ENGASJERTE KVINNER: Fra venstre: Cecilie Troberg Stærnes (i midten) med Berit Danielsen  og Berit Vamnes fra Oppegård Sanitetsforening.
ENGASJERTE KVINNER: Fra venstre: Cecilie Troberg Stærnes (i midten) med Berit Danielsen og Berit Vamnes fra Oppegård Sanitetsforening. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Søsterskap og Kvinnenettverk

Ikke alle har noen de stoler på, som er der for deg når du trenger støtte.

Derfor er Kvinnenettverk det nyeste på agendaen til Oppegård og Ski Sanitetsforening. Dette er et samarbeid mellom Sanitetsforeningen, Frivilligsentralen, kvinner fra Oppegård Røde Kors og Follo Soroptimistene.

Sammen ønsker vi å skape en åpen møteplass for kvinner, hvor man kan knytte nye bekjentskaper over en kopp kaffe, noe å bite i og hyggelig samtale. Det er helt gratis og åpent for alle kvinner i kommunen, uansett alder og bakgrunn.

For det er ikke en selvfølge at alle har noen. Kanskje er du ny i kommunen, kanskje har du bodd her lenge.

Etter tre år i Oppegård

Vennskap og en følelse av tilhørighet er vitalt for livskvalitet og god helse. Som barn og ungdom er man naturlig en del av arenaer som skole og fritidsaktiviteter hvor man kan knytte vennskap med likesinnede. Som voksen krever det litt mer for å danne nye relasjoner. Det tar tid og krefter å begynne og beholde vennskap.

Da jeg flyttet fra Oslo var min største bekymring at jeg ikke skulle finne plassen min i samfunnet her ute, og at jeg ville mangle de gode, nære relasjonene. Mitt møte med Oppegård var en varm kultur og et nabolag som så hverandre.

Nå har jeg bodd i kommunen i tre år og er så heldig at jeg har fått meg solide vennskap. Mødre fra barnehage og skole har blitt mine nære venninner. Kvinner jeg vet jeg kan lene meg på når livet blåser stiv kuling. Damer som tåler å høre alt.

Jeg hadde ikke klart meg uten mitt kvinnenettverk «Moms of Greverudhood». En gjeng som har høy faktor av humor, selvironi, raushet og omsorg.

Faller utenfor en del arenaer

Hvis jeg ikke hadde barn i barnehage og skolealder så ville jeg nok ikke funnet disse vennskapene like lett. Som singel, godt voksen, nyankommen eller uten barn, faller man utenfor en del arenaer som setter deg i kontakt med andre voksne som innehar en del av de samme prioriteringene i hverdagen. Noen du kan relatere deg til.

Denne problemstillingen så Sanitetskvinnene. På grunn av vår innovative kommune og Frivilligbørs, kom vi i kontakt med de rette samarbeidspartnerne og nå er det hele i gang.

Neste uke blir tredje møte i Kvinnenettverket og jeg gleder meg stort. Håpet er at vi blir mange som møter opp og at nye vennskap og relasjoner dannes.

Kom i kontakt med oss

Dette er en dag du som Oppegård-kvinne ikke vil gå glipp av, det kan jeg love!

Uansett om du har vært med før eller ikke, så er du hjertelig velkommen. Vi skal ta deg godt imot.

Neste møte i Kvinnenettverket er 23. mai klokken 14.00–16:00 på Frivilligsentralen i Oppegård. Hvis etterspørselen er stor nok så kan det bli aktuelt å arrangere møtene på kveldstid. Hvis du gjerne skulle deltatt, men jobber i tidsrommet, så rop ut!

Du kan komme i kontakt med oss på Facebook: Oppegård og Ski Sanitetsforening. Vi vil gjerne gjøre tilbudet tilgjengelig for flest mulig Oppegård-kvinner.

Venner kan man ikke få nok av, jeg gleder meg til å møte deg!

Nyheter Kommunen har fortsatt ingen kontroll 

Lekkasje av hydraulikkolje fra Regnbuen Gjenvinning: Tussetjern stengt for bading inntil videre

Kommunen ble varslet om oljesøl i Tussetjern fredag ettermiddag, men på grunn av rutinesvikt har meldingene ikke nådd rett instans i kommunen før sent lørdag kveld. Søndag ettermiddag har kommunen fortsatt ingen kontroll på lekkasjen.
Les hele saken

Til toppen