GLEDER SEG: Stein Morten Sletten i Svartskog Idrettsforening (SVIF) håper mange møter opp og blir med på Svartskogløpet 2016!
Sport
GLEDER SEG: Stein Morten Sletten i Svartskog Idrettsforening (SVIF) håper mange møter opp og blir med på Svartskogløpet 2016! (Bilde: Anders NOrdheim Dahl)

Klart for løpsfest på Svartskog

Bli med og løp Svartskogløpet denne lørdagen! Her er alt du trenger å vite om løpet!

HER GÅR LØYPEN: Starten er ved Solheim Grendehus, og deretter går løpet inn i en av Oppegårds flotteste naturområder.
HER GÅR LØYPEN: Starten er ved Solheim Grendehus, og deretter går løpet inn i en av Oppegårds flotteste naturområder. Foto: Anders Nordheim Dahl

Snakk om å få en totalopplevelse! Det tredje Svartskogløpet går av stabelen i nydelige omgivelser lørdag den 24. september fra klokken 12.00. Her får du nydelig natur, du gjør kroppen din godt med fysisk aktivitet, og i tillegg kan du hygge deg i sosialt lag på grendehuset både før og etter løpet.

– Vi gleder oss til dette. Vi har et stort ønske om at folk skal få oppleve den vakre naturen vi har her, i tillegg til å få folk, både fra Svartskog og resten av kommunen i aktivitet, sier Stein Morten Sletten i Svartskog Idrettsforening (SVIF).

For alle

Under Svartskogløpet er det en distanse for alle, og det beste er at det er gratis å være med!

Hovedløypen er elleve kilometer, med branntårnet på 164 meter som det høyeste punktet. Løypen går gjennom god og vill natur, og gjennom noen av de mest sentrale naturperlene på Svartskog.

I FJOR: Slik så det ut under fjorårets løp. I år håper arrangørene på enda flere deltagere!
I FJOR: Slik så det ut under fjorårets løp. I år håper arrangørene på enda flere deltagere! Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer

Den korte løypen er rundt sju kilometer, og i tillegg er det også en barneløype for små løpeføtter på en kilometer.

Slik været er for i den, kan det se ut som om forholdene kan bli prefekten under Svartskogløpet.

– Vi har vært rundt og merket løypen og kikket de siste dagene, og siden det har regnet lite i det siste, blir forholdene gode, sier Sletten.

Krevende

Svartskogløypen er et løp som går i krevende terreng. Skogen på Svartskog er flott, men byr også på sine utfordringer.

– Hovedløypen er krevende, og det kreves god balanse og at man ser hvor man setter føttene underveis. Samtidig byr dette også på en morsom utfordring. Det gjelder å ha gode terrengsko, og være forberedt på at man tråkke i litt gjørme her og der. Til gjengjeld er det ikke mer konkurranseaspekt i dette løpet enn det du legger selv. Dette er et løp for folk flest, og det handler ikke nødvendigvis om å løpe fortest, men å kose deg underveis også, sier Sletten.

For alle

Rundt 30 deltagere pleier å være med på Svartskogløpet. I år håper arrangørene på enda flere.

– Det er kanskje mange som tror dette er et løp bare for folk fra Svartskog, men det er det ikke. Vi ønsker velkommen folk fra hele kommunen. Det er faktisk mange som ikke er klar over hvor flott det er her ute, og mange vil nok få seg en skikkelig oppdagelse dersom de er med i løpet, sier Sletten.

– Dette er et lavterskeltilbud som alle kan være med på. I fjor var det faktisk med folk over 70 år i løpet. Dette er ikke noe prestisjeløp. Man konkurrerer først og fremst med seg selv, sler Slette, som opplyser at det også blir drikkestasjoner underveis i løpet.

Bli med!

Oppmøtet er på Solheim klokken 12.00. Du melder deg altså på selve løpsdagen. De voksne starter sitt løp klokken 13.00, mens barneløpet starter en halv time tidligere.

I tillegg blir det kafé med salg av noe å bite i. Det er premie til alle barn, og til vinner av herre og dameklassen på både kort og lang løype Dermed er det bare å møte opp og bli med på årets koseligste familieløp!

Løypebeskrivelse

Hovedløypen er 11,1 kilometer. Her er løypebeskrivelse:

    1. Start på Solheim, og inn på gamle lysløypa-inn til høyre og etter 300 meter opp til venstre til 164 moh ( gamle branntårnet ). Deretter ned og inn på gamle mil-løypen til Østli. Her deles løypene, slik at fem kilometer tar til høyre på veien retning Rødkilden og ti kilometer. Så løper du rundt Nybråten og Labråten, Kjærnesveien, ned til venstre 400 meter før Sjødal gård.
    2. Etter dette krysser du en bekk, og løperopp på østsiden av to hytter. Så tar du inn på Sjødalveien ved krysset og herfra felles trase med fem kilometer ned til Majorkilden og krysser Trolldalen.
    3. Videre følger du sti inn til høyre som ender opp på Sjødalveien igjen på vestsiden av Søndre Oppegård. Så løper du inn på asfaltveien bort til Bekkenstenveien og deretter er det målgang ved Solheim.

LØYPEKART: Klikk på bildet for høyoppløselig og større versjon av løypekartet for Svartskogløpet.
LØYPEKART: Klikk på bildet for høyoppløselig og større versjon av løypekartet for Svartskogløpet. Foto: Svartskog IF

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen