STARTER NY TRADISJON: Gitarpedagog ved Oppegård kulturskole, Roy Henning Snyen (50), startet en ny tradisjon i Oppegård, med gitarkonserter på Den klassiske gitarens dag 1. februar hvert år.

Kultur Ny tradisjon i Oppegård

Den klassiske gitarens dag i Oppegård

Se bilder og video fra Den klassiske gitarens dag, som ble markert med konsert i Kolben 1. februar.

I forrige utgave av Oppegård Avis kunne du lese om Den klassiske gitarens dag, som ble markert for første gang i Oppegård kommune.

Les saken her: Inviterer alle til gitarkonsert

Fredag 1. februar fikk en fullsatt sal høre initativtaker Roy Hennig Snyen spille noen av de stykkene som inspirerte ham til å bli en profesjonell klassisk gitarist.

Vi fikk også en musikalsk tur til Syd/Latinamerika og sentrale komponister/verker. I tillegg til å være utøvende musiker underviser han ved Oppegård kulturskole, Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole.

Elever fra Oppegård kulturskole spilte i to ulike gitarorkestre, duo og solostykker. Her fikk vi høre verker av den norske komponisten Kjell Marcussen, samt tradisjonelle stykker fra Spania og Brasil.

Kveldens hovedgjest var Petter Richter fra Norges Musikkhøgskole som fremførte stykker fra sin nye innspilling "The distant Sarabande", samt en heftig duett med Snyen med musikk av den spanske komponisten Manuel de Falla.

Les også: En klassisk LydFest

Her kan du se bildeserien fra konserten:

 

 

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen