STRÅLENDE FORNØYD: VM-helten Eirik Bye (t.h.), her samme med ledsaker Arvid Nelson, er strålende fornøyd etter innsatsen i Para-VM!
Sport
STRÅLENDE FORNØYD: VM-helten Eirik Bye (t.h.), her samme med ledsaker Arvid Nelson, er strålende fornøyd etter innsatsen i Para-VM! (Bilde: Skiforbundet)

– Individuell medalje var en drøm

Eirik Bye (21) fra Tårnåsen, klinket til med både stafettsølv og individuell bronse i World Para Nordic Skiing Championships i tyske Finsterau.

Det var en spesiell følelse at alt endelig klaffet for 21-åringen fra Tårnåsen. Formen var helt på topp og det resulterte i Eirik Byes aller første individuelle mesterskapsmedalje. 

– Det å være der på pallen alene var spesielt. Jeg har vært med å ta medalje to ganger før, men det er en litt annen følelse å stå der alene og vite at man har gjort alt selv, sier Bye. 

GA ALT: Her har Eirik Bye akkurat gått i mål og vunnet individuell bronse i mesterskapet.
GA ALT: Her har Eirik Bye akkurat gått i mål og vunnet individuell bronse i mesterskapet. Foto: Skjermdump

Han forteller at målet hele tiden var medalje på stafetten, men at en individuell medalje var en drøm.

Les også: Bronse til Eirik Bye

– Å ta medalje på stafett har vært målet i hele år, men å ta en individuell medalje har mer vært en drøm. Jeg har vært med å kjempe i toppen på flere renn i år og havnet rett utenfor pallen, og har jo visst at det har vært mulig hvis alt klaffet. At alt klaffet nå i VM det var stort, sier Bye.

Han legger til at det selvfølgelig også var stort å ta et stafettsølv.

– Vi har jobbet hardt sammen som lag og det er de gutta der jeg har trent med på samlinger gjennom året, og opp igjennom flere år også, så å lykkes sammen med de er kult. Det er noe vi har pratet om i hele år, sier Bye.

PS! Saken fortsetter under bildet!

UTE I LØYPENE: Her fosser Eirik Bye frem som et hurtigtog!
UTE I LØYPENE: Her fosser Eirik Bye frem som et hurtigtog! Foto: Skiforbundet

Målet var topp fem 

Med ett stafettsølv og en individuell bronse, var Bye optimistisk før 10 kilometer skøyting som gikk av stabelen søndag 19. februar. I forkant hadde han satt seg som mål og komme inn blant topp fem. Det endte med en tiendeplass.

– Skøyteformen har vært bra i år og der jeg har følt jeg har prestert best. Målet for søndagen var å være blant topp fem og et mål om å kjempe i sammendraget til slutt, sier Bye. 

Les også: VM-helten Eirik Bye: – Nesten for godt til å være sant!

Det klaffet ikke helt for Tårnåsen-gutten på søndag og han måtte se seg fornøyd med en tiendeplass til slutt. 

– Jeg klarte dessverre ikke å være med der jeg ønsket. Formen var som den har vært før i mesterskapet, men jeg fikk litt problemer med stive legger og da ble det vanskelig å gå godt teknisk, sier Bye.

UTE I LØYPENE: Her fosser Eirik Bye frem som et hurtigtog!
UTE I LØYPENE: Her fosser Eirik Bye frem som et hurtigtog! Foto: Skiforbundet

Han hadde som mål før sesongen å være stabilt på topp ti og er ikke skuffet over plasseringen.

– Det er positivt at jeg klarer det selv på en middels dag. Litt kjedelig å ikke være med å kjempe siste dagen, men jeg gjorde to gode renn midt i. Totalt sett er jeg meget fornøyd. Jeg hadde som mål å ta stafettmedalje, så å komme hjem med en individuell medalje i tillegg er godt over målsettingene, sier Bye. 

Les også: Her tar Eirik Bye stafett-sølv for Norge!

Suksessoppskrift

Han har hatt et godt år med lite sykdom og skade, noe som har hjulpet på oppkjøringen.

– Jeg har økt treningsmengden i år men har ikke gjort noe mer spektakulært bortsett fra det. Ett år til med trening har hjulpet. Nå har jeg vært veldig frisk i hele år, ikke en eneste sykdomsperiode. Det er absolutt suksessoppskrift, sier Bye.

Han håper det fortsetter slik og satser videre mot Paralympics i Pyeongchang i Sør-Korea neste år. Der regner han med å ta medalje.

– Det blir for defensivt å si at jeg ikke har tro på medalje i Pyeongchang. Målet er jo å ta en individuell medalje og en stafettmedalje, sier Bye.

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen