HELGA KOMMER: Helga Flatland er en av forfatterne som kommer innom biblioteket denne høsten.
Kultur
HELGA KOMMER: Helga Flatland er en av forfatterne som kommer innom biblioteket denne høsten. (Niklas Lello)

Bibliotek-høstens høydepunkter

Biblioteket har mange godbiter på programmet denne høsten. Blant annet arranger de digital festival for første gang og flere forfattere tar turen innom Kolben denne høsten.

Digital festival finner sted mellom 17. og 23. september, og bibliotekar Hans Martin Enger håper nykommeren på høstens program blir en suksess.

Les også: Motorpsycho til Kolben

– Målet er å få flest mulig med i det digitale samfunnet, de som vegrer seg litt og trenger litt starthjelp. Vi har et veldig spennende foredrag med Eirik Solheim fra NRKbeta. Det er vi veldig spent på, sier bibliotekar Hans Martin Enger, om arrangementet.

Den kalde krigen

Foredraget onsdag 10. oktober er basert på boken «Kald krigs kviskring» skrevet a Arnhild Skre, og er et av høydepunktene Enger trekker frem.

– Vi har hatt veldig suksess med foredrag som tar for seg litt historie, og jeg ser veldig frem til det som heter «barndom under den kalde krigen.»

FOR FORELDRE: Frank Eirik Ambrahamsen kommer med gode tips for å få barna i aktivitet. Foto: Pressefoto

Gode tips for foreldre

Torsdag 11. oktober blir det foredrag for foreldre med Frank Eirik Abrahamsen fra Norges idrettshøgskole.

Les også: Quiz-suksessen fortsetter

– Det er et skikkelig kult arrangement i samarbeid med idrettslagene og BUA, om barn og unge i aktivitet. Vi håper det kan appellere til forelde særlig. Kanskje til de som vil ha tips til hvordan man sikrer at barna ikke bare sitter inne og gamer, men kommer seg ut og har det gøy sier Enger.

Høydepunktet

20. til 28. oktober er det tid for Litteraturfestivalen igjen, her blir det blant annet bokbad med den populære forfatteren Helga Flatland og fortellerstund med barnebokforfatter og illustratør, Anna Fiske.

– Høstens høydepunkt for oss er Litteraurfestivalen. Det blir utstilling med Anna Fiske i biblioteksgalleriet, og Helga Flatland er en av våre mest leste forfattere, forteller Enger.

Det blir også musikk i samarbeid med jazzklubben når Frida Ånnevik gjester Kolben, også under Litteraturfestivalen.

Fullspekket høst

I løpet av høsten kommer også forfatterene Bjørn Ousland og Jan Kjærstad, det blir foredrag med president i Røde Kors, Robert Mood, og Norges eneste offisielle Donald Duck-tegner, Arild Midthun, gir fra seg sine beste tips, for å nevne noe.

Og som om ikke disse godbitene var nok for å lokke deg ut av sofaen, fortsetter biblioteket med sine faste suksesser som brettspillkvelder og DELTA -søndag, opplyser Enger. Dermed er det duket for en skikkelig fin høst, det er bare å plotte inn i kalenderen allerede nå.

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen