GOD STEMNING: Konsentrasjon, men også mange smil og spore da elevene i Fløysbonnmusikalen startet øvelsene i Kolben denne uken.
GOD STEMNING: Konsentrasjon, men også mange smil og spore da elevene i Fløysbonnmusikalen startet øvelsene i Kolben denne uken. (Oppegård Avis)

Fløysbonnmusikalen er klar for jubileum

I 30 år har Sigurd Dancke arrangert den årlige Fløysbonnmusikalen sammen med modige elever. Mandag er det premiere for jubileumsforestillingen.

Øvelsene har foregått lenge på skolen, men denne uken ble det straks litt mer seriøst da 81 elever og fire lærere «flyttet inn» i kulturhusets storstue. Nå blir det innbitt øving i Kolben frem til premieren mandag.

Sigurd Dancke (68) har vært primus motor for Fløysbonnmusikalen siden den spede starten for nøyaktig 30 år siden. På Fløysbonnmusikalens hjemmesider har Dancke skrevet utfyllende om hvordan musikalen kom i stand:

Det var mot slutten av 80-tallet at et 20-talls ungdommer valgte en spesiell løsning da de skulle presentere en prosjektoppgave som het ”Krig og fred”. Med selvskrevne tekster sang de og danset de til sitt eget orkester. Det hele bundet sammen med dialoger fremført som skuespill, og resultatet var imponerende. Ungdommene oppdaget magien i denne type samarbeid, og det endte med at de sendte en søknad til rektor om å opprette musikk, dans, drama som valgfag ved skolen. Samtidig meldte hele elevgruppen seg på til valgfaget slik at elevgrunnlaget var sikret. Slik startet Fløysbonnmusikalen, og den første oppsetningen var ”Papagayaekspressen” i 1989.

Glede

I dag 30 år etterpå består musikalgjengen av 81 elever ved Fløysbonn ungdomsskole. Alle har konkrete oppgaver som skal gjennomføres i musikalen. Det er klare linjer, konkrete beskjeder og alle gjør sitt beste.

Sigurd Dancke har et klart svar når han får spørsmål om hva som holder driven oppe.

VETERAN: Sigurd Dancke er fortsatt svært involvert i Fløysbonnmusikalen, 30 år etter at han satte opp den første musikalen. Foto: Oppegård Avis

– Gleden ved å jobbe sammen med disse flotte ungdommene. Jeg er så glad i dem alle sammen. Og ikke minst det fantastiske teamet vi har på skoleln. Vi backer hverandre og alle drar i samme retning, sier Dancke.

Noen pensjonisttilværelse på heltid er foreløpig utelukket for den spreke 68-åringen.

– Nei, hva skulle jeg funnet på da. Jeg har allerede booket Kolben til neste år også. Ny musikal begynner jeg å jobbe med allerede i påsken, sier Sigurd.

Mange spørsmål

Fra salen kommer det stadig spørmålene til musikal-nestoren på Fløysbonn.

– Skal vi ta den en gang til, Dancke?

– Nei, vi skal ta den minst to ganger, svarer musikklæreren.

Sondre Dragland er en av kollegene til Dancke.

PS! Saken fortsetter under bildet!

VISER IGJEN: Ungdommene har tøffe hettegensere med budskap om jubileum. Foto: Oppegård Avis


– Jeg skal innrømme at det kan være litt utfordrerende å svare på 50 spørsmål hele tiden, men vi gjør vårt beste, sier han med et smil.

Repetisjon

Sigurd Dancke er spesielt glad for Dragland har kommet inn i teamet som produserer musikalen.

– Sondre har en helt spesiell styrke, som jeg ikke har: Han har nemlig stått på scenen selv, fra den gangen han var elev ved skolen.

Dancke har en klar teori om hva som skal til for å lykkes på scenen.

– Stikkordet er repetisjon. Jeg har sett mange læreplaner og instrukser gjennom mitt arbeidsliv. Alle med mange fine ord, men aldri har jeg sett ordet repetisjon. Det er det som gjør oss gode i noe. Det har også vært mantraet for Fløysbonnmusikalen, sier Sigurd Dancke.

PS! Fløysbonnrevyen spilles i Kolben hver kveld kl 19.00 fra mandag til torsdag 8-11. april.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen