GODT I GANG: Marte Enger (15) og Andrea Mjøsund (15) har i årevis bøttet inn mål for naboklubben Oppegård. Nå har de byttet beite.
Sport
GODT I GANG: Marte Enger (15) og Andrea Mjøsund (15) har i årevis bøttet inn mål for naboklubben Oppegård. Nå har de byttet beite. (Bilde: Thomas Østvold)

Kolbotns nye målmaskiner

Fra Oppegård til Kolbotn - Marte og Andrea er klare for å gi alt i den blå og hvite drakten.

Marte Enger og Andrea Mjøsund har vært et fryktet spisspar på naboklubben i øst, Oppegård. På laget sitt J2002, har de i mange år sørget for et ekstremt antall scoringer. I fjorårets sesong stod duoen alene for over 200 mål. Det er et svært høyt antall, uansett nivå.

Rart, men riktig

Foran 2017-sesongen meldte begge jentene overgang til Kolbotn og ble en del av klubbens juniorsatsing.

- Det var jo litt rart å forlate Oppegård, forteller Mjøsund og Enger til kolbotnkvinnefotball.no

– Vi har hatt en kjempefin tid i Oppegård og er jo bestevenner med mange av de vi spilte sammen med der. Men for oss var det likevel riktig å gå til Kolbotn nå.

– Det er høyt nivå på treningene og vi må skerpe oss skikkelig, ler begge jentene. - Vi har blitt tatt veldig godt i mot og stortrives.

Har ambisjoner  

Enger og Mjøsund har vært gode helt siden de var små. Nå er de ett skritt nærmere den store drømmen.

GODT I GANG: Marte Enger (15) og Andrea Mjøsund (15) har i årevis bøttet inn mål for naboklubben Oppegård. Nå har de byttet beite.
GODT I GANG: Marte Enger (15) og Andrea Mjøsund (15) har i årevis bøttet inn mål for naboklubben Oppegård. Nå har de byttet beite. Foto: Thomas Østvold

Les også: Seier for toppseriedamene i Bergen

–  Ambisjonen vår er å spille på Toppserielaget til Kolbotn. Det hadde vært veldig artig, smiler Enger og Mjøsund.

Får ros og lovord

Toppspillerutvikler Solveig Gulbrandsen er full av lovord om Kolbotns nye tilskudd.

–  Dette er jo akkurat slik vi ønsker det skal være. Jentene har spilt i egen klubb helt til de var femten år gamle. De har deltatt på noen av våre ekstratilbud, og nå var de klare til å ta steget fullt ut, forteller Gulbrandsen til kolbotnkvinnefotball.no

Les også: Seier for toppseriedamene i Bergen

–  Begge jentene har et stort potensial og de ligner egentlig litt på hverandre, fortsetter hun.

– De er veldig hurtige og typiske bakromsspillere. Marte Enger er en målsnik uten like, og Andrea Mjøsund har en svært god fysikk. Det blir spennende å følge dem videre, avslutter Gulbrandsen.

Til toppen