JUBLENDE GLADE: Oppegårds løver storkoste seg på Ekebergsletta.
Sport
JUBLENDE GLADE: Oppegårds løver storkoste seg på Ekebergsletta. (Bilde: Privat)

Førstereis løver

For første gang deltok Oppegård-løvene G05 på verdens største idrettsarrangement for unge, Norway cup.

Norway Cup er en imponerende turnering med over 34.000 deltagere fra hele verden. For mange av gutta ble cup sesongen for alvor sparket i gang med deltagelse på Ø- Bollen cup ved Gøteborg før ferien.

En god sommerferie i mellom gjorde gutta heltente på å komme i gang på Ekebergsletta. Løvene stilte mannsterke opp med hele tre lag og 31 spillere påmeldt, samt en meget entusiastisk heiagjeng bestående av foreldre, besteforeldre, søsken med mer.

Strålende vær

For løvenes del startet turneringen søndag 31. juli i strålende sol, i motsetning til dagen før hvor det regnet i bøtter og spann. Værgudene var med oss nesten helt til mål på torsdag, og spillerne fikk mange gode opplevelser og minner både på og utenfor banen. 

Uten å gå i detalj om resultater må Løvene se seg fornøyd med fem tap, tre uavgjort og ni seiere. Det som allikevel bør trekkes frem som eksempel til etterfølge er den litt spesielle kampen Løvene 1 hadde mot Lizzy Fotball club fra Ghana. Dette var et sammensatt fotballakademi lag som gikk fra cup triumf til cup triumf gjennom Europa i sommer.

Våre gutter gikk løs på oppgaven vel vitende om at dette ville kreve opptil flere mirakler, med hodet høyt hevet.

Selv om målene praktisk talt rant inn feil vei, var det ingen sure miner, og ingen som ga opp før dommeren hadde blåst. Det Ghanesiske laget var også fullt klar over sin fotballtekniske overlegenhet, og følte derfor ingen behov for ydmyke våre gutter. Det ble en flott oppvisning i god sportsånd fra begge lag, og våre gutter fikk seg en god oppvisning i ballkunst.

Flott uke

Etter å ha trålet frem og tilbake over sletta i dagevis er det etterlatte inntrykket at både spillere og tilskuere hadde en flott uke med mye god fotball og mye moro også utenfor banen. Foreldrene på sidelinjen koste seg og heiet frem de håpefulle på en engasjert og positiv måte, akkurat slik det skal være. En stor takk også til trenerteamet som på en utmerket måte balanserer ros, ris og støtte. Dere er alle med på å gjøre en stor forskjell for våre barn, både i cup, kamp og treningssammenheng.

Nå er det snart klart for Bilia cup som riktig nok er i noe mindre skala, men like fullt en cup det skal spilles god fair play fotball i. Vi gleder oss til høstsesongen.  

Til toppen