LEGENDEN OG BARNA: Solveig Gulbrandsen er et viktig forbilde for mange fotballinteresserte. Syvåringene fra laget Kolbotnjentene 2009 storkoste seg på de to treningsøktene med fotballegenden forrige uke.
Sport
LEGENDEN OG BARNA: Solveig Gulbrandsen er et viktig forbilde for mange fotballinteresserte. Syvåringene fra laget Kolbotnjentene 2009 storkoste seg på de to treningsøktene med fotballegenden forrige uke. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Helt sjef med «Sola» som trener

Det er ikke hver dag man får en levende legende som trener!

– Jentene gikk helt bananas og var overlykkelige da de fikk vite at Solveig Gulbrandsen skulle være med og trene dem i noen dager, sier Stein Erik Lid, hovedtrener for Kolbotnjentene 2009.

Torsdag kveld skal det arrangeres Det Store Barnefotball-Cupfinaleseminaret, med tema «Den gode barnefotballtreneren – kjennetegn og kompetanse». Det starter med teori på Ullevaal stadion før det blir praksis i Manglerudhallen senere på kvelden.

Solveig Guldbrandsen er en av syv trenerne som skal bidra under praksisøktene i Manglerudhallen. Trenings- opplegget hun skal demonstrere heter «Sjef over ballen» og skal vises på syvåringene fra laget Kolbotnjentene 2009.

– Det er tydelig at jentene vet hvem Solveig er og at hun er et viktig forbilde for dem, sier hovedtrener for J2009-laget, Stein Erik Lid.

PS! Saken fortsetter under bildet!

TO ØKTER: Solveig Gulbrandsen ledet to treningsøkter for Kolbotnjentene 2009 forrige uke. Torsdag skal hun vise treningsoppleget sitt i Manglerudhallen.
TO ØKTER: Solveig Gulbrandsen ledet to treningsøkter for Kolbotnjentene 2009 forrige uke. Torsdag skal hun vise treningsoppleget sitt i Manglerudhallen. Foto: Yana Stubberudlien

Motiverende

Han sier treningsoppleget har vært veldig motiverende for jentene, men også for trenerne.

– I løpet av de to øktene forrige uke har vi lært mange gode treningsøvelser og tips for å heve kvalitet på treningen, sier Lid.

ENGASJERT: Få har betydd så mye for den norske kvinnefotballen som Solveig Gulbrandsen.
ENGASJERT: Få har betydd så mye for den norske kvinnefotballen som Solveig Gulbrandsen. Foto: Yana Stubberudlien

– Det er litt tilfeldig at nettopp disse jentene har blitt valgt, men det er positivt i seg selv at jeg gir noe tilbake til hjemmelaget mitt, sier Solveig Gulbrandsen.

Hun en legende innen nosk kvinnefotball,og har vunnet olympisk gull, tatt flere medaljer for Norge i VM og EM. Mesteparten av sin aktive karriere har Gulbrandsen spilt på Kolbotn, men denne høsten valgte hun å slutte som aktiv spiller.

Sjef med ballen

– For å bli en bedre fotballspiller er det meget viktig å ha god ballkontroll, sier Gulbrandsen.

Hun sier det er fantastisk å se at så mange jenter liker å spille fotball i dag.

– Jeg skulle ønske at flere av dem ville satse enda mer på dette. Nå finnes det så mange utviklingsmuligheter. Du kan til og med ta en college-utdannelse, sier hun.

Hun er datter av tidligere landslagsspiller Terje Gulbrandsen og har trent mye siden hun var bitte liten.

– Det viktigste er å ha det gøy med ballen og trene så mye dere kan. Spill med ballen i stuen, på rommet deres, ute i skolegården og i hagen. Bruk ballen i så stor del av aktiviteten som mulig, sier hun.

GODE TIPS: Det er klart man kan lære mye av en så god spiller! Jentene storkoste seg!
GODE TIPS: Det er klart man kan lære mye av en så god spiller! Jentene storkoste seg! Foto: Yana Stubberudlien

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen