STARTER NY TRADISJON: Gitarpedagog ved Oppegård kulturskole, Roy Henning Snyen (50), startet en ny tradisjon i Oppegård, med gitarkonserter på Den klassiske gitarens dag 1. februar hvert år.

Kultur Ny tradisjon i Oppegård

Den klassiske gitarens dag i Oppegård

Se bilder og video fra Den klassiske gitarens dag, som ble markert med konsert i Kolben 1. februar.

I forrige utgave av Oppegård Avis kunne du lese om Den klassiske gitarens dag, som ble markert for første gang i Oppegård kommune.

Les saken her: Inviterer alle til gitarkonsert

Fredag 1. februar fikk en fullsatt sal høre initativtaker Roy Hennig Snyen spille noen av de stykkene som inspirerte ham til å bli en profesjonell klassisk gitarist.

Vi fikk også en musikalsk tur til Syd/Latinamerika og sentrale komponister/verker. I tillegg til å være utøvende musiker underviser han ved Oppegård kulturskole, Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole.

Elever fra Oppegård kulturskole spilte i to ulike gitarorkestre, duo og solostykker. Her fikk vi høre verker av den norske komponisten Kjell Marcussen, samt tradisjonelle stykker fra Spania og Brasil.

Kveldens hovedgjest var Petter Richter fra Norges Musikkhøgskole som fremførte stykker fra sin nye innspilling "The distant Sarabande", samt en heftig duett med Snyen med musikk av den spanske komponisten Manuel de Falla.

Les også: En klassisk LydFest

Her kan du se bildeserien fra konserten:

 

 

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen