JOBBER PÅ SPRENG: Fløysbonn-elevene gleder seg til å vise frem årets musikal. Enn så lenge øves det!
Kultur
JOBBER PÅ SPRENG: Fløysbonn-elevene gleder seg til å vise frem årets musikal. Enn så lenge øves det! (Foto: Peder Blümlein)

Det blir mye å gle(e)de seg til

Når påsken nærmer seg på kalenderen og det går mot varmere tider, er det også tid for årets ungdomsmusikal nr. 1. Fløysbonnmusikalen har vært en fast tradisjon før påske i 29 år og i år er den tilbake for full musikk.

Etter sju måneder med øving begynner årets Fløysbonnmusikal for alvor å ta form i disse dager. Premieren 19. mars nærmer seg med stormskritt og det er stor spenning til forestillingsdagene i Kolben. Den 29. Fløysbonnmusikalen i rekken blir som alltid fylt av storslagen musikk, strålende dans og skuespill på høyt nivå. For elevene begynner sommerfuglene å dukke opp.

På scenen blir det et gle(e)delig gjensyn med gjengen fra William McKinley High School De tre siste årene har Fløysbonnmusikalen handlet om Glee.

Les også: Unge talenter møttes i UKM

– Vi må egentlig fortsette med Glee-konseptet, fordi det er så mange som melder seg på. Med 75 stykker i ensamblet kan vi ha mye dansenumre. Det blir jo spektakulært å se på og vi har dansing på hvert nummer, forteller Sigurd Dancke.

NB! Saken fortsetter under bildet!

JOBBER PÅ SPRENG: Fløysbonn-elevene gleder seg til å vise frem årets musikal. Enn så lenge øves det! Foto: Peder Blümlein

Mange nye fjes

Hvert år er det utskiftinger i ensamblet fordi tiendeklassingene begynner på videregående og nye klasser begynner på skolen. Teoline Gjersrud (13), og Isabelle Imsland (13) går i åttende klasse og er med på sin første Fløysbonnmusikal.

– Det blir veldig gøy å flytte inn i Kolben. Vi satser på å gjennomføre forestillingene uten noen feil, forteller Isabelle.

Les også: Mer TV på Helene Olafsen

– Det er gøy at det er Glee hvert år, for da har musikalene en sammenheng, forteller Teoline.

NB! Saken fortsetter under bildet!

NYE: Dette er den første Fløysbonnmusikalen som Isabelle Imsland (13)(t.v.) og Teoline Gjersrud (13). De ser fram til å opptre i Kolben. Foto: Peder Blümlein

Full kontroll

Musikalgeneral Sigurd Dancke har kontroll over hva som skal øves på under øvingene, men for det meste er det elevene selv som har ansvar over egen øving. Når sceneteppet åpnes på premieren, står elevene helt på egne ben både foran og bak scenen.

Da trekker lærerne seg tilbake og nyter forestillingene. I år spilles åtte forestillinger over fire dager.

Les også: Unge talenter møttes i UKM

På formiddagen inviteres skoleklasser for å se forestillingen, og på kveldstid er det åpent for alle betalende publikummere. 

Full fres på øving

Hver tirsdag og torsdag fra 14.00-16.30 øves det for fullt i andreetasje på Fløysbonn skole. Hele skolen fylles av musikk når bandet spiller opp. Mange rom tas i bruk for å øve på sang, dans og skuespill. I noen rom er det lærerne som holder styr på øvingen, men i andre er det elevene selv som har ansvar for øvingen.

PS! Dette blir megaknall! Billettene ute for salg på kolben.no, så løp og kjøp!

JOBBER PÅ SPRENG: Fløysbonn-elevene gleder seg til å vise frem årets musikal. Enn så lenge øves det! Foto: Peder Blümlein

 

 

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen