GODE SOM GULL: Lise Kathrin Jensen (f.v.), Johanne Berg, Ida Karine Norstrøm og Eirik Knudsen Gåseidnes, skal gjøre Norge stolte i mars. Bak f.v ser du 
trenerne Stål Rune Jensen og Camilla Førestveit.
Sport
GODE SOM GULL: Lise Kathrin Jensen (f.v.), Johanne Berg, Ida Karine Norstrøm og Eirik Knudsen Gåseidnes, skal gjøre Norge stolte i mars. Bak f.v ser du trenerne Stål Rune Jensen og Camilla Førestveit. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Går for gull

Oppegård IL har hele fire utøvere med i Special Olympics World Winter Games, som går av stabelen 14. til 25. mars i Østerrike, og alle satser på medalje.

Eirik Knudsen Gåseidnes, Johanne Berg, Ida Karine Norstrøm og Lise Kathrin Jensen er kjempespente og gleder seg veldig til å delta i Special Olympics i mars. Arrangementet er det største idrettsarrangementet i verden for mennesker med utviklingshemming, og holdes i byene Graz, Schladming og Ramsau i Østerrike.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har trent masse. Gått mye turer, jogget og stått på skøyter, sier Knudsen Gåseidnes.

De fire utøverne er ingen noviser når det gjelder store arrangementer, og alle har deltatt i OL tidligere.

– Jeg har vært med i Aten, Sør Korea og nå Østerrike, sier en spent Knudsen Gåseiednes.

Les også: Går for gull i Østerrike

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også video fra gjengens trening foran mesterskapet lenger ned i saken!

 

JUBLER: Disse utøverne representerer Norge i langrenn, alpint, innebandy, hurtigløp og snowboard.
JUBLER: Disse utøverne representerer Norge i langrenn, alpint, innebandy, hurtigløp og snowboard. Foto: Veronica Grude Docker

Mål om gull

Alle utøverne både håper og tror på medaljer, men det sosiale er vel så viktig for de fire skøyteløperne.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med andre, konkurrere og få medalje. Jeg har masse tro på medalje, sier Norstrøm.

Les også: Oppegårds olympiske helter sjarmerte alle

Og de legger ikke listen lavt for seg selv. Knudsen Gåseidnes har ståltro på at det skal bli gull i Østerrike.

– Målet mitt er to gullmedaljer. Jeg tror jeg har sjansen til det, sier den erfarne skøyteløperen.

Til sammen har de fire skøyteløperne 244 medaljer fra inn- og utlandet, så det er en erfaren gjeng som skal representere Norge og Oppegård.

PS! Saken fortsetter under videoen! Her kan du se utøverne trene foran Special Olympis i Ski Ishall!

Klikk play for å se video

– Det viktigste er å delta

Utøverne er enige om at selv om de går for medaljer er det viktigste å ha det moro.

– Alt er gøy med OL, men det kan være litt slitsomt å høre publikum juble, selv om det er gøy. Det viktigste er å delta, presiserer Knudsen Gåseidnes.

For Nordstrøm er det morsomste med å stå på skøyter at hun får reise rundt, men store arrangementer kan by på noen utfordringner.

– Det er større publikum og det kan være litt vanskelig, men jeg ser dem bare for meg i trusa så blir det enklere, smiler Nordstrøm.

Hyllet av presidenten

På presentasjonen av utøverne på Olympiatoppen, fredag 3. februar, hyllet idrettspresidenten, Tom Tvedt, klubbene, særforbundene og utøverne for engasjement og jobben de alle gjør.

PÅ TRENING: Mye trening ligger bak resultatene. Denne gjengen har tilsammen klart å kjempe til seg over 240 medaljer i norske- og internasjonale stevner i løpet av sin karriere.
PÅ TRENING: Mye trening ligger bak resultatene. Denne gjengen har tilsammen klart å kjempe til seg over 240 medaljer i norske- og internasjonale stevner i løpet av sin karriere. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Jeg vil takke klubbene og særforbundene som har gjort en fantastisk jobb for å legge forholdene til rette for at dere skal få lov til å ha et tilbud hver dag. Visjonen er idrettsglede for alle. Det betyr for alle,
preisiserte idrettspresidenten.

Les også: Møt Oppegårds olympiske helter

Gjøre Norge stolte

Veien frem til Østerrike har vært godt planlagt siden forrige OL i 2013 i Sør Korea.

– Vi hadde som mål å ha utøvere i 2017 allerede da, så vi har forberedt oss i mange år, sier trener Stål Rune Jensen.

Skøyteløperne er gode venner og vant til å reise sammen. Jensen sier det er en fordel når man skal bo så tett på hverandre over tid.

– Det er en kjent gjeng med erfaring. De har vært på tur før og går så godt sammen. Målet er flest mulige medaljer og å representere Norge på en fin måte. Som de sier selv, – at Norge blir stolte av dem, sier Jensen.

PS! Oppegård Avis ønsker våre olympiske helter lykke til i lekene! Gå for gull!

SKAL GI ALT: De går med OI-logoen stolt på brystet, men kler også den offisielle Special Olympis-utøvergenseren. Her ser du skyøteløperne (f.v) Lise Kathrin Jensen, Eirik Knudsen Gåseidnes, Johanne Berg og Ida Karine Norstrøm.
SKAL GI ALT: De går med OI-logoen stolt på brystet, men kler også den offisielle Special Olympis-utøvergenseren. Her ser du skyøteløperne (f.v) Lise Kathrin Jensen, Eirik Knudsen Gåseidnes, Johanne Berg og Ida Karine Norstrøm. Foto: Veronica Grude Docker

 

 

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen