KOSTE SEG: Oppegårds nye skidrakter er fabelaktig flotte, og spesielt i aksjon med våre herlige skiutøvere. Det ble et knall renn i Kollen for OIs utøvere. Her ser du Birk Haugnes i aksjon! (Bilde:  OI Skigruppen)
FLINK: Her ser du Kine Evensen Rye-Holmboe i aksjon. (Bilde:  OI Skigruppen)
I FRI FLYT: Fredrik Evensen Rye-Holmboe var også med på skifestivalen. (Bilde:  OI Skigruppen)
MANGE FOLK: Oslo Skifestival er et stort stegne. (Bilde:  OI Skigruppen)
HERLIG: Ingenting er som å være skiutøver på en dag og et renn som dette! (Bilde:  OI Skigruppen)
STO PÅ: Fredrik Glomstud Stenersen, her fotografert i aksjon i løypene rundt Holmenkollen. (Bilde:  OI Skigruppen)
HØYT TEMPO: OIs utøvere tråkket til under Oslo Skifeistival (Bilde:  OI Skigruppen)

Klinte til i Holmenkollen

Oppegård ILs skigruppe storkoste seg under Oslo Skifestival

26 løpere fra Oppegård stilte til start i de tradisjonelle rennene i Oslo Skifestival.

Rennene er arrangert av Høybråten og Stovner siden tidlig 70- tall og har blitt et fast arrangement med deltakelse fra mange klubber. I flere år nå er arrangementet holdt i riksanlegget i Holmenkollen.

PS! Se bildekarusellen øverst i saken for mange bilder fra OI-utøverne i aksjon i Holmenkollen,

PS! Se bildekarusell fra OI-utøverne i sporet øverst i saken!

Mange løpere

Helgen samler dermed et stort antall løpere fra hele landet. Mange reiser langt for å få en helg i byen og for eldre løpere er det gjevt å stille til start mot sterkere konkurranse enn man er vant med fra vanlige lokale renn. For løpere som ikke er gamle nok til å delta i Hovedlandsrennet er dette å anse som uoffisielt NM.

HERLIG: Ingenting er som å være skiutøver på en dag og et renn som dette!
HERLIG: Ingenting er som å være skiutøver på en dag og et renn som dette! Foto: OI Skigruppen

Totalt stilte 2200 løpere til start til ordinært renn på lørdag, og jaktstart og stafetter på søndag. For å få alle avgårde så var det da start med ti sekunders intervaller fra klokken 10.00 til klokken 16.00.

De aller yngste hadde i tillegg god gammeldags parstart!! Og alt gikk helt knirkefritt. Stor applaus til arrangørene.

For alle skiløpere er det stort å gå i de samme løypene som sine store forbilder, og få høre navnet sitt på høytaleranlegget i Holmenkollen og se navnet sitt på storskjerm. 

Men med tanke på at løypene er lagt for å være blant de tøffeste i verdenscup sirkuset for å utfordre verdens beste løpere så blir man rimelig imponert over de små 8-9 åringene som også skøyter strake veien opp Hellner-bakken.

Morsomt

Det var morsomt at vi klarte å stille så mange løpere fra Oppegård også, og at vi stilte løpere i de fleste årsklassene. 

STO PÅ: Fredrik Glomstud Stenersen, her fotografert i aksjon i løypene rundt Holmenkollen.
STO PÅ: Fredrik Glomstud Stenersen, her fotografert i aksjon i løypene rundt Holmenkollen. Foto: OI Skigruppen

De eldste løperen våre har dette som fast renn i kalenderen, og for de yngre og uerfarne er det fint og morsomt å prøve seg i et skikkelig skirenn med flere lagkamerater rundt seg.

Sportslig er det bare å være imponert over innsatsen til alle sammen, og morsomt å se at løperne våre hevder seg også når det er nasjonal deltakelse. Skal vi trekke fram en gjeng må det være 12-åringene våre,

Eskil, Birk og Sander som gikk seg inn på tredjeplass på søndagens stafett, med 166 (!) lag på startstreken.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen