SISTE HÅND: Med lighteren i hånden legger Elin Rustad siste hånd på julebordet til Fruene Fryd.
SISTE HÅND: Med lighteren i hånden legger Elin Rustad siste hånd på julebordet til Fruene Fryd. (Sigbjørn Vedeld)

Slik pynter du julebordet

Usikker på hvordan du danderer festbordet? Her får du tipsene!

I mange hjem er arbeidsfordeling klar på julaften: Han er ansvarlig for maten, mens hun tar seg av pyntingen av julebordet. Hos Fruene Fryd og Gaven på Tårnåsen senter har de lang erfaring med å gi råd til hvordan man skal lykkes i å skape det perfekte bordet på årets koseligste kveld.

– Jul handler mye om tradisjoner. Fargene som veldig ofte går igjen er rødt, grønt og gull. Slik er det i år også, forklarer Elin Rustad (55).

Hun er en av eierne av Fruene Fryd. I den travle førjulstida pyntet damene i butikken et bord slik de ønsker å ha det i år.

– Bordet vårt er litt inspirert av følgende bilde: Et ungt par, som er vant til hver sine tradisjoner skal feire sin første jul sammen. Dermed smelter deres tradisjoner sammen til en ny.

Små vaser

– I løpet av de siste årene har slike små vaser eller flasker blitt veldig populære. Dette bruker vi også. Selvsagt skal det være levende lys.

Elin Rustad pynter også bordet hjemme til jul. Da går tiden fort, og hun bruker gjerne minst en time før hun er fornøyd.

– Julekvelden skal vi jo ikke bare huske for gavene og den gode maten. Det er også viktig å skape minner om hvor fint vi hadde det rundt oss, sier Rustad.

RØDT, GRØNT OG GULL: Kanskje du får noen tips til hvordan du skal pynte til julefesten? (Bilde: Sigbjørn Vedeld)
RØDT, GRØNT OG GULL: Kanskje du får noen tips til hvordan du skal pynte til julefesten? (Bilde: Sigbjørn Vedeld)
TRAVLE TIDER: Damene hos Fruene Fryd på Tårnåsen har mye å gjøre i julestria. Fra venstre: Nina Friise Gustavsen, Elin Rustad og Gitte Gjelsnes. (Bilde: Sigbjørn Vedeld)
(Bilde: Sigbjørn Vedeld)
(Bilde: Sigbjørn Vedeld)

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen