HERLIG OPPLEVELSE: En tur til Stallerudhytta er noe mange setter pris på, og det er mange løyper som går dit. Løypenettet i og rundt Oppegård er både manfoldig og rikt!
Kultur
HERLIG OPPLEVELSE: En tur til Stallerudhytta er noe mange setter pris på, og det er mange løyper som går dit. Løypenettet i og rundt Oppegård er både manfoldig og rikt! (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Din komplette skiløypeguide

Bokmerk denne! Snøen er her! Her finner du de lokale skiløypene i vårt nærområde

Her i kommunen er det utallige muligheter, og kilometer på kilometer du kan gå på ski, vel og merke når det er forhold til det.

Vi har samlet en guide med lokale skiløyper du kan gå i vinter rett i vårt nærområde. Dersom du mener en løype mangler i vår oversikt, ta gjerne kontakt med oss!

Her er noen gode løypeforslag, gitt til deg av Skiforeningen. Utover dette, kan du også gå for fri maskin der du vil! Løypeforslagene er basert på informasjonen på hjemmesiden til Skiforeningen

Et annet nyttig tips, er å laste ned Skiforeningens føre-app, som er handy både før og under turen! Klikk her for å lese mer!

PS! Saken fortsetter under bildet. Der finner du en guide til gode skiopplevelser, samt nyttige lenker og oppdatert føreinformasjon!

FANTASTISK NATUR: Skiløypene i og rundt Oppegård byr på fantastiske opplevelser!
FANTASTISK NATUR: Skiløypene i og rundt Oppegård byr på fantastiske opplevelser! Foto: Anders Nordheim Dahl

Her er listen over utvalgte, lokale skiløyper

Husk å kle deg etter forholdene, ta med drikke og gjerne en tursjokolade! God tur!

Løype 203: Lysløypa på Oppegård golfbane - nordre del
Løypa er 1.1 km. Vanligvis preppet som Klassisk og fristil av Skiforeningen. Nordre rundløype (med lys) på golfbanen til Oppegård golfklubb på Østre Greverud gård. Dette er en lett og fin løype for barnefamilier. Det legges kunstsnø med en gang det er mulig å produsere snø. Løypa får dermed en god såle allerede tidlig i sesongen. Ved å kombinere løypa med løype 1258, får man en fin åttetallsrunde. Løypa er knyttet sammen med to andre lysløyper som begge går til Fløysbonn: Løype 201 via Grytetjern og løype 426 via Østli skole.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 602: Rundløypa på Svartskog
Løypa er 9.1 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Svartskog IF. Flott rundløype som går på jordene i landskapsvernområdet i Svartskog. Aktuelle startsteder er Oppegård kirke på toppen av Roald Amundsens vei eller Solheim grendehus i Bekkenstenveien.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 1258: Lysløypa på Oppegård golfbane - søndre del
Løypa er 1.5 km. Vanligvis preppet som Klassisk og fristil av Skiforeningen. Søndre rundløype (med lys) på golfbanen til Oppegård golfklubb på Østre Greverudgård. Dette er en lett og fin løype for barnefamilier. Det legges kunstsnø med en gang det er mulig å produsere snø. Løypa får dermed en god såle allerede tidlig i sesongen. Ved å kombinere løypa med løype 203, får man en fin åttetallsrunde. Løypa er knyttet sammen med to andre lysløyper som begge går til Fløysbonn: Løype 201 via Grytetjern og løype 426 via Østli skole.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 426: Lysløypa Greverud - Østli skole - Fløysbonn
Løypa er 3.4 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Lysløypa går fra Greverud via Østli skole og til Fløysbonn. Den starter nord for låven, som ligger like ved Grevestua. Vi krysser først golfbanen til Oppegård golfklubb mot vest - og svinger så nordover. Det er lett terreng hele veien. Fra Fløysbonn går løype 505 til høyre, og så videre nordover til Bjørndal. Løype 205 går sørøstover til Kloppa. Tar du til venstre ved Fløysbonn gård, kan du fortsette i løype 950 til Myrer. Deler av denne løypa går på Oldtidsveien.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 427: Greverud - Grytetjern - Stallerud
Løypa er 4.3 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Utgangspunktet for løypa er golfbanen til Oppegård golfklubb på Greverud. Løypa starter nord for låven, som ligger ved Grevestua. Vi krysser veien og tar til venstre. Vi går strake veien til Grytetjern, der lysløypa krysses. Vi fortsetter mot nordøst, går opp en bakke, og krysser snart E6 via "viltlokket". Løypa følger motorveien sørover et stykke, men en bratt nedoverbakke fører oss inn i skogen igjen. Vi fortsetter østover til Stallerudhytta i småkupert terreng. På vei dit, passeres løypekrysset der løype 744 går til venstre mot Kloppa. Vevelstadvegen krysses, og vi er framme i løypekrysset nedenfor Stallerudhytta. Herfra går det løype til bl.a. Eikjol(løype 429), Sterkerud (løype 207), Vevelstad (løype 206) og Siggerud (løype 745). Løype 1049 går til Bru.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 201: Lysløypa Fløysbonn - Greverud
Løypa er 4.6 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen.Løypa går sørover fra Fløysbonn i lett terreng. Etter ca. 1,3 kilometer kommer vi til et kryss der vi skal fortsette rett fram. Nede ved Grytetjern krysser vi løype 427 mellom Greverud og Stallerudhytta. Men vi fortsetter sørover i lysløypa - den dreier mot vest og så litt i nordlig retning. Vi krysser veien, og er dermed framme ved golfbanen til Oppegård golfklubb på Greverud. Løypa ender ved låven, som ligger like ved Grevestua. Nå kan vi fortsette i lysløypa på golfbanen, eller returnere til utgangspunktet i løype 426.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon


Løype 589: Siggerud - Kloppa

Løypa er 2.2 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Løypa går fra Siggerud(Siggerudhallen) - og følger først samme trasé som lysløypa vestover. Etter ca. 600 meter skiller løypene lag - vår løype svinger til høyre og så til venstre. Nå venter Oksrudbakken, med rundt 35 meter stigning på ca. 300 meter. Men når den er tilbakelagt, er vi også så godt som ferdig med motbakkene. Vi kommer til et løypedele der løype 431 fortsetter sørover mot Sterkerud og løype 206mot Stallerudhytta. Vi skal til høyre her, i retning nordvest. Vi krysser Vevelstadvegen ved Paddetjern, der det er parkeringsplass. Etter å ha gått gjennom skogen et stykke, kommer vi til en kraftig nedoverbakke. I bunnen av bakken går løype 951 til høyre mot Myrer. Her tar vi til venstre, og kommer ganske snart fram til Kloppa. Her går løype 432 til venstre, og følger vannledningstraseen til Stallerudhytta. Vår løype svinger til høyre, og ender i et løypekryss like etter. Herfra går det løype til samme sted via Buåsen (løype 744). Fortsetter vi rett fram, kommer vi til Fløysbonn (løype 205).
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 505: Bjørndal - Grønlimyr - Fløysbonn
Løypa er 3.2 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Bjørndal IF. Løypa går sørover fra Bjørndalidrettspark, og passerer Grønlimyr. Fra løypekrysset rett sør for Bjørndal går løype 424 til venstre mot Myrer. Men vår løype fortsetter sørover i lett terreng, krysser snart løype 950 mellom Fløysbonn og Myrer (via Oldtidsveien), går over isen på Snipetjernet og videre fram til løypekrysset ca. 500 meter øst for Fløysbonn gård. Her går løype 205 til venstre mot Kloppa. Fra Fløysbonn går løype 201 og løype 426 sørover til Greverud.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon


Løype 951: Kloppa - Myrer

Løypa er 2.1 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen.  Fra løypekrysset ved Kloppa går løypa rett nordover. Et lite stykke fra start tar det en løype av mot høyre, opp en bratt bakke. Dette er løype 589 til Siggerud. Vår løype fortsetter videre nordover - i stigende terreng. Men det er ikke snakk om mer enn knappe 50 høydemeter i løpet av en drøy kilometer. Vi befinner oss nå øst for Taraldrudåsen. Etter at løypa har flatet ut, er vi framme ved Myrer. Fra løypedelet rett sør for Myrertjernet tar løype 177 av til høyre, til Sværsvann. Løype 424 fortsetter til Bjørndal. Løype 950 går i samme retning et stykke - og ender på Fløysbonn.
Klikk her for oppdatert føremelding


Løype 207: Stallerud - Sterkerud

Løypa er 3.8 km. Vanligvis preppet som som Klassisk av Skiforeningen. Fra løypekrysset nedenfor Stallerudhytta går løypa mot sørøst, først opp en bakke, og så nedover til Bukkestitjern (158 moh.). Dette er en populær badeplass sommerstid. Hit kommer det en avstikker fra rundløypa i Bøleråsen. Ved østenden av tjernet tar løype 429 til høyre, sørover mot Eikjol (Allmenningstraseen). Men vi skal videre østover, først til plassen Torget, og så mot sør. Gjennom lett terreng kommer vi fram til den tidligere husmannsplassen Sterkerud, som nå er speiderhytte med servering i helgene. Herfra går det løype videre sørover til Eikjol (løype 738), med forbindelse til Skeidarkollen - og mot sørvest - over Mørkåsen til Langhus (løype 425).
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 205: Fløysbonn - Kloppa
Løypa er 1.6 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Dette er en populær løype som går inn i Sørmarka fra Fløysbonn. Løypa går først i lett terreng mot øst, krysser under E6 og kommer så ned til løypekrysset ved Kloppa. Herfra går det løyper videre i flere retninger. Løype 951 går rett fram og så straks til venstre mot Myrer. Løype 589 går i samme retning, men tar så av til Siggerud. To løyper fører til Stallerudhytta (servering) - løype 432, som følger vannledningstraseen (rett fram og straks til høyre), og løype 744, som går over Buåsen (til høyre).
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 206: Lysløypa Vevelstad - Stallerud [Vannledningstraseen]
Løypa er 2.8 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Løypa starter på Vevelstad, nærmere bestemt ved Skiforeningens informasjonstavle i Skoglia. De første 300 meterne går løypa nordover på gang- og sykkelvei, først på broa over Skoglia, og så mot venstre. Fra Haugjordet ungdomsskole går skiløypa i egen trasé. Vel en kilometer fra start går rundløypa i Bøleråsen inn til høyre. Vår løype følger vannledningstraséen videre nordover langs Vevelstadvegen, i lett terreng. På Stallerudhyttaer det servering i helgene. Herfra kan vi velge mellom flere løyper som går videre i ulike retninger. Løype 427 går til venstre mot Greverud, løype 744 går i samme retning mot Kloppa, mens løype 429, løype 207 og løype 1049går i motsatt retning, mot henholdsvis Eikjol(Allmenningstraséen), Sterkerud og Bru. Løype 745 fortsetter rett fram mot Siggerud.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 432: Kloppa - Stallerud [Vannledningstraseen]
Fra Kloppa følger løypa skogsbilveien fram til Vevelstadvegen, krysser denne, og følger vannledningstraseen mot høyre til Stallerudhytta. Det er stigning først, så nedoverbakke, før det er flatt terreng fram til Vevelstadvegen. Fra Stallerud går det løype til Eikjol (løype 429), Sterkerud(løype 207) og Greverud (løype 427). Løype 206går videre sørover til Vevelstad, mens løype 744går tilbake til utgangspunktet over Buåsen. Løype 1049 går til Bru.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 745: Lysløypa Siggerud - Stallerud [Vannledningstraseen]
Løypa er 2.3 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Løypa går fra Siggerud(Siggerudhallen) og følger først samme trasé som lysløypa vestover. Etter ca. 600 meter skiller løypene lag - vår løype svinger til høyre og så til venstre. Nå venter Oksrudbakken, med rundt 35 meter stigning på ca. 300 meter. Men når den er tilbakelagt, er vi også så godt som ferdig med motbakkene. Løype 589 tar til høyre mot Kloppa, men vi fortsetter rett fram. I de to neste kryssene passer vi på å holde til venstre, og fortsetter i naturskjønne omgivelser over Verpåsen fram til Sterkerud. Herfra fortsetterløype 738 til Eikjol, med forbindelse til Skeidarkollen, mens løype 425 går over Mørkåsen til Langhus.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 429: Stallerud - Bukkestitjern - Eikjol [Allmenningstraseen]
Løypa er 5.5 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Løypa starter i løypekrysset nedenfor Stallerudhytta, og går mot sørøst, først opp en bakke, og så nedover til Bukkestitjern (158 moh.). Dette er en populær badeplass sommerstid. Hit kommer det en avstikker fra rundløypa i Bøleråsen. I krysset ved østenden av tjernet fortsetter løype 207 rett fram mot Sterkerud. Vår løype tar til høyre her. Vi holder til høyre også i neste kryss, og fortsetter sørover. Store deler av denne løypa følger traktorveier. Nok en forbindelse til Bøleråsen passeres, vi krysser Allmenningsveien, og går opp bakken til løypekrysset ved Mørkåsen. Her krysser vi løype 425 mellom Langhus og Sterkerud, og fortsetter i lett terreng til Eikjol. Herfra går løype 739 rett fram mot Skeidarkollen - løype 738 går til venstre mot Sterkerud.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 285: Løypenettet i Nøstvedtmarka
Løypa er 13.8 km. Vanligvis preppet som Klassisk og fristil av Skiforeningen. Nøstvedtmarka er et lite, men fint turterreng i området mellom Ski og Gjersjøen. Fra Hebekk i sør går det varierte løyper - gjerne på traktorveier. Du kan bl.a. starte fra krysset mellom Skogveien og Myrveien og innerst i Lysneveien. Gjennom området går den historiske Fredrikshaldske Kongevei som inntil 1870 var vei mellom Christiania og Svinesund. På Stuene, der det er servering i helgene, lå den tidligere sagagården Såd. Nord i Nøstvedtmarka er det meget god utsikt. I sør henger løypene sammen med lysløypa i Bollerudåsen.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 200: Lysløypa på Vevelstad
Løypa er 3.0 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen.  Lysløypa på Vevelstad er en rundløype som går i to sløyfer fra Langhushallen. Den er svært kupert og svingete.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 951: Kloppa - Myrer
Løypa er 2.1 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Fra løypekrysset ved Kloppa går løypa rett nordover. Et lite stykke fra start tar det en løype av mot høyre, opp en bratt bakke. Dette er løype 589 til Siggerud. Vår løype fortsetter videre nordover - i stigende terreng. Men det er ikke snakk om mer enn knappe 50 høydemeter i løpet av en drøy kilometer. Vi befinner oss nå øst for Taraldrudåsen. Etter at løypa har flatet ut, er vi framme ved Myrer. Fra løypedelet rett sør for Myrertjernet tar løype 177 av til høyre, til Sværsvann. Løype 424 fortsetter til Bjørndal. Løype 950 går i samme retning et stykke, og ender på Fløysbonn.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon


