ARRANGØRENE INVITERER: Har du noe å bidra med, så bli med på Frivilligbørs! Arrangørene, her representert med Ida Madeleen Moe (f.v.), Jan Walbeck, Thomas Sjøvold, Lone Schrøder og Heidi Berentsen håper mange melder seg
Nyheter
ARRANGØRENE INVITERER: Har du noe å bidra med, så bli med på Frivilligbørs! Arrangørene, her representert med Ida Madeleen Moe (f.v.), Jan Walbeck, Thomas Sjøvold, Lone Schrøder og Heidi Berentsen håper mange melder seg (Foto: Samuel Ninson)

Et frivillighetsmekka

Nå skal frivillighet ikke bare utføres, men også utveksles med et helt nytt prosjekt

 

Frivilligbørs er en dynamisk, kreativ, morsom og givende markedsplass for bedrifter, frivillige organisasjoner og offentlige tjenester, for utvikling av lokalt samspill og velferd. Den har blitt en kjempesuksess i Bærum, og konseptet kommer nå til Oppegård 13. februar. 

På en Frivilligbørs møter lokalt næringsliv, frivillige organisasjoner og offentlige virksomheter ansikt til ansikt og utveksler ønsker og ideer til samarbeid på tvers. I løpet av et par timer skapes nye muligheter, lokale nettverk og konkrete samarbeidsavtaler.

Tirsdag 13. februar er det duket for Frivilligbørs på Kolben kulturhus kl. 1630 – 1900.

NB! Saken fortsetter under bildet!

TIDLIG UTE: Frivilligsentralen har gjort sine ønsker og tilbud tydelig i forkant av arrangement Foto: Samuel Ninson

Vinn-vinn

Frivilligbørsen er vel dermed å anse som en gullplass å møtes for alle som potensielt kan ha felles interesse, en-vinn-vinn-situasjon, enkelt og greit, som kommer samfunnet til gode. Frivillige organisasjoner ønsker ofte å vise engasjement, bli sett, bygge nettverk og lære noe nytt. Samtidig vil de vise hva de kan bidra med, og hva de trenger. Næringslivet ønsker ofte å bli mer synlig lokalt.

Les også: Frivillighet og samarbeide 

Bedriftene vil vise frem verdiene sine og være støttespillere for lokalsamfunnet. Næringslivet har mye spesialkompetanse og ressurser, som de kan dele og få samtidig gjenytelse fra en frivillig organisasjon, eller fra kommunen, som med dette skal bistå til å finne nye samarbeidsplattformer. Med andre ord, er anledningen her god til at alle aktører på markedet kan treffes.

Innen fristen

Fristen for å melde seg på opplegget er allerede 6. februar, og arrangørene oppfordrer organisasjoner i kommunen til å melde deg på så snart de kan. Påmelding og mer informasjon finner dere på deres nettside frivilligbors.no

Les også: Gjev pris til folkeliv aksjon

– Vi vil at organisasjoner melde seg på innen fristen. På denne måten har vi full oversikt over hvem som kommer, sier frivillighetskoordinator Heidi Berentsen i Oppegård kommune.

Kommunikasjonsrådgiver i Oppegård kommune Jan Walbeck tilføyer at ingen bli avvist på døren dersom de ikke rekker å melde seg på innen fristen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

SLIK BLIR DET: Organisasjoner skal snakke grundig gjennom hva de kan tilby hverandre på selve dagen Foto: Samuel Ninson

Møteplass

 

Ordfører Thomas Sjøvold mener at Frivilligbørsen er en møteplass.

– Vi ønsker oss en møteplass, der alle fra næringslivet og frivillige organisasjoner kan møte opp og utveksle ideer, sier ordføreren.

Les også: 20 år med frivillighet

Walbeck mener at organisasjoner kan ha nytte av å delta på Frivilligbørsen 13. februar.

– På frivilligbørs kan det skapes nye ideer som folk ikke hadde tenkt seg over i forkant av arrangementet, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet.

  Foto: Samuel Ninson

 

Slik gjør du

Den 13. februar møtes alle som skal delta i Frivilligbørsen til mingling aller først. Det blir også servering, og dette skjer selvfølgelig i Kolben.

Her kan det være lurt at alle deltagerne har forberedt hva de kan tilby eller hva de ønsker seg. Det blir også plakatverksted klokken 16.30 for deltakere som ønsker det, hvor man kan lage en plakat som forteller hvem man er, hva man tilbyr og hva man eventuelt ønsker.

Selve «børsen varer i en time. Det er bare å møte opp.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen