HERLIG TILBUD: Takket være svømmegruppen i KIL, er det mange som får glede av å kose seg i vannet, trygt og sikkert.
Sport
HERLIG TILBUD: Takket være svømmegruppen i KIL, er det mange som får glede av å kose seg i vannet, trygt og sikkert. (Bilde: Kolbotn IL Svømmegruppen)

Hjerte i vannet

45 barn får gratis svømmeopplæring av Kolbotn ILs svømmegruppe!

Også i år bidrar Kolbotn IL`s svømmeinstruktører barn til å bli trygge i vann før sommeren setter inn for fullt. Det er målinger på barneskolen som viser at under halvparten av tiåringene er svømmedyktige.

Dessverre innebærer det at rundt 150.000 barn på første til femte trinn i barneskolen ikke kan svømme.

Gratis

Kolbotn ILs svømmegruppe kan derfor med stor glede sammen med Gjensidige tilby 45 barn gratis plass på svømmeopplæring. 30 flyktningebarn i Oppegård samt 15 barn tilhørende Prinsdal Skole via Hauketo FAU deltar og får gratis svømmeundervisning i disse dager.

I samarbeid med svømmeforbundet og Gjensidigestiftelsen får tilsammen 7000 barn gratis svømmeopplæring, og de 45 i Oppegård er altså noen av dem som kan glede seg over dette tilbudet.

Hele landet

Svømmeaksjonen er et landsomfattende tiltak i regi av Svømmeforbundet og Gjensidigestiftelsen, hvor barn mellom seks og ti år tilbys gratis svømmekurs over 10 timer. Fem av disse timene brukes til undervisning i vann, de øvrige fem brukes til teoriundervisning og livredning. Over 115 svømmeklubber deltar i dugnaden, og hittil har mer enn 60.000 barn fått gratis svømmeopplæring.

Aksjonen ble startet i 2008 av Norges Svømmeforbund og Gjensidigestiftelsen Over 60.000 barn har gjennomført svømmeopplæring Gjensidige utbetaler i år ti millioner kroner til svømmeaksjonen Barna som deltar vil motta ti timer gratis svømmekurs. 115 svømmeklubber over hele landet deltar, og KIL er en av dem.

 

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen