LOPPEMARKED-KLARE: Oppegård skolemusikkorps håper på mange lopper og mange besøkende under deres jubileumsloppemarked.
Kultur
LOPPEMARKED-KLARE: Oppegård skolemusikkorps håper på mange lopper og mange besøkende under deres jubileumsloppemarked. (Bilde: Privat)

Klart for jubileums-loppis

Oppegård skolemusikkorps fyller 90 år og feirer på loppefest.

For første gang på lang tid skal det igjen arrangeres loppemarked på Greverud skole. Datoen er søndag 23. april, så nå har du muligheten til å få ryddet litt ekstra på loft og i kjeller.

Søndagsmarked

For første gang på lang tid skal det igjen arrangeres loppemarked på Greverud skole. Datoen er søndag 23. april, så nå har du muligheten til å få ryddet litt ekstra på loft og i kjeller.

Oppegård Skolemusikkorps fyller 90 år i år, og vi synes det var en fin anledning til å arrangere et jubileumsloppemarked, sier leder for korpset, Jan Sævareid. Det er veldig i tiden med gjenbruk, så vi håper det er mange som vil støtte opp om loppemarkedet, både ved å gi lopper, eller å komme på selve loppemarkedet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HER ØVES DET: Korpset blåser i vei på øvelse.
HER ØVES DET: Korpset blåser i vei på øvelse. Foto: Privat

Lopper hentes

Loppemarkedet arrangeres på Greverud skole klokken 11.00 til 17.00 søndag den 23. april. Korpset henter lopper på fredag 21. april, og det kan også leveres lopper direkte på skolen, enten fredag eller lørdag. Det vil på selve loppemarkedsdagen bli avholdt små konserter av korpset.

Oppegård Skolemusikkorps hadde sin storhetstid på 70- og 80-tallet med mer enn 80 musikanter. Men, på nitti-tallet ble korpset rammet av medlemssvikt, slik hele korps-Norge opplevde, og korpset ble lagt ned i 1997. Men, heldigvis ble korpset stablet på bena igjen fem år etterpå, og i dag er det 35 aktive medlemmer som er en sammensveiset vennegjeng, hvor barna leker på tvers av alder og kjønn.

Les også: FSO blåste julen inn!

Korpset har vært med på seminarer i inn- og utland og korpsturene er spesielt populære. I anledning korpsets 90-års jubileum går turen i år til Spania, noe alle gleder seg til.

Vi jobber aktivt med rekruttering, og for elever i 2. og 3. klasse på Greverud skole vil det denne våren være mulig å prøvespille et instrument i SFO-tiden. Vi håper at flere vil oppdage hvor gøy det er å være med i korps!

Ta turen innom Greverud skole søndag 23. april, så vil du få en smakebit av hva korpset kan by på, samtidig som du støtter en god sak.

Lyst til å høre hvordan det låter? Sjekk videoen under! Der kan du høre korpset i aksjon på en av deres øvelser!

Se korpset i aksjon!

Nyheter Rådhuskvartalet

Dette mener politikerne om salget av rådhuskvartalet

Oppegård Avis har spurt lokalpolitikerne om rådhuskvartalet bør selges, ikke selges eller selges delvis, og hvilke formål rådhuset og rådhusparken kan brukes til hvis de forblir i kommunal eie. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Til toppen