VEL BLÅST: Dirigent Rune Halvorsen og orkesteret har reist seg og tar imot publikums hyllest.
Kultur
VEL BLÅST: Dirigent Rune Halvorsen og orkesteret har reist seg og tar imot publikums hyllest. (Bilde: Bjørn Eilert Eriksen)

Fra Kork til KoKo

Kolbotn Konsertorkester, KoKo, har startet oppkjøringen til NM for janitsjarorkestre. Det skjedde i Kolbens Sal 2 tirsdag kveld.

Tradisjonen tro går selve mesterskapet i Trondheim 31. mars til 2. april, men selv om det ennå er tidlig var gjennomkjøringen i Kolben lovende.

Under dirigent Rune Halvorsens kyndige ledelse, vekselvis med taktstokk og tamburin, avslørte KoKo at orkesteret er i rute. De vil så mye

– Det er herlig å jobbe med dette orkesteret. Musikerne vil så mye, kommenterte Halvorsen etter konserten.

Aktiv

Til daglig spiller han i Kringkastingsorkesteret, men gleder seg faktisk over at han i perioder kan gå fra Kork til KoKo.

– Og hvordan er spådommen foran NM og Akershusmesterskapet, Halvorsen?

– Vi spiller så godt vi kan, og da kan det gå bra. Musikk bedømmes subjektivt. Noen ganger har jeg vært svært fornøyd med gjennomføringen, men er dømt ned, andre ganger har det gått motsatt.Med god forberedelse, den rette innstillingen og klaff kan det bli riktig bra, sier Halvorsen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

TAKK OG LYKKE TIL: Dirigent Philip Handevik og Vestre Aker takkes for innsatsen i Kolben.
TAKK OG LYKKE TIL: Dirigent Philip Handevik og Vestre Aker takkes for innsatsen i Kolben. Foto: Bjørn Eilert Eriksen

Også Vestre Aker

Konserten startet med det inviterte janitsjarkorpset Vestre Aker med Philip Handevik som dirigent. Korpset valgte å fremføre deler av Maskerade for band, svært krevende musikk også for tilhørerne.

HURRA FOR KOKO: Vanligvis er trombonen instrumentet til styreformann Øyvind Blegeberg, men han slår gjerne også et slag for sitt kjære orkester.
HURRA FOR KOKO: Vanligvis er trombonen instrumentet til styreformann Øyvind Blegeberg, men han slår gjerne også et slag for sitt kjære orkester. Foto: Bjørn Eilert Eriksen

I fjorårets NM rykket Vestre Aker ned fra Eliteserien, men vant en knallhard kvalifisering i høst. Målet nå er å holde plassen, og trolig er musikkvalget preget
av slike ambisjoner.

Vredens dag

KoKo startet med sats nr. to fra Vredens Dag. Sidemannen kommentar «her kunne du høre hvordan vreden brakte», stemmer godt med inntrykket.

Les også: Se KoKo øve til musikalfesten!

Det andre stykket var syv danser fra Danserye av Susato, og med små opphold mellom sekvensen ga, var det fin balanse for ørene.

– Vi har bare trent på vår musikk i en måned, men det blir hardkjør frem til NM, som er den siste uken i mars. Da blir det tre konserter før vi møtes i Trondheim, sier styreformann Øyvind Blegeberg i KoKo.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen