ILDSJEL: Ahmed Adam Babour er prosjektansvarlig for flyktning-fotballen.
Sport
ILDSJEL: Ahmed Adam Babour er prosjektansvarlig for flyktning-fotballen. (Bilde: Veronica Grude DOcker)

En stor ressurs for Kolbotn

Ahmed Babour har kommet fra Sudan til Oppegård, og vier sin fritid til å skape gode idrettsopplevelser i regi av KIL.

Kolbotn idrettslag (KIL) har for tiden Ahmed Babour på arbeidstrening.

Han er 34 år, enslig, flyktning og kommer fra El Fashir i Sudan. Nå vier han fritiden sin på å gi andre gode opplevelser på fotballbanen.

– Jeg har bodd i kommunen i to år og har blitt tatt veldig godt imot her. Både NAV, kvalifiseringssenteret, biblioteket Oppegård Røde Kors har gitt meg god støtte, sier han.

Står på for laget

ALLTID PÅ BANEN: Ahmed Adam Babour forteller at han har blitt godt mottatt i KIL, og følte seg umiddelbart som en del av laget.
ALLTID PÅ BANEN: Ahmed Adam Babour forteller at han har blitt godt mottatt i KIL, og følte seg umiddelbart som en del av laget. Foto: Kolbotn IL

I KIL har han blant annet støttet gjennomføring av kamper på stadion og tilrettelagt for fotballskole for barn.

– Jeg liker oppgavene mine veldig godt. Jeg har raskt blitt inkludert i fellesskapet og føler at jeg har blitt en del av KIL, sier han.

Han sier også at han spiller volleyball og fotball.

– KILs veteranlag i fotball har tatt imot meg på en utmerket måte, sier han.

Aktiv kar

Når han ikke er på fotballbanen eller jobber for KIL, er han aktivt en del av andre viktige samfunnsområder, og han er en belest kar med stort engasjement.

– Jeg liker å lese og jeg behersker arabisk, engelsk og norsk og jeg har fått en deltidsstilling i velkomstklassen ved Tårnåsen skole, sier han.

På spørsmål om han har noen råd til andre flyktninger sier han følgende: 

– Det er opp til deg selv hvor godt integrert du ønsker å bli. Du må selv ta initiativ virkelig ønske å forstå samfunnet du har kommet til. Ta kontakt med frivillige organisasjoner og kom deg i aktivitet for å få språktrening, sier han. 

KIL har fått en god ressurs i Babour, og laget uttrykker stor glede for å ha ham med på laget. Nå håper klubben at noen kan tilby ham en leilighet i nærheten til overkommelig pris, s

PS! Oppegård Avis synes det er flott at Ahmed Babour gir av hele sitt hjerte til KIL. I neste ukes Oppegård Avis skal du få se resultatet av noe av det arbeidet han foretar i klubben!

Til toppen