LEGENDEN OG BARNA: Solveig Gulbrandsen er et viktig forbilde for mange fotballinteresserte. Syvåringene fra laget Kolbotnjentene 2009 storkoste seg på de to treningsøktene med fotballegenden forrige uke.
Sport
LEGENDEN OG BARNA: Solveig Gulbrandsen er et viktig forbilde for mange fotballinteresserte. Syvåringene fra laget Kolbotnjentene 2009 storkoste seg på de to treningsøktene med fotballegenden forrige uke. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Helt sjef med «Sola» som trener

Det er ikke hver dag man får en levende legende som trener!

– Jentene gikk helt bananas og var overlykkelige da de fikk vite at Solveig Gulbrandsen skulle være med og trene dem i noen dager, sier Stein Erik Lid, hovedtrener for Kolbotnjentene 2009.

Torsdag kveld skal det arrangeres Det Store Barnefotball-Cupfinaleseminaret, med tema «Den gode barnefotballtreneren – kjennetegn og kompetanse». Det starter med teori på Ullevaal stadion før det blir praksis i Manglerudhallen senere på kvelden.

Solveig Guldbrandsen er en av syv trenerne som skal bidra under praksisøktene i Manglerudhallen. Trenings- opplegget hun skal demonstrere heter «Sjef over ballen» og skal vises på syvåringene fra laget Kolbotnjentene 2009.

– Det er tydelig at jentene vet hvem Solveig er og at hun er et viktig forbilde for dem, sier hovedtrener for J2009-laget, Stein Erik Lid.

PS! Saken fortsetter under bildet!

TO ØKTER: Solveig Gulbrandsen ledet to treningsøkter for Kolbotnjentene 2009 forrige uke. Torsdag skal hun vise treningsoppleget sitt i Manglerudhallen.
TO ØKTER: Solveig Gulbrandsen ledet to treningsøkter for Kolbotnjentene 2009 forrige uke. Torsdag skal hun vise treningsoppleget sitt i Manglerudhallen. Foto: Yana Stubberudlien

Motiverende

Han sier treningsoppleget har vært veldig motiverende for jentene, men også for trenerne.

– I løpet av de to øktene forrige uke har vi lært mange gode treningsøvelser og tips for å heve kvalitet på treningen, sier Lid.

ENGASJERT: Få har betydd så mye for den norske kvinnefotballen som Solveig Gulbrandsen.
ENGASJERT: Få har betydd så mye for den norske kvinnefotballen som Solveig Gulbrandsen. Foto: Yana Stubberudlien

– Det er litt tilfeldig at nettopp disse jentene har blitt valgt, men det er positivt i seg selv at jeg gir noe tilbake til hjemmelaget mitt, sier Solveig Gulbrandsen.

Hun en legende innen nosk kvinnefotball,og har vunnet olympisk gull, tatt flere medaljer for Norge i VM og EM. Mesteparten av sin aktive karriere har Gulbrandsen spilt på Kolbotn, men denne høsten valgte hun å slutte som aktiv spiller.

Sjef med ballen

– For å bli en bedre fotballspiller er det meget viktig å ha god ballkontroll, sier Gulbrandsen.

Hun sier det er fantastisk å se at så mange jenter liker å spille fotball i dag.

– Jeg skulle ønske at flere av dem ville satse enda mer på dette. Nå finnes det så mange utviklingsmuligheter. Du kan til og med ta en college-utdannelse, sier hun.

Hun er datter av tidligere landslagsspiller Terje Gulbrandsen og har trent mye siden hun var bitte liten.

– Det viktigste er å ha det gøy med ballen og trene så mye dere kan. Spill med ballen i stuen, på rommet deres, ute i skolegården og i hagen. Bruk ballen i så stor del av aktiviteten som mulig, sier hun.

GODE TIPS: Det er klart man kan lære mye av en så god spiller! Jentene storkoste seg!
GODE TIPS: Det er klart man kan lære mye av en så god spiller! Jentene storkoste seg! Foto: Yana Stubberudlien

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Til toppen