FEIRET: Oppegårds fjerdedivisjonsdamer klarte målet om opprykk. Neste år blir laget å finne i tredjedivisjon.
Sport
FEIRET: Oppegårds fjerdedivisjonsdamer klarte målet om opprykk. Neste år blir laget å finne i tredjedivisjon. (Bilde: Bodil Nysveen)

JAAA! Opprykket er i boks!

Oppegård-damene klinte til i årets siste kamp. Nå venter tredjedivisjon! – Dette fortjente jentene etter mye hardt arbeid, sier trener Geir Aalefjær

Tindlund-Oppegård 29-43: Etter en overlegen sistekamp i årets serie, er det endelig klart at Oppegårds fjerdedivisjonsdamer nå rykker opp i tredjedivisjon etter endt sesong. 

Damene våre overkjørte hjemmelaget Tindlund, og løp dem bokstavelig i senk i sesongens siste kamp. Allerede etter 15 minutter i kampen, så man hvilken vei det kom til å gå. 

– Føles godt

Avtroppende trener Geir Aalefjær er fornøyd med jentene sine etter kampen og sesongen. I to år har de jobbet og kriget som helter for å nå målet om opprykk, og lørdag ble målet nådd. 

HAR JOBBET HARDT: Trener Geir Aalefjær (foran fra venstre) er fornøyd med innsatsen til jentene sine i år.
HAR JOBBET HARDT: Trener Geir Aalefjær (foran fra venstre) er fornøyd med innsatsen til jentene sine i år. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Vi har hatt et jevnt bra forsvarsspill. Vi har også hatt noen fantastiske vinger i år, og vi har også hatt divisjonens beste keeper i form av Anett Malmo. Hun har vært en klippe gjennom hele sesongen. Det er så mye bra håndball i disse jentene, sier en tydelig stolt trener.

Les også: Seriemestere for tredje gang

– Etter å ha ligget nederst på tabellen i starten av sesongen, klarer vi å reise oss og til slutt nå målet om oppprykk. Dette har jentene fortjent, sier Aalefjær-. 

Nytt år - ny divisjon

Nå venter en høyere divisjon for laget, og det er store forandringer på gang. Håndballen i Oppegård IL har bestemt seg for å satse mot andredivisjon. Det vil trolig bety store endringer for laget.

– Fra neste år blir det enda mer trening, og det er bestemt at det skal satses på yngre spillere. Jeg skulle gjerne sett at denne satsningen ble bremset litt, for man går fra null til hundre på alt for rask tid, sier Aalefjær, som er ferdig med sitt trenerverv på laget.

Les også: Oppegård J16 fosser frem mot regionsmesterskap igjen!

– Mitt råd til klubben og laget er nok at de burde ta dette litt mer steg for steg, og også brukt de erfarne spillerne som tross alt har bygget opp laget. Man burde integrere de yngre spillerne skritt for skritt. Det krever langt mer å satse i høyere divisjoner, og det er et mye større apparat som må i sving. Spørsmålet er hvordan Oppegård har tenkt å møte disse utfordringene, sier han.

PS! Mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 30. mars!

 

FEIRET: Oppegårds fjerdedivisjonsdamer klarte målet om opprykk. Neste år blir laget å finne i tredjedivisjon.
FEIRET: Oppegårds fjerdedivisjonsdamer klarte målet om opprykk. Neste år blir laget å finne i tredjedivisjon. Foto: Bodil Nysveen

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen