KJØRER PÅ: Her er fire av gutta i BBP (Bakke/Pedersen/ Brastad) Rallyteam foran Ståle Brastads råskinn av en bil. Fra venstre: Anders Bakke, Christoffer Bakke Pedersen, Runar Pedersen og Ståle Brastad.
Sport
KJØRER PÅ: Her er fire av gutta i BBP (Bakke/Pedersen/ Brastad) Rallyteam foran Ståle Brastads råskinn av en bil. Fra venstre: Anders Bakke, Christoffer Bakke Pedersen, Runar Pedersen og Ståle Brastad. (Bilde: Terje Lundefaret)

Gassen i bånn og høy spenning

I Rally Telemark er det kun én ting som gjelder for denne gjengen, og det er bånn gass og full pinne!

For elektrikerne Anders Bakke (33), Runar Pedersen (51) og Ståle Brastad (35) er livet fylt med spenning, både på jobb og i fritiden. Alle kjører rally, og stiller i Rally Telemark.

– Rally er den ultimate sporten, er alle enige om.

– Tenk å få kjøre gris under lovlige og sikre forhold. Bedre kan det ikke bli, brommer de i kor.

Klikk her for å besøke Rally Telemark på nett

Klikk her for å besøke Rally Telemark på Facebook

HER GÅR DET UNNA: Her suser Runar Pedersen og Christoffer Bakke Pedersen gjennom skogen. – Jeg har problemer med hørselen, men moderne teknikk gjør at jeg får med meg det meste av notene, sier Runar Pedersen. Så langt i år har de hevdet seg meget bra.
HER GÅR DET UNNA: Her suser Runar Pedersen og Christoffer Bakke Pedersen gjennom skogen. – Jeg har problemer med hørselen, men moderne teknikk gjør at jeg får med meg det meste av notene, sier Runar Pedersen. Så langt i år har de hevdet seg meget bra. Foto: Simen N. Hagen

Ny bil

I Rally Telemark neste helg stiller alle til start, men i svært forskjellige biler. Runar har med seg sin eldste sønn Christoffer Bakke Pedersen (23) som kartleser i en Ford Fiesta ST, og kjører dermed i en internasjonal klasse.

Ståle Brastad har kjøpt en råtass av en bil, en Ford Sierra Cosworth av eldre modell, men i denne klassen er det tillatt å modifisere bilene til det ytterste.

Motoren yter godt over 300 hester, så her kommer det til å gå unna. Planen i første omgang er å fullføre, men du vet åssen det blir når du sitter i bilen med hjelm og kjøredress, og starteren sier «kjør». Da er det ikke så lett å holde igjen, ler Brastad, som får med seg rutinerte Daniel Wolden i høyrestolen.

Klikk her for å se promovideo fra Rally Telemark

Verstingbil

Brastad har i tidligere løp kjørt en Volvo i samme klasse, men stadige motorproblemer ble avgjørende for bilskifte.

Anders Bakke var kartleser for Brastad, men har nå valgt å satse på å kjøre i historisk klasse med en Porsche 924 turbo, 1981-modell. Bilene i historisk klasse kan ikke modifiseres, slik Brastads bil er, men være slik de var da de i sin tid ble godkjent som rallybil.

– Jeg tør ikke sitte på med Ståle i den verstingen der, ler Anders og ser bort på Forden til Ståle. Han snakker av erfaring, for i et av løpene i Voloen bar det rett til skogs.

– Nei da, planen har hele tiden vært å kjøre selv, og da synes jeg historisk passer best. Runar er min onkel, og jeg ble veldig inspirert av ham da han herjet i rallyløypa. For noen år tilbake satset jeg på rally et par sesonger, men valgte å prioritere jobben. Nå er planen å kjøre de to resterende NM-løpene, og full NM-runde neste år. I tillegg satser vi mot Rally Sverige til vinteren, som utvilsomt blir et høydepunkt, sier Anders, som har Kolbotn-gutten Simen Fearnley som kartleser.

Eget firma

Anders har sammen med Henrik Aasen bygd opp Oppegård elektriske til å bli en meget solid bedrift. Ståle har jobbet i bedriften en periode før han begynte i et firma i Oslo. Runar har etter hvert blitt delvis ufør på grunn tap av kraftig tinitus, men jobber i Oppegård Elektriske så langt helsen rekker.

De tre etablerte for en tid siden BBP Rallyteam, leide seg en stor garasje på en gård i Kråkstad, og bruker kveld og helger til å skru rallybil. Nå har de også skaffet seg en campingvogn og felles servicebil.

– Vi er som en stor familie på tur, og storkoser oss med rally. Nå skal yngstesønnen til Runar, Victor, ta kartleserkurs, så her er rekrutteringen sikret, sier Brastad.

FRA DET HISTORISKE FOTOALBUMET: Dette bildet er tatt i 1991. Fra venstre: Henning Solberg, Runar Pedersen, Inge Torsdalen, Erlend Våge, Øyvind Hansen, Petter Solberg og Christian Pettersen.
FRA DET HISTORISKE FOTOALBUMET: Dette bildet er tatt i 1991. Fra venstre: Henning Solberg, Runar Pedersen, Inge Torsdalen, Erlend Våge, Øyvind Hansen, Petter Solberg og Christian Pettersen. Foto: Privat

 

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen