LEGGER OPP: Helene Olafsen har bestemt seg for å ikke satse videre.
Sport
LEGGER OPP: Helene Olafsen har bestemt seg for å ikke satse videre. (Bilde: Snowboardforbundet/Pressefoto)

Helene Olafsen legger opp

En av Oppegårds største idrettsprofiler legger snowboardet på hyllen.

En av Kolbotn ILs mest profilerte idrettsprofiler har bestemt seg for at nok er nok, og at hun ikke ønsker å satse videre frem mot neste OL.

– Jeg vil heller kjøre snowboard livet ut enn å satse alt på ett OL, sier Helene Olafsen til snowboardforbundet.no

Mange meritter

Med dette avsluttes altså en lang og suksessrik snowboard-karriere, som i dag avslutter sin profesjonelle snowboardkarriere.

Det er en respektabel merittliste Olafsen kan se tilbake på gjennom sin karriere. 

Hun har blant annet vunnet NM-gull i slopestyle i 2007, Sølv i junor-VM big air, tatt førsteplass i et verdenscuprenn i Leysin, ble verdensmester i 2007, tok femteplass i Winter X-games samme år, ble nummer ti sammenlagt i verdenscupen i snowboardcross i både 2007 og 2008, seniormester i 2009, tok sølv i X-Games i snowboardcross i 2009 og en fjerdeplass i OL i snowboadcross i 2010,  for å nevne noe. 

Klikk her for å se Helene Olafsen i aksjon

Preget av skader

Det er kroppen til Olafsen som altså sier nei. Utøveren har lenge vært plaget av mange og harde skader. Likevel så det lyst ut foran sist OL. 

– Kroppen har sjeldent føltes bedre. Jeg har fått orden på knærne, og alt fungerer godt nå, sa Olafsen til Oppegård Avis rett før mesterskapet.

Nå viser det seg at knærne altså er det som setter en stopper for den profesjonelle delen av karrieren til snowboard-utøveren fra Kolbotn IL.

I intervjuet forteller Olafsen om sitt forhold til sporten, og forteller om rollen som forbilde for andre jenter som kjører brett.

– Jeg prøver å være meg selv og stå for sunne verdier. Jeg får en del henvendelser fra andre jenter som kjører, og jeg forsøker å svare så godt jeg kan. Jeg ser at det yngler i sporten, og det gleder meg. Kan jeg bidra til at flere jenter kjører, gjør det meg glad, sa Olafsen til Oppegård Avis. 

Får støtte

 At Olafsen er et forbilde, er det ingen tvil om, og det at hun nå velger å legge opp, vil nok garantert sette spor etter seg i snowboard-miljøjet. 

Olafsen får støtte for sitt valg i landslagstroppen, og blir kalt en ressursperson for snowboard-miljøet. 

Landslagssjef Thomas Harstad støtter avgjørelsen om å legge opp.

– Det er synd at hun gir seg siden hun fremdeles holder internasjonalt toppnivå, men vi har full respekt for avgjørelsen og støtter den. Det er helsa som er det viktigste, sier Harstad til snowboardforbundet.no

Dermed legger altså en markant idrettsprofil brettet på hyllen for godt. Det blir spennende å se hvem som blir hennes arvtager på toppen av pallen blant verdens beste.

NB! Oppegård Avis og oavis,no kommer tilbake til mer i saken,

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen