HJEMME PÅ KOLBOTN: Joakim With Steen, eller hele Norges JOWST, skal alt annet enn å slappe av i tiden som kommer. Han skal legge løpet for Ukraina og den internasjonale MGP-finalen.
Kultur
HJEMME PÅ KOLBOTN: Joakim With Steen, eller hele Norges JOWST, skal alt annet enn å slappe av i tiden som kommer. Han skal legge løpet for Ukraina og den internasjonale MGP-finalen. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Jeg gleder meg til Kiev!

Joakim «JOWST» With Steen fra Kolbotn begynner så vidt å lande etter MGP-seieren. Nå satser han alt på seier i Kiev.

Forrige lørdag ble Kolbotn satt på MGP-kartet for alvor for første gang, da Joakim «JOWST» With Steen stakk av med seieren i Oslo Spektrum i den 55. MGP-finalen.

Ti finalister knivet om seernes gunst, og det var vår lokale helt som trakk det lengste strået!

– Vi hadde håpet vi skulle nå langt, og mente at låten var god nok til å vinne, men man vet jo aldri hva seerne stemmer. Da vi var ferdig på scenen føltes det bra og jeg hadde trua. Jeg syntes vi gjorde en god opptreden og alt satt 95 prosent. Så var det tid for avstemming. Det var sinnssykt spennende, sier Joakim With Steen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HOLDT (LED)MASKEN: Her ser du Joakim på scenen, iført en av tidenes feteste masker, under opptredenen i den norske finalen.
HOLDT (LED)MASKEN: Her ser du Joakim på scenen, iført en av tidenes feteste masker, under opptredenen i den norske finalen. Foto: Julie Marie Nagelstad/NRK

Til topps

'Så var det tid for gullfinale. Låten ble fremført nok en gang, og det var på tide å få seernes dom.

Les også: Se bildespesial fra MGP-finalen

– Da Ulrikkes navn ble lest opp som fjerdeplass, skjønte jeg at dette kunne faktisk gå. Det var spennende helt til slutten, og følelsen da de leste oss opp som vinnere var ubeskrivelig, sier artisten.

Godt i gang

Det er ingen tvil om at den beste låten vant i årets norske finale. Seernes dom var tydelig og klar, og nå er det altså Joakim fra Kolbotn som skal representere Norge i den internasjonale storfinalen i Kiev. Forberedelsene er allerede godt i gang.

– Siden vi vant har det gått i ett. Det har vært intervjuer overalt, i radio, tv, avis og på nettsider. Nå skal vi snart sette oss ned og planlegge hva vi skal gjøre i Kiev. Denne låten er laget for verden, og vi skal gi alt i Kiev, sier artisten. 
– På torsdag skal vi ha planleggingsmøte for å se hvordan vi skal videreutvikle showet for Europa. Vi skal nok gjøre noen småjusteringer, men det får vi ta i planleggingsfasen fremover, sier han.

SEIER'N ER VÅR - VI HAR VINNI: Vokalist Aleksander Walmann og Joakim With Steen jubler. Seieren er et faktum!
SEIER'N ER VÅR - VI HAR VINNI: Vokalist Aleksander Walmann og Joakim With Steen jubler. Seieren er et faktum! Foto: Julie Marie Nagelstad/NRK

Les også: Se vinneropptredenen til JOWST en gang til

En ting han skal beholde, er den karakteristiske Daft Punk-lignende masken med LED-belysning.

– Den masken så ganske fet ut på scenen, så den blir med videre, gliser artisten.

Stolt familie

Artisten forteller at familien nærmest var i sjokk da vinnermelodien ble annonsert.

Mens han nå skal forberede seg til Kiev, har han stor støtte i både samboeren Rita og hans nyfødte datter Sofia (5 uker).

– Støtten hjemmefra betyr mye i denne fasen. Familie og venner er jo vanligvis de største supporterene, og da de skjønte at jeg hadde vunnet, brøt jubelen løs. Jeg merker at de er stolte av meg, sier With Steen.

OMGITT AV PRESSE: Hele Norge og Europa vil ha JOWST! Her møter de pressen etter at seieren er et faktum.
OMGITT AV PRESSE: Hele Norge og Europa vil ha JOWST! Her møter de pressen etter at seieren er et faktum. Foto: Julie Marie Nagelstad/NRK

Les også: Se videointervju med JOWST og Aleksander før finalen

– Det blir mye kaffe fremover, og mange møter, men det var dette vi gikk for, og selv om det er mye jobb og mye å tenke på, føles dette veldig bra. Jeg tror også at dette vil ha stor betydning for meg som musiker, låtskriver og produsent fremover. MGP er et godt springbrett for den videre musikerkarrieren, men det får vi ta etter Kiev. Nå er det finalen vi retter inn alt fokuset på, sier han.

I mai

Dermed er det bare å glede seg! Eurovision-finalen finner sted. Vi spør artisten om hva han tenker om konkurransen i finalen i Ukraina.

– Jeg har hørt på en del av de andre låtene og mener at vi har en brukbar sjanse til å hevde oss i Kiev. Samtidig er også tilbakemeldingene svært gode fra internasjonale ESC-grupper, eksperter og ESC-fans i sosiale medier. Hvis vi gjør det samme som i Spektrum, nemlig å gå ut på scenen og gjøre jobben vår 100 prosent, tror jeg vi har sjanse til å vinne for Norge i år, avslutter JOWST.

Imens vi venter på superfinalen i Kiev, kan du her se vinneropptredenen i Spektrum en gang til! Gjenopplev MGP-minnene!

Klikk play for å se video!

 

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen