ER DU MED? Stepen Ackles og Gregos håper å se akkurat deg på gospelfest i Kolben 9. mars.
Kultur
ER DU MED? Stepen Ackles og Gregos håper å se akkurat deg på gospelfest i Kolben 9. mars. (Oppegård Avis)

Forbereder gospelfest i Kolben

Lokale Gregos og et lite A-lag av våre fremste Elvis-tolkere er klare for å servere gospel av ypperste kvalitet.

Er kombinasjonen Elvis Presley, kormusikk og gospel noe som tiltaler deg? Da er det bare å sette av datoen lørdag 9. mars. I fire år har trioen Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles, også kjent som The FAB-3, hyllet Elvis på scener over hele landet. Nå er turen kommet til Kolbotn.

– I løpet av de siste årene er det stadig flere artister som har fusjonert. Det gjorde vi også. Vårt felles mulitplum er at vi alle kommer fra Telemark, og vi har alle et sterkt forhold til Elvis, forteller Stephen Ackles.

Bor på Langhus

Den meritterte pianisten og artisten bor faktisk ikke langt unna Oppegård. I åtte år har Ackles hatt sin hjemmeadresse på Langhus. Siden 19. januar i fjor har det handlet om gospelmusikken til «The King».

– Da må jeg vel nesten være så godt som lokal, sier Stephen i kirkestua på Greverud kirke.

Gospel-heder

Han er på plass for å øve litt sammen med Gregos. Vårt lokale gospelkor skal være med på gospelfesten i Kolben 9. mars.

– Elvis fikk tre Grammys, men visste du at samtlige fikk han for gospelmusikken sin? Han spilte inn nesten 80 gospellåter, og denne sjangeren sto hans hjerte svært nært. Det var i dette miljøet han vokste opp.

– For oss som elsker Elvis er det et privilegium å kunne reise rundt med denne skattekisten av sanger. Oppsetningen i Kolben blir en av de siste i denne runden. Til høsten kommer del to av gospelhyllesten vår til Elvis, sier Stephen Ackles.

Løfter taket

Vi sitter ute i kirkestua, og Stephen hører Gregos øve på gospellåten «Without him» i bakgrunnen. Ackles tar en pause i intervjuet, og småspringer inn i kirken.

– Dere må passe på å få med synkoperingene i «Jesus», instruerer Stephen, og synger opp for å vise koret hva han mener. Det tar ikke mange strofene før gospelen svinger gjennom kirkerommet på Greverud.

Stephen Ackles mener at det skal ikke mye musikkglede til før man får en stor opplevelse Kolben 9. mars.

– Jeg tror vi har satt sammen et knippe fantastiske låter, og det er selvsagt et stort pluss med lokalt kor. Gregos er fantastisk dyktige, så 9. mars løfter vi taket i Kolben, sier Stephen Ackles.

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen