ER DU MED? Stepen Ackles og Gregos håper å se akkurat deg på gospelfest i Kolben 9. mars.
Kultur
ER DU MED? Stepen Ackles og Gregos håper å se akkurat deg på gospelfest i Kolben 9. mars. (Oppegård Avis)

Forbereder gospelfest i Kolben

Lokale Gregos og et lite A-lag av våre fremste Elvis-tolkere er klare for å servere gospel av ypperste kvalitet.

Er kombinasjonen Elvis Presley, kormusikk og gospel noe som tiltaler deg? Da er det bare å sette av datoen lørdag 9. mars. I fire år har trioen Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles, også kjent som The FAB-3, hyllet Elvis på scener over hele landet. Nå er turen kommet til Kolbotn.

– I løpet av de siste årene er det stadig flere artister som har fusjonert. Det gjorde vi også. Vårt felles mulitplum er at vi alle kommer fra Telemark, og vi har alle et sterkt forhold til Elvis, forteller Stephen Ackles.

Bor på Langhus

Den meritterte pianisten og artisten bor faktisk ikke langt unna Oppegård. I åtte år har Ackles hatt sin hjemmeadresse på Langhus. Siden 19. januar i fjor har det handlet om gospelmusikken til «The King».

– Da må jeg vel nesten være så godt som lokal, sier Stephen i kirkestua på Greverud kirke.

Gospel-heder

Han er på plass for å øve litt sammen med Gregos. Vårt lokale gospelkor skal være med på gospelfesten i Kolben 9. mars.

– Elvis fikk tre Grammys, men visste du at samtlige fikk han for gospelmusikken sin? Han spilte inn nesten 80 gospellåter, og denne sjangeren sto hans hjerte svært nært. Det var i dette miljøet han vokste opp.

– For oss som elsker Elvis er det et privilegium å kunne reise rundt med denne skattekisten av sanger. Oppsetningen i Kolben blir en av de siste i denne runden. Til høsten kommer del to av gospelhyllesten vår til Elvis, sier Stephen Ackles.

Løfter taket

Vi sitter ute i kirkestua, og Stephen hører Gregos øve på gospellåten «Without him» i bakgrunnen. Ackles tar en pause i intervjuet, og småspringer inn i kirken.

– Dere må passe på å få med synkoperingene i «Jesus», instruerer Stephen, og synger opp for å vise koret hva han mener. Det tar ikke mange strofene før gospelen svinger gjennom kirkerommet på Greverud.

Stephen Ackles mener at det skal ikke mye musikkglede til før man får en stor opplevelse Kolben 9. mars.

– Jeg tror vi har satt sammen et knippe fantastiske låter, og det er selvsagt et stort pluss med lokalt kor. Gregos er fantastisk dyktige, så 9. mars løfter vi taket i Kolben, sier Stephen Ackles.

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Kommunesammenslåing om 22 dager

Beholder kun Vei og park på Sofiemyr – midlertidig

De kommunaltekniske virksomhetene i Oppegård og Ski er på flyttefot. Ansatte i Vei og park skal fortsatt være på Sofiemyr frem til miljøstasjonen utvides om ett år, mens 22 ansatte fra Vann og avløp må flytte til Ski. Les hele saken

Til toppen