GLEDER SEG: Lone Schrøder og Tore Gjedrem i Kolben håper torget på Kolbotn vil bli fylt til randen av boder av alle slag på Markedsdagen under Eventyrfestivalen. Dét er opp til deg, så meld din interesse!
Kultur
GLEDER SEG: Lone Schrøder og Tore Gjedrem i Kolben håper torget på Kolbotn vil bli fylt til randen av boder av alle slag på Markedsdagen under Eventyrfestivalen. Dét er opp til deg, så meld din interesse! (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Eventyrlig salg? På markedsdagen, selvsagt!

Eventyrfestivalen nærmer seg. Nå etterlyser arrangørene boder av alle slag - fra deg og naboen din!

Det blir ikke skikkelig høst uten Eventyrfestivalen, som virkelig er høstens vakreste eventyr for både store og små.

Eventyrfestivalen i Oppegård ble første gang arrangert i 1997, som et åpent arrangement for hele Oppegårds befolkning.

UNDERHOLDNING: Fra scenen vil det skje mye spennende på Markedsdagen..
UNDERHOLDNING: Fra scenen vil det skje mye spennende på Markedsdagen.. Foto: Peder Blümlein

I år er festivalen 22.-24. september, og nå etterlyser arrangørene kremmere av alle slag til den store markedsdagen, som er lørdag den 23. september.

Les også: Gjenopplev Eventyrfeistivalen 2016

– Dette er en dag hvor folket samles på torget for å snakke sammen, kose seg, spise, bli underholdt og ha det hyggelig. Dette er rett og slett en eventyrlig familiedag, og vi håper nå på at det kan melde seg riktig så mange boder av alle slag, slik at dette blir en festdag for gode kupp av alle slag, sier Lone Schrøder og Tore Gjedrem i Kolben, som sitteri arrangementskomitéen for Follos hyggeligste festival.

Meld din interesse

Markedsdagen arrangeres på torget i Kolbotn sentrum (Jan Baalsruds plass) lørdag fra kl. 12.00, og bodplassene skal fylles opp av, med og for Oppegård-folk.

– Det er egentlig få begrensninger på hva slags boder du kan melde inn, men det kan for eksempel være at du ønsker å selge noe til innetkt for idrettslaget eller for klasseturen, eller du ønsker å spe på inntekten til husflidslaget eller idrettslaget. Har du noe å selge, så er det bare å melde seg på. Det er billig å leie standplass, så det skulle være overkommelig for de fleste, sier de to.

I FJOR: Slik så det ut under Markedsdagen i fjor..
I FJOR: Slik så det ut under Markedsdagen i fjor.. Foto: Peder Blümlein

I tillegg har arrangørene et sterkt ønske om å få flere bruktboder av ymse slag.

– Dameklær, herreklær, barneklær, sportsklær eller andre snurrepiperier hører hjemme på en slik dag, og hvem som helst kan ha en bod, forteller de to.

Les også: Gjenopplev Eventyrfestivalen 2016

–  Vi håper på et torg full av forskjellige bode. Jo flere boder vi har, jo bedre blir utvalget, sier de.

Dermed er det bare å finne frem det du ønsker å kvitte deg med av brukbare gjenstander, eller å finne frem den store vaffelpressen for å steke vafler. Kanskje du til og med har frukt eller bær i hagen din du ønsker å selge? Mulighetene er mange!

Tradisjonelt

I tillegg til Markedsdagen, er det som vanlig Eventyrsti på fredag, samt familiedag ved Gjersjøelva Natur- Og Kulturpark på søndagen.

– Det blir selvfølgelig også underholdningen gjennom hele markedsdagen fra den store scenen, sier de to.

Les også: Eventyrfestivalen i revy

– Dette er en lang og folkekjær tradisjon, så vi har ikke planer om å rokke for mye ved det fok liker, men på selve markedsdagen ønsker vi mest mulig liv, røre og variasjon, så det er du som skal selge noe som setter begrensningene. Ta kontakt med oss og hør om det er muligheter, så skal vi tilrettelegge, sier de to.

PS! Vil du gjerne ha bod på torget ? Kontakt oss på post@kolben.no. Dersom du ønsker å se hvordan det var på Markedsdagen i fjor, kan du klikke play i videovinduet under i saken!

Klikk play for å se video!

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen