– MELD DEG PÅ: Reidar Nesje i Rotary og Svein Erik Torp i KSK gleder seg til helgens 100-års Rittet. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
GLEDER SEG STORT: Niklas Erdal og Mette Mannerud i Sounds Of Unity er klare til å riste fundamentet på Kolbotn både i og utenfor Sal 4 i Kolben. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
GLEDER SEG: Kunstnerne Gunn Kjensli(t.v.) og Anders Bodahl har aldri stilt ut sammen før på separatutstilling. Nå gleder de seg til å vise kunsten sin til Oppegård-folket. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
ALLTID STAS: Vi har et av Norges flotteste aktivitetsanlegg i sitt slag i Pyramiden på Kolbotn. (Bilde: Thomas Hysvaer)
MORO PÅ TO HJUL: Her ser du Rognebærlia sykkelpark fra fugleperspektiv. Dette er moro for hele familien. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
STOR STAS: I Myldreparken på Østre Greverud Idrettspark kan du henge, dingle og mingle (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
SPREKT: Tufteparken bak Kolben er et knall sted å både styrketrene og turne. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
GØY: Bak Kolben finner du også Pump Track-banen, som er en herlig bane for store og små. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
FORE: Spill golf på våre lokale golfbaner. (Bilde: Øyvind Ludt)
REN NYTELSE: The Well på Sofiemyr er en verden i verden. Her er det vann og avslapning som gjelder. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
BRUKSKUNST: Hjerterom-skulpturen i Generasjonsparken er knall å se på, og herlig å slappe av på eller leke rundt. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
SPENNENDE: Jakten på stolper kan gjøres av alle. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
UT PÅ TUR: Anne Marit Færden og Egil Wenger viser hvordan du finner poster i den populære Skautraver'n. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
NYDELIG: Vakre Eister langs GJersjøen er en perle som innbyr til mye kos! Dette kan være et av mange hyggelige turmål i helgen! (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Dette kan du finne på i helgen

Det er plenty med aktiviteter å finne i helgen, og det beste av alt er at de fleste er gratis! Vi har samlet Oppegårds beste tips for helgen.

Sommeren er tradisjonelt en stille tid her i Oppegård, men kommunen er full av aktiviteter for deg som er hjemme. Vi har samlet ti gode tips til deg, samt noen gode turtips nederst i saken, slik at du kan fylle helgen din med spennende ting. 

Husk at du alltid finner gode tips i vår Guide. Der kan du alltid holde deg oppdatert på hva som skjer i Oppegård. 

1: 100-års Rittet

– MELD DEG PÅ: Reidar Nesje i Rotary og Svein Erik Torp i KSK gleder seg til helgens 100-års Rittet.
– MELD DEG PÅ: Reidar Nesje i Rotary og Svein Erik Torp i KSK gleder seg til helgens 100-års Rittet. Foto: Anders Nordheim Dahl


Endelig braker det løs igjen! 100-års RIttet har blitt en årlig aktivitet til glede for alle som er bosatt i kommunen, og i år arrangeres det lørdag den 20. august fra klokken 11.00.  Det er to løyper på hhv. 25 og ti kilometer for landeveis-sykler, der den lengste også er KSK sitt åpne klubbmesterskap. Det er et kort barne-ritt for de aller minste rundt Kolben, og det er to familieløyper (off-road/sykkelsti) på hhv. ni og 14 kilometer, der den korteste er uten tid og den lengste er med tid-tagning. I familieløpene kan du kjøre alle slags sykler, også el-sykkel! Dette er altså noe for både familier, store og små barn, hobbysyklister  samt aktive utøvere.

Klikk her for å lese mer om arrangementet

Klikk her for å se videointervju med arrangørene

Klikk her for å melde deg på

2. Hellbotn

GLEDER SEG STORT: Niklas Erdal og Mette Mannerud i Sounds Of Unity er klare til å riste fundamentet på Kolbotn både i og utenfor Sal 4 i Kolben.
GLEDER SEG STORT: Niklas Erdal og Mette Mannerud i Sounds Of Unity er klare til å riste fundamentet på Kolbotn både i og utenfor Sal 4 i Kolben. Foto: Anders Nordheim Dahl


I helgen fra den 19.-20. august blir Kolbotn omdøpt til Hellbotn. Da er Follos mest hardtslående metallfestival endelig tilbake. Gjennom hele helgen blir det hardtslående musikk, rocka mat og øl, og mye moro fra fredag ettermiddag til lørdag natt. Konsertene foregår inne i Kolbens Sal 4, og det er uteservering med DJs utenfor salen. Det koster 395 kroner for festivalpass for enkeltdager fredag eller lørdag, og 730 kroner for helgepass. 

Klikk her for å lese mer om arrangementet

Klikk her for å se videointervju med arrangørene

Klikk her for å besøke Hellbotn på Facebook

3. Separatutstilling

GLEDER SEG: Kunstnerne Gunn Kjensli(t.v.) og Anders Bodahl har aldri stilt ut sammen før på separatutstilling. Nå gleder de seg til å vise kunsten sin til Oppegård-folket.
GLEDER SEG: Kunstnerne Gunn Kjensli(t.v.) og Anders Bodahl har aldri stilt ut sammen før på separatutstilling. Nå gleder de seg til å vise kunsten sin til Oppegård-folket. Foto: Anders Nordheim Dahl

 
Anders Bodahl og Gunn Kjensli har utstilling gjennom Kolbotn malerklubb. Utstillingen heter Verden, slik vi ser den, og åpner lørdag 20. august kl 12.00. Til og med den 28. september skal kunstnernes bilder henge til almenn nytelse i biblioteksgalleriet, og her blir det litt av hvert for enhver smak. Utstillingen vil følge bibliotekets åpningstider.

4. Pyramiden Aktivitetspark

ALLTID STAS: Vi har et av Norges flotteste aktivitetsanlegg i sitt slag i Pyramiden på Kolbotn.
ALLTID STAS: Vi har et av Norges flotteste aktivitetsanlegg i sitt slag i Pyramiden på Kolbotn. Foto: Thomas Hysvaer


Sentralt i Kolbotn sentrum er det bygget et nærmiljøanlegg for ungdom. Dette er et utrolig flott og innholdsrikt anlegg med mange forskjellige aktiviteter! Aktivitetsparken er laget for sykkel, rulleskøyter, skating og klatring. Anlegget er på 900 kvadratmeter på en betongflate, og er ca. 30 x 95 meter. Det anbefales hjelmbruk og beskyttere for knær, albuer og håndledd. Hold mat og glassflasker utenfor selve skateområdet. Bruk avfallsbeholdere. Motorkjøretøy er forbudt. Se også egne kjøreregler for parken i parkområdet. Lyset står på frem til kl. 22.00. Bruk lysbryteren ved toalettet for å aktivere lyset hvis det ikke kommer på. Parken brukes på eget ansvar! NB! Bruk avhenger av været! 

5: Rognebærlia Sykkelpark

MORO PÅ TO HJUL: Her ser du Rognebærlia sykkelpark fra fugleperspektiv. Dette er moro for hele familien.
MORO PÅ TO HJUL: Her ser du Rognebærlia sykkelpark fra fugleperspektiv. Dette er moro for hele familien. Foto: Anders Nordheim Dahl


Rett ved siden av Rognebærlia barnehage på Sofiemyr, ligger kommunens nye sykkelpark! Her er det utfordringer, og ikke minst mye sykkelglede, for alle ferdighetsgrader. Det er opparbeidet benker i parkområdet midt i banen, som passer for både små og store. Bakkens øvre del har en noe enklere vanskelighetsgrad enn den nederste delen, men sykler du hele runden, får du en kjempeopplevelse! Ta med deg hele familien, husk sykkel og ikke minst beskyttelsesutstyr som hjelm og lignende, og kos deg! Tilbudet er gratis for alle! Se video her! 

6. Mylderparken på Østre Greverud

STOR STAS: I Myldreparken på Østre Greverud Idrettspark kan du henge, dingle og mingle.
STOR STAS: I Myldreparken på Østre Greverud Idrettspark kan du henge, dingle og mingle. Foto: Anders Nordheim Dahl


Rett ved kunstgresset i Østre Greverud Idrettspark ligger «Myldreparken» som inneholder både spenning og action for både store og små. Her kan du klatre, mingle, dingle og myldre i forskjellige hindere, og rett ved ligger den vakre skogen hvor du kan gå tur og kose deg. Det er sitteplasser på området, og også en lavvo som kan brukes ved forespørsel. Parkanlegget er åpent hele døgnet, men er ikke belyst. Slipp deg løs, ta med noe godt å spise og drikke, og nyt med hele familien! tillegg er parken helt gratis å bruke! Se video her! 

7. Tufteparken

SPREKT: Tufteparken bak Kolben er et knall sted å både styrketrene og turne.
SPREKT: Tufteparken bak Kolben er et knall sted å både styrketrene og turne. Foto: Anders Nordheim Dahl


Tufteparken
 er et strålende tilbud til alle som ønsker gratis, uorganisert styrketrening i friluft, og et godt eksempel på tiltak som fremmer folkehelsen. Parken er akkurat åpnet og ligger på baksiden av Kolben i en usjenert lomme, som en del av Generasjons-parken. Parken bygger på at du trener med helkroppsøvelser slik at den passer for alle, fra utrente til toppidrettsutøvere. Konkurranseformen kalles for street-workout. Ønsker du en kombinasjon av lek og trening, gir Tufteparken gode muligheter for det. I tillegg er det gratis! Se video her! 

8. Pump Track-banen

GØY: Bak Kolben finner du også Pump Track-banen, som er en herlig bane for store og små.
GØY: Bak Kolben finner du også Pump Track-banen, som er en herlig bane for store og små. Foto: Anders Nordheim Dahl


Finn frem sykkelen og tråkk og pump i vei! Dette er både utfordrende og moro for alle små eller store som ønsker å ha det gøy på to hjul! Pump-Track-banen er lokalisert på baksiden av Kolben, og er en sykkelbane i grus med utfordringer du kan «pumpe» deg rundt på. Her finner du kuler, dumper, svinger og hopp du kan kose deg med, og farten velger du selv! Dette er like moro for liten som for stor, og tilbudet er i tillegg helt gratis! Pump-track-banen er et idéelt sted å kose seg på for hele familien, og dersom du ikke ønsker å sykle, er det også flotte parkområder med sittemuligheter, sultne ender å mate ved Kolbotnvannet og en pentaque-bane på plassen du kan bruke, samt klatrestativ. Noe for alle, rett og slett! Ta med deg en god matpakke, noe godt å drikke, sykkel, og husk for all del hjelm, knebeskytter og annet nødvendig sikkerhetsutstyr! NB! Bruken avhenger av værforhold. 

9. Spill golf

FORE: Spill golf på våre lokale golfbaner.
FORE: Spill golf på våre lokale golfbaner. Foto: Øyvind Ludt


Oppegård Golfklubb
 holder til på Østre Greverud, ble stiftet den 25. mars 1985. Banestandarden regnes i golfmiljøet som god, med varierende vanskelighetsgrad, gode forhold og en høy standard på greenene. Adressen er Kongeveien 198, Oppegård.

Gjersjøen Golfklubb, ved Gjersjøen langs gamle Mossevei. Dette er en par 71 ni-hulls bane med 18 utslagssteder, som gir god variasjon og opplevelse av spil som ved en atten-hullsbane. Adressen er Gamle Mosseveien 100, Svartskog. 

10. Dra på spa

REN NYTELSE: The Well på Sofiemyr er en verden i verden. Her er det vann og avslapning som gjelder.
REN NYTELSE: The Well på Sofiemyr er en verden i verden. Her er det vann og avslapning som gjelder. Foto: Anders Nordheim Dahl


The Well
 er Nordens største spa- og badehus, og er med sine 10.500 kvadratmeter et fantastisk opplevelsesparadis for voksne med unike spa- og badeopplevelser, både inne og ute. Anlegget har 11 ulike bassenger, 15 forskjellige saunaer og dampbad, nesten 100 dusjer, fossefall og onsen, orientalsk hamam, marokkansk rhassoulbad og mye, mye mer. Her er det bare å velte seg i luksus og nytelse. 

Ut på tur!

Det finnes utallige turmuligheter her i Oppegård. Vi har samlet noen tur-tips med forskjellig vanskelighetsgrad. 

UT PÅ TUR: Anne Marit Færden og Egil Wenger viser hvordan du finner poster i den populære Skautraver'n.
UT PÅ TUR: Anne Marit Færden og Egil Wenger viser hvordan du finner poster i den populære Skautraver'n. Foto: Anders Nordheim Dahl


Skautraver'n
 er den gode, gamle måten å gå tur på - med den ekstra spenningen det betyr å finne enkle poster underveis. Det er rundt 80 poster å finne, og dette er en aktivitet som passer for alle, uansett alder og form! Deltagerkonvolutter kan kjøpes på Oppegård bibliotek, G-sport og Plantasjen Sofiemyr. Den koster 300 kroner. Ekstra klippekort koster 10 kroner. Du finner mer informasjon på skautravern.no.

NYDELIG: Vakre Eister langs GJersjøen er en perle som innbyr til mye kos! Dette kan være et av mange hyggelige turmål i helgen!
NYDELIG: Vakre Eister langs GJersjøen er en perle som innbyr til mye kos! Dette kan være et av mange hyggelige turmål i helgen! Foto: Anders Nordheim Dahl

 

  • For deg som vil gå på tur, kan du gjøre det også uten poster. Da anbefaler vi deg å sjekke Oppegård Turlags brosjyre "Til Fots I Oppegård", som gir deg en rekke med gode og spennende turtips av flere slag. Du kan laste ned brosjyren gratis ved å trykke her.
  • Et annet godt alternativ, er å gå kyststien på Svartskog. Dette er en perle i skjønn natur med deilig utsikt. Gå enten inn ved bommen ved Bekkensten, eller start ved Roald Amundsens hjem, Uranienborg. Se video her!
  • Vi anbefaler også gjerne en tur til Eister. Dette er en bortgjemt perle av en strand langs Gjersjøen. Du finner stranden ved å følge blå løype fra sørenden av Kolbotnvannet, rett bak Nedre Ekornrud Gård. Se video her!
  • En tur til Tussetjern er også fantastisk flott. Her kan du kose deg i en park med nydelig gress, herlig utsikt, og teste vannet om du vil bade. Det er toalettanlegg og parkbenker på steder. Du finner Tussetjern lengst syd i kommunen. Ta av mot Dalens fra Skiveien, og følg Tussestien opp til vannet. Se video her!
  • Et annet herlig turmål er lavvoen i skogen på Sofiemyr, gjenreist av Landstormen og Lions. Dette er perfekt for familien, lett å finne frem til, og gir mye kos! Se video her!
  • Dersom du ønsker å traske i historie, kan Oldtidsveien være et perfekt mål. Langs hele veien, som strekker seg gjennom hele Oppegård, finner du lokalhistoriske steder i skjønn Oppegård-natur. Hopp av og på veien hvor du vil! Vi anbefaler å hoppe på veien enten bak Østre Greverud Idrettspark, eller ved Ødegården på Sofiemyr. Veien er godt skiltet, og her finner du veibeskrivelse til hele Oldtidsveien.

Husk at du også kan reise til idrettsparkene våre på Sofiemyr stadion og Østre Greverud Idrettspark, hvor det er plenty med gratis aktiviteter, som fotball, sandvolleyball, friidrett, ute-bordtennis og annen moro! 

God helg!

Til toppen