GIKK FOR NORGE: Oppegård-gutten Erlend Hokholt, deltok i Junior-Em i Nove Mesto, Tsjekkia..
Sport
GIKK FOR NORGE: Oppegård-gutten Erlend Hokholt, deltok i Junior-Em i Nove Mesto, Tsjekkia.. (Bilde: Privat)

– Det var kult å få være med

Erlend Hokholts første utenlandsmesterskap gikk ikke helt etter planen resultatsmessig, men skiskytteren tar med seg god erfaring fra Junior-EM i Nove Mesto, Tsjekkia.

Erlend Hokholt endte på en 64. plass av 122 startende i Junior-Em i skiskyting i Nove Mesto i Tsjekkia. Det var en helt ny opplevelse for Oppegård-gutten å være med på et stort utenlandsmesterskap, og han er glad for erfaringen.

–Jeg var skuffet der og da over resultatet, men når jeg ser tilbake på det var det kult og i det hele tatt få være med på det, sier Hokholt.

Han legger til at det var først og fremst erfaringen med et stort mesterskap som var viktig.

– Det var egentlig det som var meningen, få den erfaringen med å være med på store arrangementer. Nå har jeg vært igjennom det sånn at det blir lettere å komme inn i rutinene når jeg blir senior. Det er stor verdi å ta med seg videre, sier Hokoholt.

Ps. Saken fortsetter under bildet!

KULT Å DELTA: Opplevelsen og erfaringene var verdifulle for skiskytteren.
KULT Å DELTA: Opplevelsen og erfaringene var verdifulle for skiskytteren. Foto: Privat

 

– Større enn jeg har opplevd før

Hans første utenlandstur var spennende og annerledes enn han er vant til, og reisingen var uvant for den fremadstormende skiskytteren.

– Det  var veldig nytt med reisingen. Vi tok flyet til Praha og bil i to timer til Novo Mesto. Fra jeg dro var det våpensjekk og det der, og når man kommer frem er det litt flere regler og ting som man må følge på større arrangementer, sier Hokholt.

– Det var forskjellig og kult. Det var noe som var litt større enn det jeg har opplevd før. Det var noe helt annet. 

Utenlandsmesterskapet var også en øvelse på å bli vant til at ting ikke alltid er som i Norge.

– Som trenerne sa måtte vi oppleve litt. Det er litt andre matkulturer i andre land. Det var mange lokale spesialiteter som var litt nytt for oss, det må man bli litt vant til, at det er litt annerledes i utlandet, sier Hokholt.

PÅ VEI TIL TOPPS: Skiskyttertalentet Erlend Hokholt satster for fullt på å bli en av de beste.
PÅ VEI TIL TOPPS: Skiskyttertalentet Erlend Hokholt satster for fullt på å bli en av de beste. Foto: Privat

Tenke på seg selv

Den aller største utfordringen for EM- debutanten var å å bare fokusere på seg selv.

– Det er mye folk og man må bare klare å tenke på seg selv. Den største utfordringen var å prøve å gjøre det man kan. Det å klare å tenke på seg selv akkurat i konkurransen, sier Hokholt.

Men erfaringen har vært god, og Hokholt er fornøyd med opplevelsen.

– Nå har jeg hatt min første utenlandstur. Det å være på tur med landslaget, det var greit å få med seg videre. Det må være en første gang for alt. Nå har jeg fått med meg mye erfaring og har vært igjennom det en gang, jeg tror det kan bli bedre til neste gang.

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen