HYLLET AV STYRET: Johannes Birkelund og Thomas Giftsad fikk heder av styreleder Vidar Fålun i OI (t.v.) for deres innsalt i skisporet.
Sport
HYLLET AV STYRET: Johannes Birkelund og Thomas Giftsad fikk heder av styreleder Vidar Fålun i OI (t.v.) for deres innsalt i skisporet. (Bilde: Oppegård IL)

Hyllet for sin fantastiske innsats i OI

Les hvem som ble årets OI'ere og hvorfor!

Hvert år deler vi ut prisen Årets OI`er på årsmøtet til Oppegård IL. Årets årsmøte fant sted mandag den 20. mars, og også i år ble noen hyllet for sine utmerkelser.

i år gikk prisen til tre utvalgte for deres lange og gode innsats.

De tre er Johannes Birkelund og Thomas Giftsad for deres innsalt i skisporet. Bjørn Erik Arnesen ble også hyllet for sin innsats som lagleder og engasjement i fotballgruppen.

Trener hardt

Johannes Birkelund er en utøver som trener hardt og mye pågangsmot. Sist sesong ble han nummer tre sammenlagt i Norgescupen.

Johannes Birkelund har hatt en lang karriere siden han startet med sine karusellrenn på golfbanen. Etter det ble det både kretsrenn og Norgescup.

Han går nå i klassen: FH Stående Junior (17-20 år), og har de siste to årene gått for rekrutteringslandlaget i NSF. Han er på 8-10 samlinger per år, og går nå i førsteklasse på Wang videregående skole toppidrett i Oslo. Han trener med skolen 2-4 ganger i uken, eller på OLT eller egentrening som utgjør rundt syv til ti økter per uke. 

Les også: – En spiller må vise respekt for alle

Utøveren har blant annet en andreplass fra 2016 WC i Finsterau, Tyskland. Han har også flere seiere i HL, Norgescupen og i Ridderrennet

Birkelund går ca. 10 NC-renn i året , samt noen andre renn, som Hafjell skimarathon og  Halvbirken. Hans langsiktige mål er plass på landslaget, kombinert med utdannelse innen idrett. 

Fosser frem i skisporet

Thomas Gifstad er tidligere skiskytter, og har satset hardt de siste årene på langløp. 

Han er signert for store og profilerte lag, men holder fortsatt på medlemsskapet i OI og står på startstreken som OI-løper der det er mulig. Gifstad stiller opp på treninger og samlinger, og et godt forbilde, ifølge juryen.

Gifstad har vært medlem av OI siden han var syv år. Nå har han også kontrakt med det tyske langløpslaget Team Forever Nordic når han går renn i Visma Ski Classics. I alle andre renn representerer han Oppegård Idrettslag. Gifstad stiller fremdeles opp og deltar på samlinger og økter med ungdomsgruppa når det klaffer med reisekabalen hans. 

Les også: Thomas GIfstad fosser frem i skisporet

I 2017 sesongen ble han nummer 55 i Skandinavisk Cup på Lillehammer 15 kilometer fristil. Han ble nummer 24 i Vasaloppet, og han tok to spurtpriser i Marcialonga I 2016 tok han en spurtpris i Vasaloppet og han ble nummer ni i Blink Ski Classics i Sandnes på rulleski. 

I 2015 ble han nummer fem i Allianseloppet 50 kilometer på rulleski i Sverige, og med dette nest beste nordmann. Han har tidligere vunnet juniorklassen i Skarverennet, han har fjerdeplass fra junior-NM i skiskyting og han har en 15. plass i senior-NM skiskyting fellesstart. Han har også vunnet Stenfjellrunden. Han ble også nummer fem i fjor på Ungdomstrøya til Visma Ski Classics. Og han har tidligere vunnet Sørkedalsrennet to år på rad.

Gifstad hadde i høst to høydeopphold i St Moritz og Livigno, til sammen syv uker, og han trener ca. 1000 timer i året.

PS! Saken fortsetter under bildet!

BLE OGSÅ HYLLET: Bjørn Erik Arnesen fikk heder og ære for sin innsats som lagleder og engasjement i fotballgruppen.
BLE OGSÅ HYLLET: Bjørn Erik Arnesen fikk heder og ære for sin innsats som lagleder og engasjement i fotballgruppen. Foto: Oppegård IL

Hyllet for sin adminsitrative innsats 

Bjørn Erik Arnesen er en velkjent figur i OI. Som sportslig ansvarlig for jentefotballen har han med overbevisning sørget for å ivareta fotballgruppas mål om flest mulig lengst mulig. I prioriteringer av tiltak er han talsmann for bredden i klubben og at alle skal få muligheten til å delta uansett økonomiske betingelser i hjemmet.

Som lagleder har han over en årrekke vist et stort engasjement og omsorg for jentene. Han er nå lagleder for Jenter junior og J 02. Jente junior består nå av 98-99-00 og 01. I tillegg har han to døtre, født `99 og`01 som også er engasjert i fotballen. Så hele fem aldersgrupper er han engasjert i.

Les også: Gull og sølv til Norge og Oppegård i Østerrike

For lagene stiller Bjørn -  på alle treninger og turer. Han ser jentenes kamper også når hans døtre ikke har anledning til å spille. Han kunne navnene på alle 00- 01–jentene lenge før lagene ble slått sammen, og plukker opp jenter på vei til eller fra trening når foreldre ikke kan stille opp. Han sørger for langsiktig planlegging og har sansen for detaljer. Som å påse at draktnummer på alle jente-årgangene ikke overlapper, slik at vi kan låne spillere opp uten at to spillere møter opp med samme nummer på ryggen.

Han sørger for dugnadsinntekter for jentene og bruker mangfoldige timer på jentene hver eneste uke. Han er en utrolig viktig ildsjel for jentefotballen i Oppegård IL. Han sender melding til alle spillere når de har bursdag, og legger ut hilsen på Facebook.

I tillegg har han sittet i SU i fotballgruppen i fire år. Han er lagleder på lagene der egne barn spiller 2002 og 1999 lagene fra oppstart, og er selvfølgelig også en ekte Oppegård/Myrvollgutt.

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen