Sven Torneberg (58), Kolbotn: – Vi har det bra i Oppegård. Jeg ser for få fordeler for kommunesammenslåing. Jeg er veldig fornøyd med de fleste tilbudene og tjenestene i Oppegård. Helsetilbudet er dessverre det svakeste. Vi har for få leger og lang avstand til legevakt. Tilbudet innen kultur må vernes om og vannkvaliteten i Kolbotnvannet må forbedres. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Henning Evensen (40), Kolbotn: – Vi har gode tilbud innen kultur og skole. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Terje Kristiansen (74), Kolbotn: – Jeg har bodd her i 50 år og er stortsett fornøyd med alt. Det er synd at vannkvaliteten i Kolbotnvannet er så dårlig. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Ekper Muzekper (28), Sofiemyr: – Jeg stortrives i Oppegård, og er mest fornøyd med sosialhjelp- og barnehagetilbud, samt at kommunen har god økonomi, men jeg savner et badeland for barnefamilier. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Ragnhild Eikås (42), Oppegård: – Vi har gode oppvekstvilkår for barn og gode tilbud innen kultur. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Bärbel Andersen (74), Kolbotn: – Jeg er kjempefornøyd med alle kommunale tilbudene, men tilbudet på Kolbotn torg er for dårlig. Jeg savner Glitter og Triumph. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Hans Sauro (85), Kolbotn: – Jeg flyttet fra Oslo i 2011 og er fornøyd med alt. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Anita Evensen (53), Kolbotn: – Jeg har bodd her i 20 år og stortrives. Vi har veldig gode tjenester. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Lise Kristiansen (71), Kolbotn: – Jeg er veldig fornøyd med alle tjenestene. Vi må ikke bli større. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Stig Sætre-Jørpeland (41), Tårnåsen: – Jeg er godt fornøyd med de fleste tjenestene og tilbudene, men synes kommunen bruker for lite penger på skole. Det er også lange avstander til legevakten og Ahus. (Bilde: Yana Stubberudlien)

– Ja vi elsker Oppegård!

Kommunen vår er altså rangert som landets syvende beste, og det er ikke bare analytikerne som gir gjeve terningkast for Oppegård.

Folket på gaten er ikke i tvil om hva som er Norges beste kommune å bo i, og de får nå støtte av Kommunebarometeret 2016, som er en svært omfattende rangering av landets 428 kommuner etter en rekke kategorier.

Den viser at Oppegård har klatret fra ellevte til syvende plass siden i fjor!

Ifølge rangeringen, som er laget av Kommunal Rapport, er Oppegård den eneste kommunen i Follo som har forbedret resultatene sine siden i fjor. Ås kommune er rangert på tiende plass i Norge, mens Ski ligger lengre bak, på 45. plass.

GLAD ORDFØRER: Thomas Sjøvold legger ikke skjul på sin begeistring for Oppegårds resultater i kommunebarometeret. Foto: Yana Stubberudlien

 Noen nøkkeltall

  • Oppegård har gode resultater innen følgende sektorer: grunnskole, miljø og ressurser, kostnadsnivå, helse, barnevern og økonomi.
  • Grunnskolen i Oppegård er rangert på første plass i Follo og på femte plass i landet. 
  • Innen helsesektoren er Oppegård rangert som nest best i Follo etter Ski og på 78. plass i Norge.
  • Innen sosialhjelp er vi best i Follo og på 142. plass i landet, mens Ski ligger på jumboplass i Follo og på 358. plass i landet.
  • Oppegård scorer dårligst på barnehage. Lavere bemanning har spilt den avgjørende rollen for plasseringen, ifølge Kommunal Rapport. Siden i fjor har vi falt fra 370. til 380. plass i landet innen barnehagesektoren, og er rangert som nest dårligst i regionen, etterfulgt av kun Enebakk.
  • Kostnadsnivået i Oppegård er det høyeste i Follo. Vi er også dårligst i regionen på saksbehandling og ligger på 350. plass i landet.
  • Vi ligger også midt på treet på eldreomsorg (214. plass) på landsbasis og på femte plass i Follo, mens Ås har topp-plassering i Follo og er rangert på 123. plass i landet. Ifølge Kommunal Rapport har mange kommuner langt høyre andel ansatte med fagutdanning. Kommunen vår har også litt for få plasser til demente.

Årets kommunebarometer er basert på til sammen 124 nøkkeltall innen 12 forskjellige sektorer

Nyheter Sofiemyrveien 10

Store planer for Sofiemyrveien 10

Sofiemyrveien 10 kan bli utviklet til en moderne handelspark med blant annet salg av møbler, hvitevarer, trelast og større byggevarer, men også tilbud som for eksempel treningssenter, fysioterapi, kiropraktor og legesenter. Les hele saken

Til toppen