KLAR FOR FILMHØSTEN: Lokalkinoen i Kolben er svært populær, og besøket øker fra år til år, takket være innsatsen og filmteften til kinosjef Lena Sunnby.
Kultur
KLAR FOR FILMHØSTEN: Lokalkinoen i Kolben er svært populær, og besøket øker fra år til år, takket være innsatsen og filmteften til kinosjef Lena Sunnby. (Bilde: Foto: Anders Nordheim Dahl)

Endelig kino-tid igjen!

Det er mye bra å se på lokalkinoen vår denne høsten!

Fredag den 5. august åpnet lokalkinoen igjen, og kinosjef Lena Sunnby startet igjen med å snurre filmer på den populære Kolben Kino.

Høsten byr på mange spennende filnmnyheter, håndplukket av kinosjef Lena Sunnby.

Mange godfilmer

Kino-høsten starter med premiere på filmen "Store Vennlige Kjempe", og etter dette  kommer flere aktuelle filmer utover høsten. Blant annet kan du se "Løvekvinnen", fritt etter Erik Fosnes Hansens roman fra 2006.

Tre skuespillere på forskjellig alderstrinn har rollen som Eva, Aurora Lindseth-Løkka, Mathilde T. H. Storm og Ida Ursin-Holm. Rolf Lassgård spiller Evas far.

I september er det premierer på filmen om sjakkspilleren Magnus Carlsen. Filmen følger ham tett i alle avgjørende øyeblikk fra han gjør sine første sjakktrekk, til han vinner verdensmesterskapet i Chennai i 2013.

Du kan videre utover høsten se blant annet den nye Jason Bourne-filmen, "Istid - på kollisjonskurs", og DIsney Pixars nye film "Oppdrag Dory" for å nevne noe. 

Flere spennende titler er også på vei utover høsten og vinteren.

Klikk her for å se kinoprogrammet fremover.

LITEN, MEN TRIVELIG: Det er ikke mange plasser i vår lille kinosal, men det er både trivelig og rolig der under forestillingene.
LITEN, MEN TRIVELIG: Det er ikke mange plasser i vår lille kinosal, men det er både trivelig og rolig der under forestillingene. Foto: Anders Nordheim Dahl

Ti år

Kolben kino er nå inne i sitt tiende år, og kinoen er mer populær enn noensinne. 

Kolben kino åpnet 27. januar 2006, og siden den gang har det blitt vist over 5000 forestillinger, og mer enn ti tusen timer med film. 

Fra 2008 har Kolben kino hatt i underkant av 500 forestillinger i året. Besøkstallet har økt jevnt fra 2008 med i overkant av 8000 til 2015 da besøkstallet akkurat passerte 17.000, og i 2016 ser det ut til at også dette skal toppes!

– Jeg hører gjerne på publikum når jeg velger ut filmer. Ellers prøver jeg å tenke meg til hvilke filmer de i målgruppen vil se, sier kinosjefen

– Vi viser all mulig film, men prøver å finne det beste i hver genre. Siden vi bare har én sal og visninger torsdag til søndag, er alle filmene nøye valgt ut. Man kan godt si at Kolben kino er en kino for de gode filmene! sier Sunnby.

Vi er enige, og gleder oss til mange gode opplevelser i Kolben kino også denne høsten.

Klikk her for å se kinoprogrammet fremover.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen