FRA Å SITTE I DET, TIL Å GÅ I DET: I dette øyeblikk syr James Lazar Braathen kjoler av det eksklusive møbelstoffet fra Rubelli. Dette bildet er av en kjole han lagde til Triana Iglesias til Gullruten 2016 (forøvrig ikke Rubelli).
Kultur
FRA Å SITTE I DET, TIL Å GÅ I DET: I dette øyeblikk syr James Lazar Braathen kjoler av det eksklusive møbelstoffet fra Rubelli. Dette bildet er av en kjole han lagde til Triana Iglesias til Gullruten 2016 (forøvrig ikke Rubelli). (Bilde: Veronica Grude Docker)

Første i Norge

James Lazar Braathen fra Kolbotn er første i Norge til å lage klær av møbelstoff-merket Rubelli i stort format.

Designeren James Lazar Braathen fra Sofiemyr er den første klesdesigneren i Norge som skal lage klær av stoff fra det italienske merket Rubelli - for så å ha visning.

Prosjektet er i samarbeid med interiørbutikken Angleterre i Briskeby i Oslo, hvor de selger Rubelli-møbler. Der skal det være visning 21. september, og modellene skal være kledd i samme stoffer som møblene rundt dem.

Les også: Se James Lazar Braathens vakre design! 

Tar klesdesign til nye høyder

– Det er ingen andre i Norge som har gjort dette før, og det er veldig kult! Stoffene er av eksklusiv kvalitet, og det er spennende å kunne lage klær av det, sier Lazar Braathen.

LUKSUS: Rubelli over alt i Armani Casa 2017-2018. Ikke noe rart at noen ønsker å sy kjoler av disse stoffene!
LUKSUS: Rubelli over alt i Armani Casa 2017-2018. Ikke noe rart at noen ønsker å sy kjoler av disse stoffene! Foto: Armani Casa

– Det er blitt laget klær av Rubelli-stoff før i Norge før, men ikke i så stort format som dette med mange plagg og en visning, forklarer Annette J. Bolme ved Intag, agenter for Rubelli i Norge.

Les også: Fra glitter til rock og punk

Rubelli

Rubelli er et selskap som hovedsakelig lager stoff til møbler, og er en av få familiebedrifter igjen i Europa som gjør det på egen hånd.

– De farger dem, vever dem, står for design - de gjør det meste selv, og er svært dyktige, forklarer Bolme.

Les også: Følger designerdrømmen

Åpner egen butikk

PUNK OG ROCK-INSPIRERT: Her fra visningen på Vigeland-museet i november i fjor.
PUNK OG ROCK-INSPIRERT: Her fra visningen på Vigeland-museet i november i fjor. Foto:  Veronica Grude Docker

Den eksentriske designeren har mange baller i luften; til høsten skal han nemlig åpne sin egen butikk i Grüners gate 3 på Grünerløkka i Oslo!

– Når dette prosjektet med Rubelli og Angleterre er ferdig, skal jeg begynne på neste; åpne egen butikk! Det blir ikke en vanlig butikk, men en kombinasjon av mitt eget studio og butikk hvor man kan kjøpe klærne jeg har laget.

Men selv om han åpner butikk i Oslo, har han ingen planer om å flytte dit.

– Jeg bor på Kolbotbn, og blir boende her, sier han.

Les også: Hylles for sine vakre plagg

Åpner i oktober

Det er første gang James Lazar Braathen åpner sin egen butikk, og han gleder seg stort.

– Jeg har foreløpig ikke satt noen åpningsdato, men satser på at det blir en gang i oktober. Det er veldig spennende! Jeg er ikke opptatt av nettbutikk, men ønsket meg en fysisk butikk hvor folk kan komme på besøk, forklarer den eksentriske designeren.

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen