– Gleder meg kjempemye til å komme til Kolben!

Pop-prinsessen Sval skal løfte taket neste helg, både for publikum og slekten på Kolbotn.

Sval går fortsatt på tredje året på videregående. Hun har ingen anelse om hva hun skal jobbe med i fremtiden, men håpet er at det skal bli innen musikken.

Det kan fort bli en realitet, for på sin korte karriere, har artisten rukket å markere seg kraftig på hitlistene med låter som  «Trenger Deg», «Tidsfrist» og «To År Tilbake». Hennes debutplate ble sluppet tidligere i år, og hun har opparbeidet seg en stor fanskare i Norge.

PS: Klikk play i videovinduet øverst i saken for å se musikkvideoen til låten   «Fasitsvar»

Klikk her for å besøke Sval og høre musikken hennes på Spotify

Gleder seg

Nå kommer hun altså til Kolben. Hennes første konsert i Oppegård er i Kolbens Sal 2 lørdag den 10. september klokken 18.00.

– Jeg skal spille låter som folk kjenner fra før,  men også nye låter jeg ønsker å teste ut på publikum, sier artisten.

Sval skriver i all hovedsak på norsk, og det er relasjoner som inspirerer tekstene hennes.

– Jeg skriver mye om kjærlighet og forholdet mellom mennesker. Det kan være familiære forhold, vennskap og kjærlighet til et annet menneske. Jeg liker å skrive om ekte ting, og ting som er ekte for meg. Jeg tror det blir best tekster når man skriver om noe som er ektefølt, sier den unge artisten.

20 raske - magasinet Julia intervjuer Sval

Personlig favoritt

Hun begynner etterhvert å få en imponerende back-katalog. Vi spør henne om hva som er favorittlåten.

– Jeg tror «Skyld på meg» nok er min favoritt, fordi den er veldig utleverende og ærlig låt. Den handler om at man tar skylden for å ikke være så god venn. Jeg husker godt når jeg skrev den. Denne sangen har vært uforandret helt siden jeg skrev den. Det er ofte slik at man gjør noen justeringer underveis, men denne låten har vært slik den ble helt fra første stund, sier hun.

Klikk her for å høre låten på Spotify

Gir gode råd

Helt siden hun var med i Melodi Grand Prix Jr. har karrieren skutt fart for Sval. Når vi forteller henne om det yrende musikkmiljøet blant unge i Oppegård, blir hun oppstemt, og gir gode råd til lokale musikere på veien.

– Rådet mitt til unge låtskrivere og artister i Oppegård er å alltid gjøre det som føles riktig og det man vil selv. Man skal ikke gjøre noe bare fordi andre mener at man må gjøre noe. I det lange løp, er det alltid ærlighet mot seg selv og egen musikk som gjør at man får til det man vil, sier hun. 

PS: Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 8. september!

Se Sval spille live hos Christine Dancke fra Oppegård på NRK P3
Til toppen