GJØR DET BRA: Espen Bråten Kristoffersen 
begynte på OPAL, er nå ansatt i Nationaltheateret, og SKUDA, og hadde en sentral rolle i Grease.
Kultur
GJØR DET BRA: Espen Bråten Kristoffersen begynte på OPAL, er nå ansatt i Nationaltheateret, og SKUDA, og hadde en sentral rolle i Grease. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Espen er ansatt i SKUDA!

– Det betyr enormt mye for meg som frilansskuespiller, sier Espen Bråten Kristoffersen fra Greverud.

Den allsidige scenekunstneren Espen Bråten Kristoffersen suser videre i sin karrière.

– Jeg er så glad, så glad, så glaaad, sier skuespilleren fra Greverud.

Den 15. mai ble det klart at han og 23 andre fikk jobb i Skuespiller- og danseralliansen (SKUDA), som økte fra 56 til 80 ansatte.

Ansettelsene er et resultat av budsjettøkningen på 5 millioner kroner, etter forhandlingene mellom KrF, V, H og FrP for årets statsbudsjett.

Saken fortsetter under bildet. 

ALLSIDIG: Han er en allsidig scenekunstner: skuespiller, musiker, danser og sanger. Her er et glimt fra hans opptreden som Roger i Grease som gikk våren 2018 på Chateau Neuf. Han står sammen med "SKAM-Isak", Tarjei Sandvik Moe. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

– En unik mulighet

De er et betydelig virkemiddel i scenekunst- og kunstnerpolitikken, med den hensikt å tilrettelegge for at frilansdansere og skuespillere kan utvikle bærekraftige kunstnerkarrierer.

– Det er unik mulighet til samhold, trygghet og kompetanseheving. I tillegg får jeg faste kolleger, sier Bråten Kristoffersen. 

Det var rundt 180 søkere til 24 plasser, og konkurransen var stor.

Saken fortsetter under bildet. 

GJØR DET BRA: Espen Bråten Kristoffersen begynte på OPAL, er nå ansatt i Nationaltheateret, og SKUDA, og hadde en sentral rolle i Grease. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Hadde aldri trodd det skulle gå

– Jeg hadde aldri trodd det skulle gå! Men jeg kan ikke ligge på latsiden, for å være ansatt i SKUDA, må man være aktiv skuespiller for å få lønn, forklarer han.

Les også: Senkveld med Helene

Det fungerer slik at når man er ansatt i SKUDA, har man et slags sikkerhetsnett som kunstner: hvis man ikke får lønn fra det teateret (for å ta et eksempel) man jobber på, får man lønn fra SKUDA. Men for å være ansatt, må man være en aktiv kunstner.

Hva skal du gjøre nå fremover, da?  

– Nå har jeg flere små prosjekter før jeg skal være med på Hakkebakkeskogen i Frognerparken i sommer, avslutter skuespilleren fra Greverud. 

Til toppen