KLARE TIL Å UNDERHOLDE: Odd Inge Rand (f.v.) , Britt Gustavsen, Tore Gjedrem og Lone Schrøder er stolte av høsten- og vinterens program i Kolben.
Kultur
KLARE TIL Å UNDERHOLDE: Odd Inge Rand (f.v.) , Britt Gustavsen, Tore Gjedrem og Lone Schrøder er stolte av høsten- og vinterens program i Kolben. (Bilde: Jan Walbeck)

En aktiv Kolben-høst

Sommerferien er over, men fortvil ikke! Kolben fyller høsten og vinteren din med snadder av alle slag!

Høstens program for Kolben er klart, og det er både store, nasjonale og ikke minst lokale navn som preger programmet.

– Vi ønsker å være et hus for alle, og forsøke å ha et tilbud som gjør at alle skal ha en grunn til å komme til Kolben, og det tror jeg vi har fått i høst og vinter, sier kulturhussjef Lone Schrøder.

– Det er et veldig variert program med veldig stor bredde, med alt fra metallfestival til ballett, med innslag av alt annet imellom. Jeg synes denne gangen har veldig mye falt på plass, og vi har bevisst forsøkt å være tro mot det publikum som er her mest, men vi har også en del for den litt yngre gruppen i år, og det håper vi blir satt pris på, sier hun.

Gode, lokale

Det er mange lokale arrangementer også denne høsten. Selvfølgelig blir det «Eventyrfestival» i september, og det blir en rekke arrangementer for barn, akkurat som på vårparten.

EVENTYRLIG: Alle elsker Eventyrfestivalen, og det blir eventyrlig stemning i skogen i år også.
EVENTYRLIG: Alle elsker Eventyrfestivalen, og det blir eventyrlig stemning i skogen i år også. Foto: Anders Nordheim Dahl


Oppegaard Rock Club kommer med flere navn på plakaten, herunder blant annet «Drømmere og Drankere», og «Nickels And Dimes», og den lokale jazzklubben Kullebunden Jazz setter opp jazzede forestillinger for barn.

Det lokale metallbandet «Æsthetica» får også sin egen konsert i september, og det blir både «Internasjonalt torg», «Oktoberfest», «Nyttårskonsertene» til Oppegård Janitsjar, Liv Steens Ballettskoles juleforestilling, konsert med Sofiemyr Skolekorps, Kolbotn Konsertorkester kommer med musikalske høydepunkter, og så har vi selvfølgelig den lokale storsatsingen «Peter Pan» i regi av OPAL.

FRA KATTER TIL EVENTYR: OPAL tar av seg kattemaskene, og setter opp stykket «Peter Pan» denne høsten. Det gleder vi oss til!
FRA KATTER TIL EVENTYR: OPAL tar av seg kattemaskene, og setter opp stykket «Peter Pan» denne høsten. Det gleder vi oss til! Foto: Anders Nordheim Dahl


– Frivllige organisasjoner og lokale har fått god plass, og det skal de også ha i Kolben. Det er viktig for oss at de lokale også er representert, sier Schrøder.

TRADISJON: Det blir selvfølgelig ballettforestliling av elever ved Liv Steens Ballettskole i år også.
TRADISJON: Det blir selvfølgelig ballettforestliling av elever ved Liv Steens Ballettskole i år også. Foto: Anders Nordheim Dahl

Her er listen

Det er ikke småtteri av artister som gjester Kolben denne høsten. Her kommer en oversikt som gir deg noen av de mange navnene som dukker opp i kulturhuset vårt etter at vi har kommet tilbake fra ferie.

På artistlisten står blant annet Benny Borg, Sval, Ingebjørg Bratland, Jonas Alaska, Lars Bremnes, Nordic Tenors, Halvdan Sivertsen, Sondre Justad, Raske Menn, Bjarte Hjelmeland, Odd-Magnus-Williamson, Thorvald Stoltenberg, Sandvik & Torp, Jan Weik Vold, New Jordal Swingers, Schow Trio, Ingvar Ambjørnsen, Torkjell Berulfsen med Duo Copains, Ingrid Bjørnov & Kari Slaatsveen, Sølvguttene, «Julelatter» og Halvor Tjønn, for å nevne noe.

– Det er mange høydepunkter her, så det er vanskelig å plukke storfavorittene. Jeg tror imidlertid at Ingebjørg Bratland blir helt knall, og jeg tror «Min Pappas Porno» er noe helt annerledes, og jeg har stor tro på Sondre Justad. Det spilles knapt annet på radio om dagen, og jeg gleder meg også tli Sval kommer. Dette blir nok et høydepunkt for de unge, sier Schrøder.

Lokal avslutning

Programmet avsluttes selvfølgelig med Oppegård Janitsjars «Nyttårskonserter», som er en feiende flott og majestatisk avslutning på en god kulturhøst!

BLÅSER TIL: Oppegård Janitsjar er på plass både med Oktoberfest og de tradisjonelle nyttårskonsertene.
BLÅSER TIL: Oppegård Janitsjar er på plass både med Oktoberfest og de tradisjonelle nyttårskonsertene. Foto: Anders Nordheim Dahl


Følg med i Oppegård Avis og her på oavis.no for fortløpende for informasjon om de forskjellige aktivitetene i månedene som kommer!.

Billetter til alle høst- og vinterarrangementer kan bestilles via kolben.no

Nyheter Sofiemyrveien 10

Store planer for Sofiemyrveien 10

Sofiemyrveien 10 kan bli utviklet til en moderne handelspark med blant annet salg av møbler, hvitevarer, trelast og større byggevarer, men også tilbud som for eksempel treningssenter, fysioterapi, kiropraktor og legesenter. Les hele saken

Til toppen