BLI EN BEDRE SVØMMER: Med svømmegruppen i KILs nye kurs, kan du bli en bedre svømmer og få gode opplevelser og trening i vannet!
Sport
BLI EN BEDRE SVØMMER: Med svømmegruppen i KILs nye kurs, kan du bli en bedre svømmer og få gode opplevelser og trening i vannet! (Bilde: Kolbotn IL Svømmegruppen)

Klare med nye kurs for voksne

Kolbotn IsL svømmegruppe tilbyr nå også fri teknikk (front crawl) kræsh-kurs for alle i Oppegård!

Svømmer du mer eller mindre frekvent, og ønsker å bare forbedre deg noe, stiller svømmegruppas hovedtrener Stephen Marcus seg til disposisjon søndag 27. November.

Voksenkurset crawl hos svømmegruppa er populært, det er også Masterkurset. Men noen svømmere, vil lære ennå mer. Voksen kurset (nybegynner og viderekomne) strekker seg over 12 søndager, 1,5 time per trening frem til mars, og går man i Mastergruppen, har man hele 11 timer tilgjengelig til svømming per uke!! For å avhjelpe på teknikken tilbyr svømmegruppas hovedtrener et krash-kurs for at du skal kunne avansere raskt.  

Gleder seg til å starte kursene

TRENERE: Stephen Marcus hjelper deg til å bli en bedre svømmer.
TRENERE: Stephen Marcus hjelper deg til å bli en bedre svømmer. Foto: Kolbotn IL Svømmegruppen

Treneren, som heter Stephen, som opprinnelig kommer fra Cape Town i Sør-Afrika, har bodd 20 år i Hamburg og har levd av sine trenerkunnskaper hele livet.

– Jeg ønsker og tilby noe av det jeg har lært til alle voksne som svømmer i Oppegård! Jeg har jo trent utøvere til Europamesterskap, og noe av det jeg har erfart gjennom alle år, vil jeg forsøke lære både nybegynnere og viderekomne en søndag morgen, sier han. 

– Det jeg ser, er at man med svært enkle grep, kan endre på kroppsposisjon, armbevegelser og pusteteknikk kan øke hastigheten og svømme mye lettere. Hvis du deltar på dette kurset, så blir det litt innsvømming, filming over og under vann av hver deltaker, feedback på teknikken, noe mer øving, deretter ny filming og tilslutt utsvømming. Jeg kommer gå igjennom videoen med hver deltaker etterpå og vi byr på kaffe og småkaker, og de som har med en sticker kan få med seg videoen hjem etterpå, sier han. 

For alle

Ikke bare rendyrkede svømmere, men også for Triatlon utøvere - en idrett i formidabel vekst, er det helt avgjørende at svømmeteknikken er god. Selv små justeringer av teknikk kan ha gi store utslag.  Krash-kurset sikter på å gi utøverne konkrete tilbakemeldinger som man kan jobbe videre med på egenhånd.

Svømming er en av verdens største sporter og er først og fremst en utholdenhetsidrett. Butterfly, rygg, bryst, crawl eller friteknikk, av den grunn at man kan velge svømmeart. Men oftest velger man crawl, ettersom det bringer en raskest fremover i vannet. Medley er en kombinasjon av de fire første,

– i tillegg svømmer man ofte stafett med lag”, sier Stephen, som etter 2,5 år i Norge prater bra norsk, mangler noen begrep og hjelper til med engelsk og tysk, så her kan deltakeren få litt oppfriskning i språk samtidig, sier han.

Kontakt svømmegruppen i KIL for eksakt kostnad og tid hvis du er interessert

Til toppen