LEGGER OPP: Helene Olafsen har bestemt seg for å ikke satse videre.
Sport
LEGGER OPP: Helene Olafsen har bestemt seg for å ikke satse videre. (Bilde: Snowboardforbundet/Pressefoto)

Helene Olafsen legger opp

En av Oppegårds største idrettsprofiler legger snowboardet på hyllen.

En av Kolbotn ILs mest profilerte idrettsprofiler har bestemt seg for at nok er nok, og at hun ikke ønsker å satse videre frem mot neste OL.

– Jeg vil heller kjøre snowboard livet ut enn å satse alt på ett OL, sier Helene Olafsen til snowboardforbundet.no

Mange meritter

Med dette avsluttes altså en lang og suksessrik snowboard-karriere, som i dag avslutter sin profesjonelle snowboardkarriere.

Det er en respektabel merittliste Olafsen kan se tilbake på gjennom sin karriere. 

Hun har blant annet vunnet NM-gull i slopestyle i 2007, Sølv i junor-VM big air, tatt førsteplass i et verdenscuprenn i Leysin, ble verdensmester i 2007, tok femteplass i Winter X-games samme år, ble nummer ti sammenlagt i verdenscupen i snowboardcross i både 2007 og 2008, seniormester i 2009, tok sølv i X-Games i snowboardcross i 2009 og en fjerdeplass i OL i snowboadcross i 2010,  for å nevne noe. 

Klikk her for å se Helene Olafsen i aksjon

Preget av skader

Det er kroppen til Olafsen som altså sier nei. Utøveren har lenge vært plaget av mange og harde skader. Likevel så det lyst ut foran sist OL. 

– Kroppen har sjeldent føltes bedre. Jeg har fått orden på knærne, og alt fungerer godt nå, sa Olafsen til Oppegård Avis rett før mesterskapet.

Nå viser det seg at knærne altså er det som setter en stopper for den profesjonelle delen av karrieren til snowboard-utøveren fra Kolbotn IL.

I intervjuet forteller Olafsen om sitt forhold til sporten, og forteller om rollen som forbilde for andre jenter som kjører brett.

– Jeg prøver å være meg selv og stå for sunne verdier. Jeg får en del henvendelser fra andre jenter som kjører, og jeg forsøker å svare så godt jeg kan. Jeg ser at det yngler i sporten, og det gleder meg. Kan jeg bidra til at flere jenter kjører, gjør det meg glad, sa Olafsen til Oppegård Avis. 

Får støtte

 At Olafsen er et forbilde, er det ingen tvil om, og det at hun nå velger å legge opp, vil nok garantert sette spor etter seg i snowboard-miljøjet. 

Olafsen får støtte for sitt valg i landslagstroppen, og blir kalt en ressursperson for snowboard-miljøet. 

Landslagssjef Thomas Harstad støtter avgjørelsen om å legge opp.

– Det er synd at hun gir seg siden hun fremdeles holder internasjonalt toppnivå, men vi har full respekt for avgjørelsen og støtter den. Det er helsa som er det viktigste, sier Harstad til snowboardforbundet.no

Dermed legger altså en markant idrettsprofil brettet på hyllen for godt. Det blir spennende å se hvem som blir hennes arvtager på toppen av pallen blant verdens beste.

NB! Oppegård Avis og oavis,no kommer tilbake til mer i saken,

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut. Les hele saken

Nyheter Skolestart i Nordre Follo

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg. Les hele saken

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Til toppen