Løype 430: Rundløypa i Bøleråsen
Løypa er 4.7 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Dette er en rundløype som går i randsonen ved bebyggelsen i Bøleråsen på Vevelstad. Utgangspunktet er Skiforeningens informasjonstavle i Skoglia. Det er parkeringsmuligheter ved Haugjordet ungdomsskole, Langhushallen og Vevelstad stasjon. Fra østsiden av boligområdet går det en avstikker videre østover - bort til Allmenningstraseen mellom Stallerud og Eikjol (løype 429). På nordsiden av åsen går det løype til Bukkestitjern, der den treffer løype 207mellom Stallerud og Sterkerud. Løype 206 går fra Skoglia og nordover til Stallerudhytta(Vannledningstraseen). Distanse: De to første avstikkerne er ikke medregnet.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 431: Siggerud - Verpåsen - Sterkerud
Løypa er 5.3 km. Vanligvis preppet som Klassisk av SKiforeningen. Løypa går fra Siggerud(Siggerudhallen) og følger først samme trasé som lysløypa vestover. Etter ca. 600 meter skiller løypene lag - vår løype svinger til høyre og så til venstre. Nå venter Oksrudbakken, med rundt 35 meter stigning på ca. 300 meter. Men når den er tilbakelagt, er vi også så godt som ferdig med motbakkene. Løype 589 tar til høyre mot Kloppa, men vi fortsetter rett fram. I de to neste kryssene passer vi på å holde til venstre, og fortsetter i naturskjønne omgivelser over Verpåsen fram til Sterkerud. Herfra fortsetter løype 738 til Eikjol, med forbindelse til Skeidarkollen, mens løype 425 går over Mørkåsen til Langhus.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 177: Sværsvann - Myrer
Løypa er 4.5 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Bjørndal IF. Løypa går fra Sværsvann, og du kan enten starte ved Fv 155 (Enebakkveien), som krysser vannet, eller ved Siggerudveien. Sistnevnte startsted er tryggest, da det ofte kan være dårlige isforhold på Sværsvann. Urolig vann under brua og problemer med overvann gjør at isen kan være utrygg. Men dersom isen er til å stole på, er det mulig å komme fram til løypestart ved å gå over Sværsvann fra parkeringsplassen nedenfor Sandbakken i Østmarka. Løypa du skal følge, er en kupert løype som krever mye snø. Fra Sværsvann går den vestover langs grensen mellom Oslo og Ski. Gjeddetjernet passeres på sørsiden før man så kommer fram til Myrer. Løypedelet ligger rett sør for Myrertjernet. Tar du til venstre her, kommer du til Kloppa (løype 951). Følger du løypa mot høyre, er du på vei til Bjørndal (løype 424) eller Fløysbonn (løype 950).
Klikk her for oppdatert føreinformasjon


Løype 202: Lysløypa på Siggerud

Løypa er 3.9 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Kupert lysløype med mulighet for å gå 2 eller 5 kilometer. Løypa starter ved Siggerud idrettshall.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon


Løype 247: Sandbakken P - Krokhol

Fra parkeringsplassen nedenfor Sandbakken går vi først opp bakken til veikrysset. Her fortsetter løype 183 videre rett fram i retning Eriksvann og Skjelbreia - men vi skal til høyre her, opp mot sportsstua og videre mot sør. Fra utgangspunktet på 140 moh. bikker vi akkurat over 240 meter etter vel to kilometer - og så begynner det å gå nedover igjen. Ved Franskeplassen kommer vi inn på Krokholveien, der løype 186 går til venstre mot Skjelbreia. Vi fortsetter ned veien til Krokhol. Her ender løypa, men turen kan fortsette inn i Sørmarka ved å gå over hovedveien og gå mot Holen i løype 1218.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon


Løype 1243: Rundløype ved Søndre Ås gård

Løypa er 1.3 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Oslo kommune, Bymiljøetaten, 
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Nyheter Tussetjern

Gir ny badebrygge med stupebrett til kommunen

Tre private initiativtakere har i samarbeid med Langhus Velforening igangsatte et prosjekt og en vippsaksjon for å få på plass en sårt etterlengtet badebrygge med stupebrett og stige i Tussetjern. Les hele saken

Nyheter Politiet advarer

«Kyss skoen min ellers får du bank»

I vårt politidistrikt har det i det siste vært flere hendelser hvor ungdom utsetter andre ungdom for vold. Nettpatrulje i Øst politidistrikt har i dag publisert et innlegg hvor en av politibetjentene forteller om et slikt oppdrag vedkommende var på i forrige uke. Les hele saken

Til toppen