GLEDER SEG: Stein Morten Sletten er klar for å ta imot løpere fra hele kommunen til årets Svartskogløp.
Sport
GLEDER SEG: Stein Morten Sletten er klar for å ta imot løpere fra hele kommunen til årets Svartskogløp. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Kom og løp fra hele kommunen!

Svartskogløpet er tilbake, og løypeforholdene er helt knall!

Det tredje Svartskogløpet går av stabelen i nydelige omgivelser lørdag den 24. september fra klokken 12.00.

Snakk om litt av et kinderegg av et løp! Her får du god trening, fantastisk natur og det er sosialt og hyggelig!

Ønsker alle velkommen

– LØP I VEI: Svartskogløpet starter på Solheim Grendehus, og går inn i herlig Svartskog-natur.
– LØP I VEI: Svartskogløpet starter på Solheim Grendehus, og går inn i herlig Svartskog-natur. Foto: Anders Nordheim Dahl

Stein Morten Sletten i Svartskog Idrettsforening (SVIF) håper på storoppmøte og folk fra hele kommunen under løpet.

– Det er kanskje mange som tror at Svartskogløpet bare er for folk på Svartskog, men det er ikke tilfelle. Vi håper folk tar turen fra hele kommunen. Det er faktisk ganske mange som ikke har opplevd hvor flott det er her på Svartskog. Selv om løypen er krevende, får man med seg spektakulær natur og mange inntrykk underveis, sier han.

En klasse for alle

Hovedløypen er elleve kilometer, med branntårnet på 164 meter som det høyeste punktet. Løypen går gjennom god og vill natur, og gjennom noen av de mest sentrale naturperlene på Svartskog.

I FJOR: Slik så det ut ved målgangen på løpet i fjor. I år håper arrangøren på enda flere deltagere!
I FJOR: Slik så det ut ved målgangen på løpet i fjor. I år håper arrangøren på enda flere deltagere! Foto: Privat

Den korte løypen er rundt syv kilometer, og i tillegg er det også en barneløype for små løpeføtter på en kilometer.

Det er premier til alle barn som er med i barneløpet, og til vinneren av hovedløpet både i dame- og herreklassen.

– Møt opp klokken 12.00 og meld deg på. Det er gratis å være med, vannstasjoner underveis, og noe godt å spise på og drikke inne i Solheim Grendehus, avslutter Sletten.

Til slutt et godt tips: Svartskogløpet går i krevende terreng, så ta på deg gode (og ikke hvite) terrengsko når du skal løpe. På grunn av det flotte høstværet, er forholdene nærmest optimale akkurat nå, så dette ligger an til å bli litt av en løpsdag for hele familien!

Løypebeskrivelse

Hovedløypen er 11,1 kilometer. Her er løypebeskrivelse:

  1. Start på Solheim, og inn på gamle lysløypa-inn til høyre og etter 300 meter opp til venstre til 164 moh ( gamle branntårnet ). Deretter ned og inn på gamle mil-løypen til Østli. Her deles løypene, slik at fem kilometer tar til høyre på veien retning Rødkilden og ti kilometer. Så løper du rundt Nybråten og Labråten, Kjærnesveien, ned til venstre 400 meter før Sjødal gård.
  2. Etter dette krysser du en bekk, og løperopp på østsiden av to hytter. Så tar du inn på Sjødalveien ved krysset og herfra felles trase med fem kilometer ned til Majorkilden og krysser Trolldalen.
  3. Videre følger du sti inn til høyre som ender opp på Sjødalveien igjen på vestsiden av Søndre Oppegård. Så løper du inn på asfaltveien bort til Bekkenstenveien og deretter er det målgang ved Solheim.
LØYPEKART: Her skal du løpe neste helg! Klikk for større versjon.
LØYPEKART: Her skal du løpe neste helg! Klikk for større versjon. Foto: SVIF

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen