FESTKLARE: Ungdommene fra fritidssentrene i kommunen er klare for partyl Fredag 24. mai er det klart for SumpRock.
FESTKLARE: Ungdommene fra fritidssentrene i kommunen er klare for partyl Fredag 24. mai er det klart for SumpRock. (Oppegård Avis)

Forbereder årets gratisparty

17. mai var bare vorspielet!  Kommende fredag braker det løs med årets SumpRock!

For 21. gang arrangerer fritidssentrene og Hjørnet en festival for ungdom i alle aldre. Fredag 24. mai inntar ungdommene torget og Jan Baalsruds plass i sentrum av Kolbotn.

– Vi gleder oss masse. Høydepunktene står i kø, mener ungdommene som møtte Oppegård Avis på ungdomskafeen Hjørnet for å snakke om programmet.

VOKSEN-LEDERNE: Også de voksne er involverte. Fra venstre: Christian Lund fra Vassbonn fritidsklubb, Hjørnet-leder Linn Hattvang, Nils Yngve Nilsen, leder Tårnåsen fritidssenter og Johannes Frank Fuglehaug, leder på Flame fritidssenter. Foto: Oppegård Avis

På artistliste finnes det både lokale og nasjonale artister. Headlineren er nok Eddy & Zino fra Furuset i Oslo. Tvillingduoen har gjort stor suksess i det siste, blant annet gjennom samarbeid med Hkeem.

Duoen fra Furuset går på scenen på torget sammen med en rekke andre artister. Programposten mange av de lokale ungdommene vi snakket med gleder seg mest, er likevel stand-up-showet på Hjørnet fredag 24. mai kl 2230. Da går nemlig Jonis Josef på scenen. Han har i vår gjort stor suksess med NRK-serien «Kongen av Gulset».

Arrangert av ungdommene

Sumprock er arrangert av ungdommen selv - er et samarbeid mellom fritidssentrene på Vassbonn, Tårnåsen og Flåtestad, i tillegg til ungdomskafeen Hjørnet.

Ungdommene står for det meste av både booking og gjennomføring av festivalen, med litt bistand fra rutinerte voksne.

– Det er jo lettere at de voksne bare bestemmer hva de tror er best for ungdommen, hva de tror de vil like. Men i Sumprock er det ungdommen selv som bestemmer og trekker i trådene, vi er bare assistenter, sier leder av Vassbonn fritidssenter, Christian Lund.

Skumparty

Det blir selvsagt mye musikk på Sumprock, men det stopper ikke der. Oppå all musikken, blir det skumparty, klatretårn og hoppeslott.

– I tillegg kommer NAF for å vise hvordan det er å bråstoppe. Det kan være en ganske morsom og lærerik opplevelse, sier Christian Lund.

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Til toppen