Prestisjefylt sommerjobb: Yohann Jacob Sandvik (22) fra Kolbotn er i ferd med å avslutte en spennende sommerjobb.

Kultur Prestisjefylt sommerjobb i Kongsberg Gruppen

Prestisjefylt sommerjobb: Yohann Jacob Sandvik (22) fra Kolbotn er i ferd med å avslutte en spennende sommerjobb. (Bilde: Kongsberg Gruppen)

Elektriske Yohann

Yohann Jacob Sandvik (22) fra Kolbotn har jobbet med drone-elektronikk i sommer.

Sommer betyr ikke ferie for alle! Noen må jobbe, og studenter har som kjent sommerjobb. Men den trenger ikke å være kjedelig, skal vi tro Yohann Jacob Sandvik fra Kolbotn. 

Høyteknologisk

Sandvik er en av 113 teknologitalenter som snart er ferdig med sommerjobben i Kongsberg Gruppen hvor de har arbeidet med en drone som skal kunne følge et billøp helt autonomt.

– Det er veldig spennende og lærerikt. Vi har virkelig fått prøvd ut det vi har lært på studiet. I dag prøveflyr vi dronene, forteller Sandvik på telefon fra Kongsberg, som har sin siste arbeidsuke i prosjektet "LocalHawk". 

Teknologiske: Her jobber studentene med dronen som hvis mål er å følge et billøp helt på egen hånd. (Foto:  Kongsberg Gruppen)
Teknologiske: Her jobber studentene med dronen som hvis mål er å følge et billøp helt på egen hånd. (Foto:  Kongsberg Gruppen) Bilde: Kongsberg Gruppen

 

Utvikler batteri-sensor

Sandvik har blant annet jobbet med å utvikle en sensor som registrerer hvor mye strøm det er igjen på batteriet. Til daglig studerer Yohann integrert master Elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU i Trondheim, og skal begynne på sitt fjerde år nå.

– Denne jobben passer meg godt, for jeg ønsker å jobbe med noe høyteknologisk og nytt, forteller han.

Les også: Lys fremtid, mørk musiker

Populært prosjekt

17 KLARE HODER: Her er alle samlet, de som har jobbet for Kongsberg Gruppen i sommer. Yohann er nederst til høyre.
17 KLARE HODER: Her er alle samlet, de som har jobbet for Kongsberg Gruppen i sommer. Yohann er nederst til høyre. Foto: Kongsberg Gruppen

– LocalHawk er en av våre mest populære prosjekter og fikk hele 449 søknader. Yohann var en av de 17 som kom gjennom nåløyet, sier kommunikasjonssjef Johannes N. Dobson.

– De som utmerker seg ekstra i løpet av sommeren har i tillegg gode muligheter for å sikre seg en avtale om jobb etter endt utdanning, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen