HENGEKØYE OG KINO: Forrige initiativ fra nabolaget rundt HUndremterskogen var en hengekøyefest. Nå skal de servere popcorn og film.
Kultur
HENGEKØYE OG KINO: Forrige initiativ fra nabolaget rundt HUndremterskogen var en hengekøyefest. Nå skal de servere popcorn og film. (Foto: Lene Kronlund)

Fra hengekøye til Istid i Hundremeterskogen

Nabolaget på Hellerasten som arrangerte hengekøyefest for å bevare Hundremeterskogen, inviterer til utekino fredag 30. august.

I spissen for arrangementet med utekino står Anne Uttberg. Hun, og resten av nabolaget rundt Hundremeterskogen, inviterer til kinokveld i Lokes vei 5 fredag 30. august. 

– Det blir kinokveld fra klokken 19.00 for å bevare skogen vår. Vi skal servere popcorn og saft, og så viser vi Istid, forteller Uttberg. 

ENGASJERT: Anne Uttberget er primus motor bak tiltakene for å bevare Hundremeterskogen. (Foto: Privat) Foto: Privat

Hun håper at ved å arrangere slike tilstelninger som hengekøyefest og utekino, vil det sette fokus på hvor viktig skogen er for nærmiljøet.

– Vi håper at kommunen ser at denne skogen blir brukt, og at vi er glad i den. Vi ønsker å bevare den grønne lungen både for dyr og mennesker. Kommunen blir mer og mer befolket, og det blir ingen steder igjen til barna som vokser opp nå, og deres barn. Det er litt foruroligende, sier Uttberg.

Alle er hjertelig velkomne, også de som ikke bor i nabolaget. Uttberg er optimistisk med tanke på oppmøte, og håper mange kommer.

– Det er 130 interesserte på Facebook-gruppa. Det er ikke som Svartskog, vi er så få som bor rundt denne skogen så vi er vel 20-25 hus, og alle er engasjerte. Det blir ikke like store mengder med folk som andre steder fordi vi ikke er så mange som bor rundt skogen. Det er en liten skog, men det er den eneste grønne lungen vi har, sier Uttberg. 

Perfekt kinovær

Det eneste forbeholdet er været, men foreløpig ser arrangøren lyst på det.

FEST I SKOGEN: Hengekøyefesten som ble arrangert i juni var en flott  markering for skogen. Foto: Lene Kronlund

– Været er spådd kjempefint, helt perfekt kinovær. Blir det sol er det for lyst for projektoren. Men det er meldt 15-16 grader, halvsol og overskyet, så vi er fornøyd med været. Vi var litt engstelige for at det skulle bli knallsol.

 Uttberg oppfordrer alle til å komme, store og små. 

– Ta med deg en stol og gjerne en kopp til saften. Alt er gratis, og man kan få påfyll så mange ganger man vil. Og popcornet har vi fått sponset fra Coop Extra på Hellerasten, avslutter Uttberg. 

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen