LOKAL FORFATTER: Mattis Øybø fra Tårnåsen debuterte som forfatter i 2003. «Elskere» er hans fjerde roman. Den handler om utroskap og tiden rundt den 22. juli 2011, men også om kont- rasten mellom en kollektiv sorg og en privat sorg.
Kultur
LOKAL FORFATTER: Mattis Øybø fra Tårnåsen debuterte som forfatter i 2003. «Elskere» er hans fjerde roman. Den handler om utroskap og tiden rundt den 22. juli 2011, men også om kont- rasten mellom en kollektiv sorg og en privat sorg. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Kom på forfattermøte med Mattis

Torsdag 9. mars kan du bli med på en spennende samtale om forfatterskap, litteratur, selvbiografiske romaner, sorg, den 22. juli og hemmeligheter.

Denne gangen får Oppegård bibliotek besøk av den lokale forfatteren, kritikeren og redaktøren fra Tårnåsen, Mattis Øybø (45), som er aktuell med romanen «Elskere».

Sammen med sin gode venn, forfatteren og journalisten Jens M. Johansson (45) fra Oslo, vil Øybø gi deg en sjelden anledning til å komme inn i hodet på en redaktør og en forfatter, og ikke minst lære om hvordan bøker skrives.

Les også: Fra KORK til KoKo

– Arrangementet holdes i bibliotekgalleriet i Kolben. Det starter klokken 19.00 og varer i en time, sier bibliotekar ved Oppegård bibliotek,
Inger Astrid Nagel-Alne.

For å være sikret plass anbefaler hun å stikke innom biblioteket for å få gratisbillett.

Fire samtidsromaner

Mattis Øybø har alltid vært glad i å lese, men det viktigste for ham var å studere litteratur.

STILLER OGSÅ OPP: Siden 2002 har Jens M. Johansson utgitt flere romaner. Hans siste roman «Et godt liv» kom i 2016.
STILLER OGSÅ OPP: Siden 2002 har Jens M. Johansson utgitt flere romaner. Hans siste roman «Et godt liv» kom i 2016. Foto: Tiden

– Det var viktig for meg å komme i kontakt med flere unge forfattere slik at vi kunne ha en kontinuerlig samtale om litteratur, sier 45-åringen fra Tårnåsen, som er en familiefar til tre barn.

Han har studert litteraturvitenskap, tysk og medievitenskap ved Universitetet i Oslo, og siden 2001 har han vært ansatt som redaktør i Tiden Norsk Forlag. To år senere debuterte Øybø som forfatter med romanen «Alle ting skinner», som handler om en terroraksjon i Oslo.

Les også: Knallbra UKM! Se bildespesial!

Romanen «Ingen er alene» (2007) handler om et religiøst sekt som trodde på verdens undergang, mens «Karin og Kareem» (2009) er en kjærlighetsroman. Romanen «Elskere», som ble utgitt i fjor høst, er Øybøs fjerde roman og handler om tiden rundt den 22. juli 2011. 

– Å skrive bøker er en helt unik måte å komme i kontakt med sine egne tanker, men det er også en veldig fin måte å være alene på, sier Øybø.

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Ja eller nei til eiendomsskatt i Nordre Follo?

Verken Oppegård eller Ski har eiendomsskatt i dag. Om du skal betale eiendomsskatt, og hvor mye du skal betale, blir opp til lokalpolitikerne i Nordre Follo. Sjekk hvilke partier er for og mot innføring av eiendomsskatt, og hvilke argumenter de har. Les hele saken

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Bekymret for millioner av skattepenger som forsvinner fra Nordre Follo

Arne Christian Pettersen fra Oppegård syd synes det er urettferdig at Oppegård og Ski sender mange millioner kroner ut hvert år som følge av inntektsutjevning. I forbindelse med dette ba han Oppegård Avis om å stille et konkret spørsmål til alle partiene som stiller til valget i Nordre Follo. Les hele saken

Til toppen