IDYLLISK: Det er dette som ønsker deg velkommen når du svinger inn til Søndre Oppegård, kjent som Gården på Svartskog. PS: Dette er ikke en besøksgård, og du kan ikke bare "stikke innom". (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
SOMMER PÅ JORDA: Ja, det er bare mai, men man skulle tro det var midt i juli. For et vær det har vært denne måneden! (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
KROKKUS: Hils på Krokkus, en åtte år gammel sau (for de som ikke er kjent med sauer, det er ganske gammelt). Hun er en av de som har fått leve. – Hun er så snill og god, og barna elsker henne, sier Kristin Hammer Aukrust. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
PÅ GÅRDEN: Hilde og Kristin Hammer Aukrust tar oss med inn på gården sin. Med på følget kom en kosesyk, liten katt. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
MATMOR: Våren betyr lamming, og de fleste er kommet til verden nå. Her er det et lite nøste som er sulten. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
SAUEFLOKK: De var ekstremt ivrige, denne saueflokken, da vi gikk ut på engen for å hilse på. Ikke mye redde, disse sauene her! (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
FOR EN DAG: Solen skinte, sauene brekte og alt var idyllisk. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
KJÆRLIGHET: Sauebonde Kristin viser mye kjærlighet for dyrene. Selv om de skal slaktes og bli til mat, er hun ekstremt opptatt av dyrevelferd, og en bærekraftig og forsvarlig gårdsdrift. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
BONDEROMANTIKK: Kristin og Hilde Hammer Aukrust - og en ullete, nysgjerrig krabat, sammen i solen på engen. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
BØNDER: Kristin og Hilde er kommunens eneste fulltidsbønder. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
ULLETE OG KJÆRLIG: Kristin og Hilde bak Krokkus. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
IKKE BARE SAU: På denne gården er det mange dyr! Kyr, griser, kalkuner, hunder - og en katt. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
NESTEN NY: Denne lille kalven har akkurat lært seg og gå, og hopper litt ustødig bort til de andre kyrne. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
ØSTLANDSK RØDKOLLE: Disse kyrne er av rasen Østlandsk Rødkolle, som de siste ti årene har vært utrydningstruet. Bestanden er nå oppe igjen. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
NY LÅVE: De har laget ny låve/nytt fjøs, og det har mye å si for dyrene. Her kan de selv velge om de vil være ute eller inne, i tillegg til når de skal spise. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
GRISEFINT: Grisene på gården nyter finværet. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
DAGSFERSK: Dette lille nøstet var bare halvannen time gammel da bildet ble tatt. Mor står og passer på, og tramper med bena. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)
ÉN ANSATT: Det er antall ansatte som jobber på gården i tillegg til Kristin og Hilde. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
NOK Å GJØRE: Gjerder skal snekres, bygg skal vedlikeholdes, griser skal slaktes, sauer skal lamme... Alt dette, i tillegg til at de har tre barn selv. Her er det nok å gjøre! (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
I SØLA DEN RULLER SEG RUNDT: I sola, også! Denne grisen avkjøler seg litt i varmen. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
GRISEGÅRD: Her går de ute som de vil, og har egne områder hvor de gjør fra seg. – Grisene er intelligente og renslige, forklarer Hilde. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
GRISEGOD: Her får Hilde en liten kos fra grisen. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
KALKUNER: Tre kalkuner spankulerer på gårdsplassen. (Bilde:  )
EGGER SEG INNPÅ: Hilde holder tre kalkun-egg av førsteklasses kvalitet. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
ALL YOU NEED IS LÅVE: Ser du teksten på låven bak Hilde og Kristi? De har flere kreative ideer, og dette er én av dem. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
246 ÅR GAMMELT: Huset de bor i er fra 1772, og det er funnet spor av at det har bodd mennesker her helt tilbake til steinalderen. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
HER SKAL VI LEVE, HER SKAL VI BO: For et fantastisk hus! Her bor Hilde og Kristin Hammer Aukrust med tre små barn. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)

Bli med til Gården på Svartskog

Drøm deg bort i idylliske øyeblikk fra bondegården.

Våren betyr liv - på så mange måter. Planter våkner til liv, og mange dyr skal føde sine små.

På Gården på Svartskog er det hovedsakelig lam og kalver som kommer til verden i løpet av april og mai måned, og vi har fått tatt en titt på både de små krabatene, i tillegg til alt annet som rører seg på gården.

Bli med og ha det gøy på landet! 

Se bildekarusell øverst i saken.

I denne saken kan du lese mer om hvordan det er å være sauebonde på Søndre Oppegård (Gården på Svartskog).

Til toppen