INVITERER PÅ FEST: Torleif Bjøntegaard i Landstormen (t.v.), Vebjørn Aarflot fra Tårnhuset og fotograf Thomas Telstø Hysvær viser frem etiketten på den nye Oppegård-akevitten. Nå kan du være med på lanseringsfesten!
Kultur
INVITERER PÅ FEST: Torleif Bjøntegaard i Landstormen (t.v.), Vebjørn Aarflot fra Tårnhuset og fotograf Thomas Telstø Hysvær viser frem etiketten på den nye Oppegård-akevitten. Nå kan du være med på lanseringsfesten! (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

KONKURRANSE! Vinn billetter til lanseringsfesten!

Svar på noen enkle spørsmål, og ta med din beste venn for å prøvesmake den nye Oppegård-akevitten først!

I FJOR: Slik så det ut på lanseringsfesten for forrige generasjon med Oppegård-akevitt. Det blir nok like moro i år!
I FJOR: Slik så det ut på lanseringsfesten for forrige generasjon med Oppegård-akevitt. Det blir nok like moro i år! Foto: Anders Nordheim Dahl

Tirsdag den 1. november er det endelig klart for lansering av den andre generasjonen med Oppegård-akevitt!

I den anledning blir det stor lanseringsfest på Gamle Tårnhuset restaurant! 

Årets blender er anerkjente Jon Bertelsen som har laget en ny utgave men fortsatt benyttet seg av de lokale råvarer, så som Bergmynte, svarthyll og plommer i fra Sjødalsstrand gård på Svartskog!

Slik kan du bli med

I samarbeid med Oppegård Avis, ønsker Landstormen og Gamle Tårnhuset å gi våre lesere muligheten til å bli med på festen, og få muligheten til å prøvesmake akevitten først!

For å bli med, må du svare på følgende tre spørsmål: 

1. Hvilken forening er det som står bak Oppegård-akevitten?
A: Landstormen B: Rotary C: Lions

2: Akevitt er en fornorskning av det opprinnelige ordet aquavit. Men hva betyr det?
A: Dødens vann B: Livets Vann C: Helbredelsens vann

3: Hva slags bygning pryder etiketten på den andre generasjonen med Oppegårdakevitt?
A: Sentrumsbygget B: Rådhuset C: Tårnhuset

Send svar, navn og adresse til konkurranse@oavis.no i dag, og du kan bli den heldige vinneren av våre billetter til lanseringsfesten. Du må være over 20 år for å delta!

Lykke til!

LOKALE INGREDIENSER: Egenplukkede urter og plommer fra Sjødalstrand Gård på Svartskog har vært med på å smaksette årets akevitt.
LOKALE INGREDIENSER: Egenplukkede urter og plommer fra Sjødalstrand Gård på Svartskog har vært med på å smaksette årets akevitt. Foto: Veronica Grude Docker

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen