KLAR, FERDIG... RETT TIL SKOGS! Svartskogsløpet går i naturen, delvis i ganske ulendt terreng. Her fra starten i et tidligere løp.
KLAR, FERDIG... RETT TIL SKOGS! Svartskogsløpet går i naturen, delvis i ganske ulendt terreng. Her fra starten i et tidligere løp.

Svartskogløpet jogger videre

Et sikkert høsttegn: Østlandets mest joviale turløp er klar for start!

For 5. året på rad er det klart for terrengløpet der noen sprinter og noen går - Svartskogløpet! Datoen å merke seg er 22. september.

LØYPEKART: Slik ser den lengste løypa ut. Her er det mye flott natur!


- Vi kjører samme oppskrift som tidligere; lav terskel, flott natur og verdens beste kaker etter løpet, sier Stein Morten Sletten, leder i Svartskog IF.

Løpet, som har start og mål på Grendehuset Solheim i Bekkenstenveien, er mildt sagt for alle: I fjor, for eksempel, i herreklassen 11 km, løp vinneren på 44 minutter, mens sistemann kom inn med et glis nesten en time senere.

- Her kan du konkurrere med veltrente løpere, eller går tur med familien. Alle er velkommen, sier Sletten.

Tre løyper

Svartskogløpet har tre løyper; voksen lang 11 km, voksen kort 6 km og barn 1 km.
Påmelding skjer på mail til svartskog.if@gmail.com . Påmeldingsavgift er 100 kroner for voksne og null for barn inntil 13 år.
- Det blir premier til alle barna, og til vinnerne i voksen-klassene, sier Sletten.

START OG MÅL: Grendehuset Solheim utgjør start- og målområde, og ikke minst stedet for kalorier etter endt løp! Her med speaker Arild Eikeland.

Nyheter Protestaksjon mot fjerning av busslommer

– Forventer at galskapen i Sønsterudveien stopper så snart som mulig

Nå har Eirik Storjordet (71) fra Kolbotn levert inn en bunke med over 600 underskrifter fra innbyggerne som ønsker å stoppe fjerning av busslommene i Sønsterudveien og Kongeveien. Både kommuneledelsen, fylkesordføreren og samferdselsministeren er nå informert om protestaksjonen i Oppegård. Les hele saken

Nyheter Rådmannens budsjettforslag

– Hva skal kirken bruke alle disse millionene til?

Oppegård Avis har fått flere henvendelser fra lesere etter saken om rådmannens forslag om kutt innen kultur, samtidig som det foreslås å bevilge rundt 100 millioner kroner til kirken i planperioden 2020-2023. Det viser seg at mesteparten av det kommunale tilskuddet til kirken er til å dekke lønnsutgifter. Les hele saken

Til toppen