GLEDER SEG: Magne Braaten i Oppegård Janitsjar er klar for å lage Oktoberfest-moro igjen!
Kultur
GLEDER SEG: Magne Braaten i Oppegård Janitsjar er klar for å lage Oktoberfest-moro igjen! (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Die Karten sind jetzt zum Verkauf!

Det nærmer seg Oktoberfest igjen!

Tradisjonen kommer fra Tyskland opprinnelig, men har jammen meg blitt en ultramorsom tradisjon også her i Oppegård! 

Lørdag den 14. oktober er det for femte året på rad klart for langbord, benker, godt drikke i glassene, allsang, ompamusikk, horn, pølser, sauerkraut og dansbar musikk når Oppegård Janitsjar nok en gang inviterer til Oktoberfest i Kolben!

Gleder seg til tradisjon og moro

Magne Braaten i Oppegård Janitsjar gleder seg stort til årets fest. 

– Dette har jo blitt en elsket tradisjon og stemningen blir større for hvert eneste år. Dette er en stor og viktig dugnad for oss i janitsjaren, og det var jo en drøm vi hadde å stelle i stand en slik fest, Når det har blitt så populært, så er det klart det er moro, sier Braaten.

FULLT TRØKK: Kolben fylles hver høst av Oktoberfest-glade folk!
FULLT TRØKK: Kolben fylles hver høst av Oktoberfest-glade folk! Foto: Anders Nordheim Dahl

For tiden øver Ompaorkesteret, som janitsjaren "døpes om til" under Oktoberfesten, og repertoaret består av passende låter for sådan en fest.

Les også: Spis gresk fra Oppegård - i Oslo!

I tillegg til orkestermusikk og allsang, blir det også musikk fra DJ Vidar og DJ Lars, som vil besørge stemningen når orkesteret ikke spiller. 

Les også: – En magisk nyttårskonsert

– Maten kommer også i år selvfølgelig fra Tårnhuset, og er mat som passer for en slik fest. Vi har også i år fått laget vårt eget Oktoberfest-øl som vi håper faller i smak, sier Braaten. 

Kjøp billetter

Billettene til Oktoberfesten ligger allerede ute for salg på kolben.no.

Det koster 410 kroner å komme inn dersom du ønsker å spise, og da starter i så fall festen klokken 18.00.

Dersom du ikke ønsker mat, men ønsker deg en heidundrandes fest, åpner dørene klokken 21.00 for øvrige gjester, og da koster det 135 kroner å komme inn.

Les også: Sommerkonsert for en god sak

– Det er helt frivillig om du ønsker å kle deg ut eller ikke. Her komme du som du er, og er hjertelig velkommen til høstens store fest, avslutter Braaten.

PS! Les mer om Oktoberfesten i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 5. oktober! Dersom du lurer på om dette blir gøy, sjekk denne videoen hvor du får en liten, musikalsk smakebit på hva Ompaorkesteret har å by på!

Klikk play for å se video!

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen