Fahim A. Nael, Jarle Drogseth, Geir Sparengen, Magnus Haugen, Ulla J. Gundersen, Jan Willem Kooy, Knut Slatleim, Torgeir Veflen. Foran f.v. Christer Løken, Trond Knutsen. Foto: Veronica Grude Docker 

 

– Det betyr noe for driften, dette er en viktig inntektskilde for Kolbotn fotball. Det er god plass til flere, men vi er veldig takknemlige for sponsorene vi har, sier Veflen.

Han legger til at det ikke er gratis å drive en fotballklubb.

– Vi trenger de kronene vi kan få, men det går begge veier. Det er viktig at de som sponser også blir presentert i nærmiljøet, avslutter Veflen. 

Til toppen