PÅ HJEMMEBANE: Julie Hattestad lever for håndballen, og tilbringer mye tid i Greverudhallen hvor laget hennes trener hver uke.
Sport
PÅ HJEMMEBANE: Julie Hattestad lever for håndballen, og tilbringer mye tid i Greverudhallen hvor laget hennes trener hver uke. (Bilde: Oppegård Avis)

Julie tør å være god

Julie Hattestad (15) drømmer om komme helt til landslaget. Nå satser hun alt på håndballen.

Helt fra hun var liten har Julie Hattestad (15) vært med mamma og brødrene på håndballkamper. Da var det ganske naturlig at hun også ville spille. Og spille kan hun. Hattestad bemerker seg på banen, og drømmen er å komme på landslaget.

– Jeg begynte da jeg var fem-seks år med dem som var ett år eldre, og har spilt med dem hele veien. Det gikk veldig fint og jeg fikk mange venner der, da ble det naturlig at jeg ble med dem videre, sier Hattestad som spiller på Oppegård IL J00.

Bylagsturnering

Håndballen tar opp det meste av tiden til Oppegård-jenta, og det er i hallen hun trives best. 15-åringen har vært med på samlinger for landslaget 00, 01 og regionalt landslag.

– Jeg har vært med på uttakene til bylagsturneringen for 01 som går i vinterferien. Alle regionene har hvert sitt lag og det er to på hver plass fra hver region, sier Hattestad.

ALLTID PÅ: Julie Hattestad er en storskytter og et talent vi nok vil se mye til fremover.
ALLTID PÅ: Julie Hattestad er en storskytter og et talent vi nok vil se mye til fremover. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Jeg følte det gikk bra på uttakene, og er fornøyd med å ha fått innkallelse til turneringen, sier hun.

Tørre å være god

Hånballtalentet er helt klar på at det er viktig med selvtillit for å bli god.

– Man må tørre å ta sjansene når man spiller på forskjellige landslag og å tørre å gjøre dét man er god på. Jeg synes det er viktig at man har selvtillit til å tørre å vise seg frem, sier Hattestad.

Hun har ikke tenkt på hva hun vil gjøre hvis det ikke blir håndballkarrierre, men det er håndballen som er viktigst.

– Jeg håper at jeg fortsetter å utvikle meg slik at jeg ender opp på landslaget, sier Hattestad.

Hun trekker frem treneren sin som den viktigste på veien mot drømmen.

– Nå tenker jeg kanskje at det er trenereren vår, Joakim, som er viktigst. Jeg føler han har utviklet meg mye siden han begynte å trene oss.

Noe av det viktigste for fremgangen er tilbakemeldingene.

– Jeg får veldig mange tilbakemeldinger fra treneren. Ting jeg kan bli bedre på, hva jeg kan bli bedre på hvis jeg har en dårlig kamp, og hva man kan tenke på neste gang, sier Hattestad.

PS! Saken fortsetter under videoen! Her kan du se Julie Hattestad og lagveninnene i aksjone i Greverudhallen under trening!

Klikk play for å se video!

Utviklet skuddene

Hattestad synes det er morsomt med lagspill, at man vinner sammen og kan glede seg sammen, men vet hva hun er god på.

– Som midtspiller er det viktig å spille på andre men også kunne skyte selv. Jeg føler jeg klarer å kombinere det, vite når man skal ta sjansen selv og når man skal spille videre, sier Hattestad.

Hun legger til at hun har jobbet med å utvikle skuddene sine.

– Jeg har mange forskjellige måter å skyte på og har jobbet med innspill og å skape sjanser. Jeg er god på å spille opp de rundt meg.

Og selv om håndballen tar det meste av tiden hennes, er hun klinkende klar på at hun vil fortsette så lenge det er morsomt, og målet er landslaget.

Nyheter Rådhuskvartalet

Dette mener politikerne om salget av rådhuskvartalet

Oppegård Avis har spurt lokalpolitikerne om rådhuskvartalet bør selges, ikke selges eller selges delvis, og hvilke formål rådhuset og rådhusparken kan brukes til hvis de forblir i kommunal eie. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Til toppen