TAK FOR VAFLER:: Siri Aarflot og Kari Solberg er noen av de mange som bidrar til god turstemning på sportskaféene på Svartskog. Her løpes pressa i gang, og inntektene av vaffelsalget skal blant annet gå til rehabillitering av taket på Solheim.
Kultur
TAK FOR VAFLER:: Siri Aarflot og Kari Solberg er noen av de mange som bidrar til god turstemning på sportskaféene på Svartskog. Her løpes pressa i gang, og inntektene av vaffelsalget skal blant annet gå til rehabillitering av taket på Solheim. (Bilde: Jan Erik Range)

Herlige vafler og god stemning!

Legg søndagsturen til sportskaféen på Solheim Grendehus!

Ingen spesielle planer denne helgen? Da bør du kikke på dette! Turgåere og skigåere er alltid på jakt etter den gode stemningen på tur, og det får du på Grendehuset Solheim på Svartskog hver eneste søndag under de populære sportskaféene! 

Grendehuset lokker hver søndag skigåere og turgående med varme vafler og boller Tilbudet er svært populært, og er åpent hver søndag frem til og med den 2. april.

Les også: Klar for skitur? Ikke legg ut på tur før du har lest vår store skiløypeguide!

ØNSKER VELKOMMEN: Frank Westgaard og resten av Solheim Grendehus byr på god, gammeldags sportskafé på søndager
ØNSKER VELKOMMEN: Frank Westgaard og resten av Solheim Grendehus byr på god, gammeldags sportskafé på søndager Foto: Anders Nordheim Dahl

Dårlig med snø

Dessverre har det ikke vært så mye skiforhold å skryte av denne vinteren.

Den flotte, store rundløypen på Svartskog står upreparert på grunn av snømangelen, men det hindrer likevel ikke vaffelstekerene på Solheim! De holder stand, og sportskaféene er åpne uansett.

– Det er fint å gå på jordene her når det ikke er snø, og på Svartskog er det mange flotte turområder i flott natur, sier Frank Westgaard, en av ildsjelene på Solheim. 

Les også: Klikk her for å gå til Skiforeningens oppdaterte løypestatus for Svartskog

Til inntekt for huset

De besøkende kommer ikke bra fra lokalmiljøet på Svartskog. Folk fra hele kommunen, Oslo, Ski og andre områder rundt Oppegård besøker sportskaféen og nyter herlig Svartskog-natur.

På kjøkkenet står Siri Aarflot og steker vafler til den store gullmedaljen. De velsmakende, hjemmelagede vaflene selges til inntekt for grendehuset.

KILOMETER PÅ KILOMETER: Svartskog har kanskje noen av Oppegårds flotteste skløyper, preparert av den lokale idrettsforeningen.
KILOMETER PÅ KILOMETER: Svartskog har kanskje noen av Oppegårds flotteste skløyper, preparert av den lokale idrettsforeningen. Foto: Yana Stubberudlien

–  Vi håper vi kan få noen inntekter av dette, så vi kan fornye taket. Å bevare grendehuset er viktig. Det var en gang kommunens første skole, og er nå den eldste bevarte skolen i Akershus, sier hun. 

– Og vi tilbyr vafler og boller til en pris, som ikke tømmer lommeboken, legger hun til med et smil 

Og vaflene på Sportskafeen er uansett verdt et besøk, det kan vi skrive under på!

Åpningstidene på søndagene fremover er fra klokken 12.00 til 16.00 hver søndag til og med den 2. april. Ta turen, møt hyggelige folk og slarv litt mellom tyggene på Svartskogs beste vafler! Det vil nok både magen og grendehuset sette pris på!

PS! På dette kartet ser du hvordan du finner frem til grendehuset!

Til toppen